Miltä tuntuu lentää?

Koska emme viettäneet varsinaista isänpäivää, lähdimme perheeni kanssa vihdoinkin viime sunnuntaina kokeilemaan miltä tuntuu lentää.. Kyseessä oli siis tuulitunnelilento Sirius Sport Resortissa, joka sijaitsee Pyhtäällä, noin 100 km Helsingistä itään. Aivan huikea kokemus!

Sirius Sport Resortissa on mahdollista siis lentää tuulitunnelissa ja surffata sisätiloissa, sekä kesäaikaan suppailla Kymijoessa ja kiipeillä ulkona sijaitsevassa Köysipuistossa. Vaikka lunta olikin ulkona, Köysipuisto näytti kuitenkin niin hauskalta, että sinne on pakko mennä ensi kesänä. Vuoden ympäri pääsee kuitenkin surffaamaan sekä lentämään. Surffausta en ole kokeillut, mutta veljeni oli ollut siellä pariinkin otteeseen ja he tykkäsivät kovasti. Katselin surffaajia sivusta ja touhu näytti superhankalalta, mutta tosi hauskalta.

Mutta varsinaiseen asiaan. Miltä tuntuu lentää? Olen nähnyt lapsesta asti unia joissa lennän. Oli suorastaan hullua, että tunne oli aivan sama kuin unessani.

Tuulitunnelilento aloitettiin noin 30 minuutin tekniikkakoulutuksella. Sen jälkeen tunnelin odotustilaan mentiin pienissä ryhmissä. Meitä oli neljä ja lensimme vuorotellen minuutin ja 2 minuutin jaksoissa. Tuulitunneliin kaadutaan vatsalleen ja alhaalta puhaltava voimakas tuuli nostaa ilmaan. Asennolla on todella suuri merkitys sen kannalta, nousetko ylemmäs, törmäätkö seinään vai vajoatko tunnelin pohjalle. Pienetkin liikkeet ratkaisivat lennon onnistumisen. Ohjaaja on kuitenkin kokoajan vieressä neuvomassa, mitä tulee tehdä. Lentäminen, tai oikeastaan sen optimaalisen asennon säilyttäminen olikin yllättävän raskasta. Kun lähdimme tunnelista, tuntui kuin olisi tehnyt koko kropan treenin.

siriussportresort-5

Ai että mä naureskelin näille kuville. Yhdistelmällä kypärä+lentolasit sekä alhaalta vajaa 200 km/h puhaltava tuuli antoi näihin ihan oman säväyksensä. Haha! Yllätin itseni lisäksi myös varmasti koko perheeni, sillä olin yllättävän hyvä lentäjä. Tuntematon mies tuli oikein heittämään yläfemmat kun lähdin pois tunnelista. Aika jäi vain aivan liian lyhyeksi, olisi kiva mennä uudestaan pidemmäksikin aikaa..

siriussportresort-6

siriussportresort-3

siriussportresort

Sirius on kivan lähellä pääkaupunkiseutua, monet tutut ovat ajaneet sinne arki-iltaisinkin Helsingistä. Ajat kannattaa varata etukäteen, joten jos tuleville viikonlopuille on keksittävä tekemistä, suosittelen lämpimästi tätä. Ainakin lentäminen ja vapaapudotuksen tunne oli niin mieletön!

Nyt toivottelen vain energistä ja liikunnallista viikonloppua teille kaikille ja lähden valmistautumaan vuoden ensimmäisiin pikkujouluihin.. Nauttikaa lauantaista 

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


No Comments

Post A Comment