Luonnonkosmetiikka ja ihon kunto

Ihoni oli aina hyvässä kunnossa. Toki siihen varmasti vaikutti se, että aloin 16-vuotiaana syödä yhdistelmäehkäisypillereitä jotka pitivät sen oikeastaan täysin näpyttömänä. Ainut ongelma oli atooppisen ihottuman myötä tullut kuivuus. Se oli kuitenkin helppo pitää kurissa. Ennemmin sitä kärsi vähän hilseilevästä nenänpäästä kuin peitteli lukemattomia epäpuhtauksia. Luonnonkosmetiikka oli siihen aikaan tuntematon käsite. Tai vähintään joku hippijuttu. Käytin selektiivistä kosmetiikkaa ja uskoin, että mitä korkeampi hinta, sitä parempi on myös lopputulos.

luonnonkosmetiikka-2

Tulin raskaaksi ja ihoni voi yhtä hyvin kuin aina ennenkin. Meni pitkään, että aina  kun katsoin kuvia synnytyssairaalasta kiinnitin ensimmäisenä huomiota tasaisen hehkuvaan ihoon. Se pysyi hyvässä kunnossa noin 8 kuukautta synnytyksen jälkeen. Elin terveellisesti, käytin vuosia samoja ihonhoitotuotteita enkä tehnyt mitään muutoksia. Hormonitoiminta varmasti alkoi palata normaaliksi lähes kymmenen vuoden pillereiden syömisjakson ja sitä seuranneen raskauden jälkeen ja se näkyi ihossa. Olen käyttänyt sen hoitoon varmasti tuhansia euroja. Ostanut toinen toistaan kalliimpia kosmetiikkatuotteita niin Stockalta kuin kauneushoitoloista. Hoitanut kotona, käynyt säännöllisesti kasvohoidoissa. Ollut viikkoja ilman meikkiä, välttänyt sokeria, syönyt vitamiineja ja vaikka mitä. Pienet näpyt eivät koskaan lähteneet. Oli helpompia päiviä, mutta niille ei ollut mitään järkevää syytä. Tilanne paheni pian uudestaan. Oikeasti mistään pahoista iho-ongelmista ei ollut kuitenkaan kyse, mutta pienet näpyt ja epäpuhtaudet koko kasvoissa saivat ennen niin sileän ihon omistajan aivan epätoivon partaalle.

luonnonkosmetiikka-3

luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikka alkoi tulla pinnalle. Innostuin muutenkin kaikesta hihhulihommasta ja aloin miettiä, pitäisikö minun vaihtaa ravinnon lisäksi myös kosmetiikka luonnollisiin ja puhtaisiin vaihtoehtoihin. Ainakin voisin kokeilla. Hamstrasin Madaran, Melvitan ja Estelle&Thildin tuotteita kotiin, niiden hinta oli reilusti alle puolet kauneushoitolatuotteiden hinnasta joten kokeilu ei horjuttaisi ainakaan talouttani millään lailla. Samaan aikaan ostin myös parhaimman ihonhoitotuotteen ikinä, nimittäin suolasaippuan. Siitä julkaisen ensi viikolla oman postauksen, se ansaitsee sen. Mutta yksin suolasaippualla ei tee mitään. Se tarvitsee rinnalleen hyvän ihonhoitohoitosarjan ja luonnonkosmetiikka onkin sen paras ystävä.

luonnonkosmetiikka-4

luonnonkosmetiikka-5

Käytin viikon luonnonkosmetiikkaa. Lopputulos oli sama kuin 500 euron kemiallisen kuorinnan sarjahoidon jälkeen. Ajattelin, että ehkä se on vain jokin vaihe. Iho on jostain syystä rauhoittunut, mutta palaa taas entiselleen. Aloitin tämän luonnonkosmetiikkatestin alkusyksystä. Ihoni voi nyt paremmin kuin koskaan raskauden jälkeen. Luonnonkosmetiikka tuntuukin erilaiselta iholla. Se ei ärsytä lainkaan ja kevyemmätkin voiteet imeytyvät ihoon eri tavalla kuin synteettinen kosmetiikka jättäen sen silti kosteutetun tuntuiseksi. Erityisesti meikatessa eron huomaa selvästi. Päivävoide imeytyy hetkessä, mutta iho pysyy kosteutettuna pitkään. Aamuisin iho näyttää todella kuulaalta, eikä se ole oikeastaan koskaan ärtynyt. En vaihtaisi koskaan takaisin entiseen.

Onko teillä kokemuksia luonnonkosmetiikasta ja oletteko huomanneet vastaavanlaisia tuloksia?

luonnonkosmetiikka-6

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
1 Comment
 • Avatar
  Mia Kuusisto
  Posted at 18:22h, 03 helmikuu Vastaa

  No hei, tervetuloa luonnon pariin sinäkin ♡♡♡ :)
  Olen varmaan ennenkin sanonut, että en todellakaan näyttäisi tältä ilman biokosmetiikkasarjaa Marja Entrichiä! Se oli ja on ensimmäinen suomessa esille tullut luonnonsarja! Käyppä kurkkaamassa vaikka nettisivuilla http://www.marjaentrich.fi tai stokkalla! Siimä nimittäin ei ole mitään, mitä et voisi myös syödä ☆
  Tosin, hehkutan kyllä kaikkia luonnonmukaisia ;))!

  Hyvä että synteettisillä on kilpailua! Ps. Sä tulit varmaan mua tänään stokkalla vastaan?! :)

Post A Comment