Piti tämäkin sitten oppia kantapään kautta..

Varmuuskopiointi. Joo joo, tiedetään.. Onhan mulla se iCloud.. Mmmm jaa ulkoinen kovalevy, piti ostaa jo vuosia sitten.. Voishan sitä joku päivä noi 40 tuhatta kuvaa siirtää johonkin..

No se joku päivä oli tänään. Kun 2-vuotias ei aamulla saanut muumipaitaa päälleen, päätti hän kiukunpuuskassaan paiskata äidin MacBookin kannen kiinni. Latauspää oli tietenkin siinä kannen ja näppiksen välissä ja kun menin katsomaan mikseivät ne muumit nyt näy, näkyi vain säpäleinä oleva lasi ja puoliksi pimeä näyttö.

Että tee siinä sitten töitä. V*ttu. Se on vain läppäri, mutta.. Mulla on kyllä toinen, ja töissä myös iMac, mutta.. Yhdestäkään ei ole otettu varmuuskopiota, koskaan. Puhelimesta joskus kuukausia sitten iCloudiin.

Siis, päätin olla fiksumpi jatkossa. Eli nyt. Kipaisin hakemassa Verkkokauppa.comista Applen Time Capsulen ja sinne se näyttää tekevän varmuuskopiota koko yön. Aamulla nakkaan raadon huoltoon ja toivon saavani sen samanlaisena takaisin. Jos en, ainakin mulla on se varmuuskopio. Joten, jos et ole varmuuskopioinut laitteitasi – tee se nyt. Tapoja on monia, kunhan teet. Vakuutus korvaa laitteet, mutta ei kadonneita tiedostoja.

Ei ole muuten helpointa mahdollista hommaa. Eteinen näyttää varsinaiselta miesluolalta, on verkkokaapelia, virtajohtoa ja aikakapselia. Sen lisäksi kun kopioitava sisältö on viirullisen, puoliksi pimeän näytön takana, on aika suuri saavutus että kopiointi etenee. Varsinkin kun sen sai aikaan nainen, jolle Gt on aina aiemmin ollut Gin Tonic. Opin kantapään kautta, se on gigatavu.


4 Comments
 • LivingMyDream
  Posted at 12:14h, 11 lokakuun Vastaa

  On kyllä käynyt mielessä, mutta… Mitään ei ole vielä tapahtunut.

 • mirvaannamaria
  Posted at 14:05h, 11 lokakuun Vastaa

  Haha, kuulostaa NIIN tutulta :D Olisin halunnut nähdä ilmeeni kun ylpeänä totesin mac-huollon sedälle että, KYLLÄ olen varmuuskopioinut koko sisällön ennen huoltoa, hah!

 • LivingMyDream
  Posted at 14:10h, 11 lokakuun Vastaa

  Jep, ehkäpä nyt pitäisi jotakin alkaa tapahtumaan, varsinkin kun luin tuon siun postauksen. Mahtaisi kyllä hieman pänniä jos esim. 40-50 sivua siun romaaninalusta pyyhkiytyy jonnekin tielle tietymättömille. Ja muistan miten Sinkkuelämässäkin Carrieta vähän pänni se, kun tietsikka meni rikki ja varmuuskopioita ei ollut. Sinne meni vuosien, kuukausien ja päivien työ. :/

 • mirvaannamaria
  Posted at 14:24h, 11 lokakuun Vastaa

  Niinpä, niinpä! Se on hassua, kun itse ainakin olen todella tarkka järjestelemään ja säilyttämään esimerkiksi erilaisia papereita jne, mutta nämä sähköiset asiakirjat ovat jääneet aivan huomiotta! Tein mun amk-opinnäytetyönkin niin, että se oli tallennettuna ainoastaan yhteen paikkaan. Tyhmä mikä tyhmä, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä viisastua ;)

Post A Comment