Koska intuitio..

Intuition sanotaan olevan kyky tietää asioita ilman miettimistä. Järjen vastakohta. Se sisäinen ääni, joka ohjaa oikeaan suuntaan. Hektisessä arjessa intuition ääni vaimenee, jopa sammuu. Yhteiskuntamme tuntuu olevan kovin rationaalinen ja se kuuluisa järjen ääni kaikuu voimakkaammin kuin sisäinen intuitiomme. Olen lukenut intuitiosta ja monien keinojen avulla koittanut vahvistaa sitä omaa intuitiotani.

Luulen aina tietäväni ratkaisun asiaan kuin asiaan, yleensä ilman sen suurempaa miettimistä. Olen kuitenkin sen verran järki-ihminen, että harkitsen edes hetken. Mietin ratkaisujani useammalta kantilta ja teen usein myös niitä ei-niin-kivoja päätöksiä, koska joku toinen vaihtoehto on vain yksinkertaisesti niin paljon järkevämpi. Ne ovat kuitenkin aina niitä päätöksiä, joita olen syystä tai toisesta katunut.

Intuitiosta puhutaan paljon, mutta se on jäänyt omassa elämässäni aiemmin vähän taka-alalle. En oikeastaan ole osannut sanoa edes kovin montaa tilannetta, jolloin olisin luottanut omaan intuitiooni sitä järkiajattelua enemmän. Niihin muutamiin kuuluvat kuitenkin elämäni parhaimmat päätökset. Ero ja päätös olla keskeyttämättä raskautta. Järki olisi sanonut muuta, mutta en voisi olla onnellisempi siitä, että toimin silloin intuitioni mukaan.

Se on niin jännä tunne, kun sitä vain tietää oikean ratkaisun. Vaikka punnitsee vaihtoehtoja useammalta kannalta, sen tietää. Ehkä olen antanut intuitiolleni tilaa? Ehkä se on ollutkin vain sattumaa? En tiedä.

Jos järjen äänesi on hiljentänyt sen hiljaisen intuition sisälläsi, harjoita sitä. On lohduttavaa tietää, että intuitio löytyy ihan meiltä kaikilta. Se voi tuntua kuvittelulta, joku voi pitää itseään ihan hulluna. Intuition kokemisen edellytykseksi on monissa lähteissä mainittu rauhoittuminen. Eihän kukaan voi olettaa, että mieli neuvoisi tekemään ratkaisuja oikeaan suuntaan, jos jatkuvasti viilettää paikasta toiseen jättäen huomiotta ympäröivän maailman. Meditaatio voi kuulostaa vainhihhulijutuilta, mutta sitä täytyy tehdä. Jokaisella on siihen omat keinonsa. Ei sen tarvitse olla sitä hiljentymistä ja supervaikeita jooga-asanoita vaan jotain sinulle mielekästä tekemistä, jossa unohdat ympäröivän maailman ja rauhoitut.

Pikkuhiljaa opit kuuntelemaan itseäsi. Silloin kroppasi ja mielesi osaakin kertoa ne oikeat vastaukset. Usein ne ovat järjenvastaisia, mutta miksi et luottaisi sisäiseen ääneesi? Heittäydy ja hyppää pois sieltä mukavuusalueelta jos siltä vähänkin tuntuu. Olisi hirveää katua jotain, mikä jäi tekemättä.

Intuitioni pohjalta tein viime viikolla erään päätöksen, joka tulee näkymään pian täällä blogissakin. Jännää! Jostain mä vain tiesin..

En tiedä mikä intuitio sai julkaisemaan meikittömät landella napatut kuvat, mutta.. ”Getting out of my comfort zone..”

Seuraathan blogiani jo? FACEBOOK / INSTAGRAM / SNAPCHAT mirvaannamarian


15 Comments
 • Liisa Leikola
  Posted at 16:05h, 10 lokakuun Vastaa

  Hieno kirjoitus, kiitos! Itsekin yritän ja halua antaa vaistolle tilaa, kyllä sydän kertoo mihin suuntaan mennä.

