Kuulumisia Thaimaasta

Sateisia terveisiä ja kuulumisia Thaimaasta! Tänne tullessamme sääennusteet näyttivät pelkkää sadetta ja ukkosta, joten odotukset lomasäästä eivät olleet kovin korkealla. Pohdimme ensimmäisenä iltana jo lentämistä muualle, mutta niin sitä sai vaan viikon ajan nauttia lähes pilvettömästä taivaasta ja polttavasta tropiikin auringosta.  Aivan ihanaa. Tälle ja huomiselle päivälle on luvannut paljon sadetta, joten täytyy vain keksiä toisenlaista tekemistä. Onneksi täällä on kuitenkin todella lämmin sadekuuroista huolimatta.

flamingo

flamingo-2

Vaihdoimme sunnuntaina majapaikkaamme saaren toiselle puolelle. Samuilla tuntuu, että kylät on nähty aika nopeasti, joten oli kiva vaihtaa maisemaa. Ja kyllä kannatti! Voisin tehdä vaikka oman postauksen viiden tähden hotellien eroista, jos jotakuta kiinnostaa. Ensimmäinen hotellimme Renaissance Koh Samui oli viiden tähden majoitus Lamai Beachilla. Pidin hotellista, sen tunnelmasta sekä sijainnista kovasti ja voin lämpimästi suositella sitä Samuille matkaaville. Kuitenkin kun vaihdoimme toiseen viiden tähden hotelliin Taling Ngamiin, fiilis oli aivan toisenlainen. Hyvällä tavalla.

Conrad Koh Samui on todella viiden tähden hotelli. Meillä on täälläkin villamajoitus omalla uima-altaalla, mutta paikkaa ei käytännössä voi edes verrata Renaissanceen. Maisemat ovat henkeäsalpaavan upeat, nämä postauksen kuvat on otettu omasta altaastamme. Hotellialue on laaja ja sijaitsee rinteessä. Golfautot kuljettavat villaan, ravintoloihin, spahan, salille, allasalueelle ja rannalle. Eilen kävimme lähisaarilla veneilemässä, uimassa ja ajamassa vesijeteillä. Sijainti on ihanasti eristyksissä muusta maailmasta, tunnelma on niin zen kuin olla voi. Kuitenkin kyydin kylille saa ihan hetkessä.

flamingo-3

flamingo-4

No, se majoituksesta. Viime Thaimaan visiitistäni on viisi vuotta. Kyllästyin silloin koko maahan, sillä kaikkialla tuntuu olevan niin samanlaista. Tämän reissun jälkeen fiilis on oikeastaan hyvin samanlainen. Tää on taas vähäksi aikaa nähty. Loma on tehnyt tehtävänsä, sillä tunnen olevani rentoutunut ja valmis palaamaan töihin. Mun piti tosin aloittaa täällä taas treenaaminen, mutta aurinkoisten säiden takia se on jäänyt. Joogastakin sain jo lihakset niin jumiin, että odotan ihan kauhulla salille palaamista. Eräs hyvinvointiprojekti starttaa heti reissusta palattuani, joten on mielenkiintoista nähdä missä kunnossa sitä oikeasti tällä hetkellä on.

Koska en ole joulun jälkeen viettänyt minkäänlaista normaalia arkea, odotan ihan sitä tavallista työ-, ja päiväkotirytmiä. Ja kuin kuuta nousevaa, odotan että saisin autoni viimein takaisin 2,5 kuukauden kolarikorjauksesta. Oli kuulkaas aikamoinen remontti! Omat voimat olivat ennen joulua niin vähissä kaiken stressin ja sairastelun keskellä, etten edes muista milloin olisin ollut näin energinen. Olen nukkunut joka yö 8-9 tunnin yöunia, syönyt terveellisesti ja puhdistanut kroppaa luonnollisin keinoin viimeisistäkin pikkujoulukauden myrkyistä. Aurinko tekee ihmeitä, samoin jokapäiväinen hieronta. Viiden euron thaihierontaa tulee todellakin ikävä.

