Ei vuosipäivää

Aikuisiästäni olen ollut enemmän parisuhteessa kuin sinkkuna. Aika (ihmeen) monta vuotta. Siihen nähden, etten tunne itseäni kuitenkaan loppujen lopuksi tietyllä tavalla parisuhdeihmiseksi. Aika monta joulua, aika monta syntymäpäivää, aika monta ystävänpäivää. En ole ikinä viettänyt vuosipäivää. Tai siis, minulla ei ikinä ole ollut vuosipäivää.

Kertokaa nyt joku, miten te laskette vuosipäivän? Päätetäänkö se? Onko se päivä ensimmäisistä treffeistä, Tinderin poistamisesta, ensitapaamisesta vai ekasta yökylästä (nämä kaikki voivat tietysti tapahtua samana päivänä) tai joku yhdessä sovittu juttu? Joku poikaystävän tapainen yritti joskus ehdottaa, että meidän pitäisi sopia joku päivä – ei, ei, ei! Ehkä en ollut valmis suhteeseen, tai kyseiseen mieheen. Ahdisti.

Jo yläasteella kaverit viettivät vuosipäivää. Ostivat pienet lahjat. Nyt seuraan sosiaalisesta mediasta, kuinka vietetään jopa vuosipäivän aattoa. Vuosipäivänä saatetaan kosia, vähintään mennään ravintolaan syömään jonka loppulasku on toisen kuukausipalkan verran. Hyvää vuosipäivää rakas! Aivan vieras maailma. Ehkä minustakin olisi mukavaa mennä syömään kivaan ravintolaan. Ja lahjoja nyt on aina ihana saada. Ja antaa. Keksisin monta hyvää vuosipäivälahjaa. Voisin juoda lasin viiniä, kerrankin yhdessä. Pöydälä olisi yhden sijaan kaksi lasia. Mutta.. En todellakaan tiedä, milloin minulla edes olisi vuosipäivä.

Muistan tarkasti monta päivämäärää ja tapahtumaa monen vuoden takaa. Eli voisin muistaa vuosipäivänkin. Ehkä vuosipäivän puuttuminen johtuukin siitä, etten tiedä milloin olen alkanut edes seurustella. Siitä ei ole koskaan täytynyt sopia. Ajatuksenakin on kamalaa, jos täytyy sopia että nyt ei sitten saa olla kenenkään muun kanssa. Jos on oikeasti rakastunut, ei edes halua olla. Tinderin poistamisen tekee varmasti ihan sopimattakin, koska muut eivät tosiaan kiinnosta. Vain silloin voidaan mielestäni puhua oikeasti hyvästä seurustelusuhteesta. Avoimet suhteet tietysti erikseen. Mutta takaisin asiaan, en voi sanoa tarkalleen milloin olen alkanut seurustella. Suhteet ovat vain aina menneet siihen pisteeseen. Tiedän mä nyt suurinpiirtein vuodenajan.

Mitä mieltä te olette tästä vuosipäiväasiasta?

Itseasiassa, olenhan minä juhlinut kerran vuosipäivää. Dubaissa mainitsimme hotelliin kirjautuessa viettävämme sellaista. Siinä ja siinä, että edes seurustelimme. Sairaan helppo keino saada ilmaista kakkua.

Seuraathan blogiani jo? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


7 Comments
 • CougarWoman
  Posted at 11:53h, 14 syyskuun Vastaa

  Vuosipäivä schmuosipäivä… Meillä mies laskee sitä ensitapaamisesta, mä en edes muista tarkkaan, mikä päivä se oli – muistan vaan kuukauden, ja olen jotakuinkin kärryillä siitä, kuinka monta vuotta ollaan tunnettu. :D

 • mirvaannamaria
  Posted at 12:46h, 14 syyskuun Vastaa

  Hahaa, ja tarviiko sitä nyt niin kartalla ollakaan.. :D 

 • CougarWoman
  Posted at 12:53h, 14 syyskuun Vastaa

  Me ollaan kyllä niin samiksia! :D :D :D

 • mirvaannamaria
  Posted at 13:37h, 14 syyskuun Vastaa

  Niin ollaan! :D

 • Kiti
  Posted at 18:50h, 14 syyskuun Vastaa

  Vuosipäivä = hääpäivä. Tänä vuonna oltiin ajeluttamassa kauko-ohjattua autoa, istumassa rannalla ja halpisravintolassa syömässä. Semmosta luksusta meillä. :D

 • mirvaannamaria
  Posted at 20:50h, 14 syyskuun Vastaa

  No mut toikin on tosi romanttista oikeassa seurassa ja fiiliksessä <3

 • Janinaaa
  Posted at 14:49h, 16 syyskuun Vastaa

  Hahaa, yllärikakku olisi kiva joskus, kiitti vinkistä! ;D Mullakaan ei oo vuosipäivää. Itse en ennen muistanut edes vuotta, mutta osasin liittää ”aloitusvuoden” yhteen matkaan. Hyvä ystäväni on ollut niin monta kertaa vieressä muistuttamassa matkan ajankohdasta, kun joku on kysynyt että kauanko olen mieheni kanssa seurustellut, että nyt tiedän sentään minä vuonna seurustelu enemmän tai vähemmän alkoi. :)
  Jos on naimisissa, hääpäiväähän on varmasti kiva juhlia. Toisaalta on vielä kivempi, että elämä on aina yhtä juhlaa! :D

Post A Comment