Pelottava muutos

Tässä blogimuuton lähestyessä kovaa vauhtia, olen ajatellut paljon muutoksia. Sanalla muutos on usein vähän negatiivinen sävy. Onhan muutos aina jotain uutta ja vanhasta luopumista. Siltä kuuluisalta mukavuusalueelta poistumista. Muutokset pelottavat, mutta ovat ainoa keino päästä parempaan lopputulokseen, jos sellaisesta haaveilee. On niin helppoa pitäytyä tutussa ja turvallisessa – ympäristössä, suhteessa, työpaikassa.. Rutiineja rakastavalle muutos on aina hankalaa, ahdistavaakin. Uusi ovi on aina vähän hankala avata.

Mutta muutos on hyvästä. Se avaa aina uusia ovia. Se on positiivista ja kasvattavaa. Mikä fiilis syntyykään siitä, kun haastaa itsensä johonkin uuteen ja huomaa onnistuneensa. Päässeensä eteenpäin ja pidemmälle kuin aiemmin olisi koskaan ollut mahdollista. Oli se sitten elämäntapamuutos, muutto tai vaikka uusi duuni. Elämäni suurin muutos on ollut ehdottomasti äitiys, mutta isoja muutoksia ovat olleet myös uudet työpaikat, opiskelujen aloittaminen, ero ja muutot. Jälkeenpäin katsottuna ne ovat olleet jokseenkin parhaimpia asioita mitä minulle on tapahtunut, vaikka silloin ne ovat jopa pelottaneetkin. Elämässäni on nyt selkeästi taas sellainen vaihe. Odotan tulevia muutoksia kuitenkin innolla, vaikka toisinaan pysähdynkin pohtimaan, mitenhän tässä käy.

Se pelko on ihan luonnollista. Ihminen on luonnostaan vähän muutosvastarintainen ja tottakai aina uudet tuulet tuntuvat hulluilta heittäytymiseen. Olen oppinut kuitenkin matkan varrella, että se riski kannattaa ottaa. Se pitää ottaa. Vain sinä itse voit vaikuttaa elämäsi kulkuun. Sinulla on mahdollisuus muuttaa sitä, tehdä siitä sen näköinen kuin sinä haluat. Ja vannon, että kadut myöhemmin jos et sitä tee. Hanki sitä rohkeutta, pikkuhiljaa. Me pystytään siihen ihan jokainen.

Ja muistathan, yleensä juuri se viimeinen kokeilemasi avain on se, joka avaa sen oven..

Näistä kaikista muutoksista huolimatta, olisi ihanaa jos seuraisit blogiani jatkossakin uuteen osoitteeseen. Kätevimmin se käy blogin Facebook-sivusta tykkäämällä, sillä päivitän sinne aina samantien uudet postaukset. Löydät sen täältä. Aurinkoa ja lämpimiä ajatuksia tiistaipäivääsi ♡

Seuraathan blogiani jo? FACEBOOK / INSTAGRAM mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


No Comments

Post A Comment