Marraskuu, mä tykkään susta sittenkin

Arvatkaa kuka juoksi kuudelta aamulla katsomaan ikkunasta, olisiko sitä luvattua lunta jo? No ei ollut! Ehdin istua aamiaispöydässä vain hetken, kun taivaalta leijailivat ensimmäiset hiutaleet. Joka ikinen vuosi ensilumi on aina yhtä ihana. Vaikka rakastan helteistä kesää, se tunne, kun valkoiset hiutaleet peittävät maan on niin mieletön, ettei edes vuoden ankeimmaksi kuukaudeksi tituleerattu marraskuu masenna yhtään.

Oikeastaan aina tähän aikaan vuodesta olen ollut todella väsynyt ja kyllästynyt Suomeen. Kylmyyteen, harmauteen, sateeseen ja puuttuvaan valoon. Tänä vuonna lokakuu oli suoraan sanottuna niin paska kuukausi, että päätin marraskuun olevan paljon parempi. Eilen heräsinkin ihanaan fiilikseen uudesta kuukaudesta ja uudesta alusta. Sain aamulla kuvan lentokentältä. Lentolipuista todella kauas, turkoosiin vesiin ja aurinkoon. Eikä harmittanut kuulkaa ollenkaan! No okei, olisin voinut lähteä ihan mielelläni mukaan..

fotorcreated

Tällä hetkellä istun toimistolla ja tuijotan ikkunasta lumeen peittyviä autoja ja katuja. Kirkasvalolamppu loistaa työpöydällä, lounasjälkkäriksi söin joulupipareita. Mulla on maailman söpöin vaaleanpunainen jääskraba, joka lämmittää samalla käsiäni kun putsaan autoni lumesta kotiin lähtiessä. Taustalla soivat ensimmäiset joululaulut ja suunnittelen, kuinka voisin tuoda työpöydälleni tunnelmaa valoilla ja ehkä pienen pienillä joulukoristeillakin. Ei, tämä ei ole yhtään liian aikaista. 

Kun katson taaksepäin, asennoiduin lokakuuhun väärin. Kuvittelen sen olevan jotain elämäni parasta syksyä, täynnä auringonsäteitä, rakkautta ja pelkkiä kivoja juttuja. Kun arki iskee vasten kasvoja, pimeys valtaa päivän lisäksi myös mielen. Tein lokakuun alussa tämän to do -listan. Toteutin siitä ihan joka kohdan. Silti lokakuusta jäi huono fiilis. Tulevalle kuukaudelle mulla on vain yksi ”to do”. Ole onnellinen. 

Marraskuu, mä tykkään susta sittenkin.

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


No Comments

Post A Comment