Kirjavinkki: Tee se itse -vauva

Kun aurinkoinen ja värikäs syksy muuttuu yhtäkkiä masentavan pimeäksi ja räntäiseksi, on aika käpertyä viltin alle ja avata uusi kirja. Luin Karoliinan esikoiskirjan parissa päivässä ja voin lämpimästi suositella sinulle samaa.

Nimestään huolimatta kirja sopii myös lapsettomalle. Se on kevyt, elämänmakuinen ja ihanan rehellinen kuvaus odotuksesta. Kolmekymppisen pariskunnan tiestä vanhemmiksi. Loistava kertomus raskaudesta, joka on aina yksilöllinen, eikä koskaan sen oppikirjan mukainen. Minä en halunnut lapsia, mutta olisin hyvin voinut lukea tämän ennen kuin tiesinkään, että minusta tulisi joskus äiti. Pidin siitä, kuinka luvut oli kirjoitettu joko tulevan isän tai äidin näkökulmasta. Vaikka voisin suositella kirjaa myös miehille tämän hauskan miesnäkökulman takia, se on oikein erityisen hyvää luettavaa lasta suunnittelevalle ja tietysti erityisesti raskaana olevalle pariskunnalle.

Minä yllätyin raskausaikana monesta asiasta ja ajattelin asioita paljon, paljon enemmän kuin normaalisti. Pystyin samaistumaan niin moneen kohtaan, että ihan huvitti. Vaikka kirja kertoikin kovin erilaisen pariskunnan elämästä, yhteistä on silti se jännitys. Ensimmäinen lapsi, kaikki on uutta.. Joten jos olet raskaana tai tiedät vaikka ystäväsi odottavan ensimmäistään, kirja on mainio ostos itsellesi tai lahjaksi. Juonesta en paljasta mitään, mutta kerron tekstin olevan hyvin helppolukuista ja hauskaa – nauroin monta kertaa ihan ääneen!

Seuraathan blogiani jo? FACEBOOK / INSTAGRAM mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
2 Comments

Post A Comment