flamingo-5

flamingo-6

Thairuokakiintiö on muuten aivan täynnä jo nyt. Joka ikinen aasialainen ravintola on kotiinpaluun jälkeen hetken aikaa boikotissa. Lapseni tosin voisi omien sanojensa mukaan syödä riisikanaa joka päivä. Micael on viihtynyt täällä lämmössä uskomattoman hyvin. Hän voisi viettää tunteja uima-altaassa, ajaa golfautolla jatkuvasti sekä vesijetin ja veneen kyydistä häntä ei meinannut saada millään pois. Tällä hetkellä kaveri katselee kylpyammeessa piirrettyjä.. Voi pientä! Paikalliset ovat aivan hullaantuneina vaaleatukkaisen pojan kiharasta tukasta.

Lastenhoito toimii Thaimaassa muuten todella hyvin. Täällä saa lastenhoitajan mukaan käytännössä mihin tahansa. Toki siinä vaiheessa on hyvä, jos lapsi pitää hoitajasta. Koska Micael on oppinut nyt niin hyvin puhumaan, yhteisen kielen puuttuminen on tuottanut vähän vaikeuksia. Hänen oli vaikea kommunikoida hoitajan kanssa ja uima-altaasta hän komensi nannyn pois. Lupasi myös halata jos hoitaja lähtee kotiin. Äidin pokka petti aivan täysin viimeistään siinä vaiheessa, kun 2,5 -vuotiaani tokaisi ihanalle thaihoitajalle ”fuck you!” No, koska hän ei hoitajasta pitänyt, olemme pärjänneet ihan hyvin ilmankin. Tämänikäisen lapsen kanssa matkustamisesta on tulossa pian postaus, joten jos aihe kiinnostaa – pysy kuulolla.

flamingo-7

flamingo-8

Lauantaina lennämme Bangkokiin, jossa pikkuhiljaa pääsee tottumaan sivistykseen tämän viidakkoelämän jälkeen. Maanantaina sitten lähes 11 tunnin PÄIVÄlento Helsinkiin. Voi luoja, menisipä se hyvin! Tännepäin matka meni paremmin kuin hyvin, ainoana miinuksena tosiaan se koneen myöhästyminen. Olen siitä kummallinen reissaaja, että mulla on aina tietynlainen koti-ikävä vaikka rakastankin matkustamista. Kotiinpaluu on aina yhtä kivaa!

Nyt sadepäivänä ajattelin käydä laittamassa kynnet sekä varata itselleni spasta kasvohoidon. Hotellin spa on aivan älyttömän upea. Nyt vaatteiden vaihtoon ja kohti isompia kyliä.. Palataan pian ja toivottavasti kaikilla on tänään oikein ihana tiistai!

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


4 Comments
 • Jensba
  Posted at 15:38h, 17 tammikuun Vastaa

  Aivan ihania nämä postauksen kuvat! :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 19:12h, 17 tammikuun Vastaa

   Kiitos kovasti, mä tykkään myös! :) Oli upea auringonlasku ja toi flamingouimalelu on ollut niin lasten kuin aikuistenkin hitti!

 • Äiti
  Posted at 18:11h, 17 tammikuun Vastaa

  Lomanne kuulostaa ihanan rentouttavalta! Alkoi kiinnostamaan, että mitä lapsenhoitaja maksaa Thaimaassa? :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 19:18h, 17 tammikuun Vastaa

   Sitä se on todella ollut :) En tiedä onko hinnoissa isoja eroja, meidän lastenhoitaja oli 350 thb/hour ja 200thb lisäksi ekstratunneista klo 22 jälkeen. Halvemmalla olisi saanut, mutta se olisi pelkkä hotellin in room-babysitting, mistä Micael ei tykkää yhtään. Toisaalta ei hän tykännyt kyllä hoitajasta muutenkaan joten ollaan pärjätty nyt ilman :D

   Huomattavasti kalliimpaa kuin esimerkiksi Balilla, jossa viikon lastenhoidot (maksettiin suoraan hoitajalle) olivat alle 300 euroa! Annettiin vielä 50 euroa tippiä ja hoitaja ihan itki onnesta. Hullua! Jos Balille matkustaa, tiedän sieltä siis maailman ihanimman nannyn!

Post A Comment