Vinkkejä treenistä palautumiseen

Treenistä palautuminen on vähintään yhtä tärkeää kuin hyvä treenikin. Pääset paljon nopeammin tuloksiin ja pystyt myös treenata useammin kun et kärsi niin pahasti kipeytyneistä lihaksista ja treenin aiheuttamasta stressitilasta kropassa.

Kokosin tähän muutaman yksinkertaisen vinkin treenistä palautumiseen. Siihen ei tosiaankaan vaadita mitään ihmeellisiä keinoja..

Lämmittely Voisi kuvitella, että se vaikuttaa vain treenin sujumiseen. Usein jos aika on rajallinen, skippaan pidemmän lämmittelyn ja totean sen olevan joka kerta virhe. Lämmitellessä lihasten verenkierto lisääntyy ja sillä on taas positiivisia vaikutuksia palautumiseen. Vältyt lihaskivuilta ja pahimmassa tapauksessa myös revähdyksiltä.

Nesteytys On tärkeää juoda riittävästi vettä pitkin päivää, samoin myös treenin aikana ja sen jälkeen. Tiedät kärsiväsi nestehukasta silloin, kun sinulla on jano. Riittävä nesteytys auttaa palautumisessakin. Tiedät juovasi tarpeeksi silloin, kun päivän aikana ei ole kertaakaan jano. Noin pari litraa päivässä on yleensä sopiva määrä. Vesi on juomaksi aina paras valinta. Jos koet tarvitsevasi palautusjuomaa, kookosvesi on siihen täydellinen!

Foam roller Foam roller on täydellinen apu palautumisessa. Sillä voi rullata lähes jokaisen lihaksen. Itselläni lihaskivut ja palautumisaika ovat vähentyneet huomattavasti. Ennen jaksoin rullailla ihan päivittäin, eron huomaa heti. Tässä olisi itselleni ainakin tavoitetta, että saisin sen takaisin päivittäisiin rutiineihin. Foam rollerin käyttö on todella tehokasta myös heti treenin jälkeen.

Venyttely Treenin jälkeen pikainen venyttely on aina paikallaan, mutta vasta pari tuntia treenin jälkeen kannattaa venytellä kunnolla. Venyttely nopeuttaa palautumista, mutta lisää myös liikkuvuutta ja sitä kautta treenienkin sujuvuutta.

Uni Liikkuja tarvitsee paljon unta ja lepoa, jotta kroppa saa palautua treenistä rauhassa. Hyvin nukutun yön jälkeen treenistä kipeytyneet lihaksetkin ovat aivan eri kunnossa kuin illalla.

Oikeanlainen ruoka Hemmottele itseäsi hyvällä ja ravitsevalla ruoalla. Se antaa tarvittavat ravintoaineet palautumiseen ja edistää hyvinvointiasi.

Energisiä liikuntahetkiä, muistakaa levätä riittävästi. Joka päivä ei kannata treenata! ♥ 

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
No Comments

Post A Comment