 • mirvaannamaria
  Posted at 21:25h, 10 lokakuun Vastaa

  Voi, iso kiitos tästä! <3 Tulipa hyvä mieli, ja samoin sulle aivan ihanaa alkanutta viikkoa! :)

 • marjaraj
  Posted at 16:50h, 10 lokakuun Vastaa

  Olin muutama viikko sitten kuuntelemassa tutkija Asta Raamin luentoa intuitiosta. Erittäin mielenkiintoinen aihe! Häneltä on ihan äskettäin ilmestynyt myös kirja aiheesta, Älykäs intuitio. Itselläni se odottaa vielä yöpöydällä, mutta odotukset ovat toki korkealla:)

 • mirvaannamaria
  Posted at 21:25h, 10 lokakuun Vastaa

  Kiitos kun vinkkasit, menee varmasti omallekin lukulistalle! :) 

 • Taru Mari
  Posted at 17:14h, 10 lokakuun Vastaa

  Oon samaa mieltä ja näin jälkeenpäin mietittynä kaduttaa ettei ole aiemmin kuunnellut intuitiotaan vaan järkeistänyt aivan kaiken. Nyt sitten mennään intuitiolla ja katsotaan mitä siitä seuraa. :D

 • mirvaannamaria
  Posted at 23:34h, 10 lokakuun Vastaa

  Et oo ainut ketä on joutunut katumaan <3 Onneks uusi elämä ja uudet tavat on mahdollista aloittaa vaikka heti nyt ja jatkossa osataan molemmat toimia toisin :) Siitä seuraa varmasti paljon hyvää!

 • Vierailija
  Posted at 18:15h, 10 lokakuun Vastaa

  Moni puhuu moisia intuitioita vastaan sanomalla, että parempi olisi ollut punnita asiaa järkevästi edes hetki. Mun mielestä koko homma on aika noloa höpöhöpöä liian paljon joutoaikaa omistavalla länsimaalaisella ihmisellä: usein se ”intuitio” pohjautuu kuitenkin asioihin, joita on punninnut tiedostamatta tai tiedostaen jo pidempään.

 • mirvaannamaria
  Posted at 19:58h, 10 lokakuun Vastaa

  Heh, mä teinkin huomiselle jo postauksen tästä ”meikittömyydestä” ja luonnonkauneudesta, sun kommentti sivuaa sitä hyvin :) Ripsipidennykset on, muuta ei. Tai no, kulmat harjattu kulmageelillä mutta ne ovat paksut ja tummat ihan luonnostaan. Mun normaaliin arkimeikkiinkin verrattuna tää on siis meikitön. Ripsipidennyksiä en itse laske meikiksi ollenkaan, niitä kun ei saa pesemällä pois. Ymmärrän kyllä teitä jotka miellätte sen meikiksi :)

 • Vierailija
  Posted at 20:04h, 10 lokakuun Vastaa

  Mistä olet ostanut tuon iihanan neuletakin? :)

 • Mia K.
  Posted at 23:17h, 10 lokakuun Vastaa

  Todella kauniit kuvat!! :) ja, ilman meikkiä mielestäni vielä kauniimpi kuin meikin kanssa ˜†

 • mirvaannamaria
  Posted at 00:24h, 24 lokakuun Vastaa

  Neuletakki on Zarasta ostettu, mutta yli kaksi vuotta sitten joten näitä ei varmasti enää löydy :( Se on kyllä ihana ja lämmin!

 • mirvaannamaria
  Posted at 00:23h, 24 lokakuun Vastaa

  Ai pidät?! Voisit kirjoittaa aiheesta blogiinkin? :) Ja kiitos ihana Mia <3

 • Mia K.
  Posted at 10:50h, 24 lokakuun Vastaa

  Jep… :)

 • Lifestyleblogimainen avautuminen - Stuff about
  Posted at 15:30h, 25 marraskuun Vastaa

  […] mihinkään. Miksi ei siis luottaisi enemmän omaan intuitioonsa? Mirva kirjoittikin hetki sitten intuition kuuntelemisesta ja en voisi enempää olla samaa mieltä; Usein omaan fiilikseensä kannattaa luottaa, eikä toimia […]

 • Kaikki tai ei mitään - ajatuksia unelmista ja riskinotosta | Stuff about
  Posted at 15:37h, 25 marraskuun Vastaa

  […] mihinkään. Miksi ei siis luottaisi enemmän omaan intuitioonsa? Mirva kirjoittikin hetki sitten intuition kuuntelemisesta ja en voisi enempää olla samaa mieltä; Usein omaan fiilikseensä kannattaa luottaa, eikä toimia […]

Post A Comment