Miten hyvin oikeasti voin?

Minut pyydettiin loppuvuodesta mukaan yhteistyöhön LähiTapiolan hyvinvointikampanjaan. Tammikuussa starttaava hyvinvointikamppis kuulosti aivan  loistavalta idealta ja hämmästyin, miten laajasta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittyvästä jutusta olikaan kyse. Hyvinvointi kun on blogini kulmakivi ja siihen pyrkiminen iso osa päivittäistä elämääni. Nyt olisikin mahdollisuus saada tarkempi kartoitus, miten hyvin oikeasti voin. Se, miksi vakuutusyhtiö on kampanjassa mukana, oli minulle aluksi vähän hämärän peitossa. Kunnes kuulin ensimmäisen kerran sanan älyhenkivakuutus. 

Suorastaan nerokas idea, palataan siihen pian. Aloitetaan kuitenkin hyvinvointinikartoituksestani ja mitä siitä selvisi..

älyhenkivakuutus-5

älyhenkivakuutus

Vakuutusteni kartoitus – miksi kannattaa hankkia henkivakuutus?

LähiTapiolan vakuutustapaamisessa kartoitimme omat vakuutukseni. Meillä on todella kattavat vakuutukset niin kotia, autoja, eläkettä, tapaturmia kuin koiriakin varten. Ja minulla ainakin on ollut niille käyttöä. Kannustan aina ottamaan vakuutuksia, sillä koskaan ei tiedä, milloin tulee se päivä kun törmäät vaikka autolla siihen raitiovaunuun. Kun auton ja ratikan korjauskustannukset ovat hyvin isoja viisinumeroisia summia, on vakuutus aika loistava juttu. Omassa vakuutuskartoituksessani selvisi kuitenkin iso puute. Mitä jos mulle itselleni sattuu jotain? Henkivakuutus on muuten loistava turva esimerkiksi perintöverojen maksamista varten. Maksulaput tipahtavat nimittäin aika äkkiä perinnönjaon jälkeen, jolloin tulee usein kiire myydä kiinteää omaisuutta. Surun keskellä siihen ei aina riitä voimia.

No, se älyhenkivakuutus. Toimii kuten tavallinen henkivakuutus, mutta sinulla on mahdollista vakuuttaa itsesi älykkäästi. Älyhenkivakuutus auttaa sinua elämään terveellisemmin. Paitsi sinulle räätälöidyn henkivakuutuksen, saat sen mukana myös terveystarkastuksen, hyvinvointivalmennuksen ja paljon tietoa ja tapahtumia hyvinvointisi lisäämiseksi. Vaikka sinulla olisikin kattava henkivakuutus, tuskin haluat että sille on käyttöä pitkään aikaan.

Tiesitkö muuten, että Suomessa kuolee vuosittain 10 ooo työikäistä ja 23 000 työikäistä jää työkyvyttömyyseläkkeelle? Aika isoja lukuja. Suurimpia syitä kuolemantapauksiin ovat syövät ja alkoholiperäiset kuolemansyyt sekä sepelvaltimotauti. Vastaavasti taas työkyvyttömyyteen yleisimmät syyt ovat mielenterveysongelmat sekä tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet.

Meistä jokainen varmasti tietää, että terveelliset elämäntavat ehkäisevät näitä sairauksia? Aina ajatellaan, että eihän se nyt mulle osu, mutta joka vuosi on ne 10-23 000 kenelle se ihan oikeasti osuu.

älyhenkivakuutus-4

Oma hyvinvointivalmennukseni alkoi personal trainerin tapaamisella

Kampanjaan kuuluu siis kolmen kuukauden hyvinvointivalmennus, joka alkoi personal trainer Sami Sallisen tapaamisella. Sami vaikutti supermukavalta ja hauskalta tyypiltä – meille tulee varmasti loistava yhteistyöprojekti. Sami teki minulle In Body -kehonkoostumusmittauksen, jossa olin viimeksi käynyt noin kymmenen vuotta sitten (?!). Minkään näköisiä odotuksia kropan nykytilasta ei ollut, mutta sain ilokseni oikein hyvät tulokset. Lihasta oli kropassa keskivertoa enemmän ja rasvaprosentti saisi olla korkeampi. Rasvaa mun kropassa saisi olla kuulemma lisää yli 3,6 kiloa, hullua! Kaikki oli balanssissa ja tulosten mukaan voin erinomaisesti. Sami sanoikin, että saan olla ylpeä tuollaisesta paperista. Jes, ihan metsään ei ole siis menty liikunnan ja ruokavalion suhteen.

Mutta aina voi parantaa, me sovittiin yhteinen pt-tapaaminen ja suunnitellaan mulle treeniohjelma, joka auttaa mua saamaan taas liikunnasta jokapäiväistä. Olen niin kaivannut sitä, että treenit ja lenkit olisivat luonnollinen osa jokaista päivääni eikä niille tarvitsisi oikein erikseen järjestää aikaa. Sami lupasikin tehdä mulle motivoivan ohjelman, kirjoittelen siitä sitten tietysti tännekin. Oma tavoitteeni keväälle onkin ehdottomasti liikunnan säännöllistäminen ja ottaminen osaksi jokapäiväistä elämää.

älyhenkivakuutus-2

Firstbeat -mittaus kertoo stressitasosta ja palautumisesta

Stressi on nyky-yhteiskunnan kirous ja sitä se on myös itselleni. Hektinen arki pienen lapsen työssäkäyvänä äitinä ja suorittajaluonteena näkyy ja tuntuu jokaisessa päivässä. Hyvinvointikampanjaan kuului Firstbeat -mittaus, joka mittaa sykettä kolmen vuorokauden ajan ja antaa sen perusteella käyttäjälleen arvokasta tietoa unesta, stressitasosta ja palautumisesta. Koska kiidän paikasta toiseen ja olen suhteellisen aktiivinen, osasin odottaa että stressi jollain tasolla näkyy.

Oli mielenkiintoista saada tulokset. Nukun todella hyvin ja palautumiseni unen aikana on oikein hyvää. Päivät olivatkin sitten täynnä stressireaktioita, eikä esimerkiksi työpäiviini kuulunut lainkaan palautumista. Oli myös mielenkiintoista huomata, että esimerkiksi kotityöt vastasivat jossain vaiheessa jopa liikuntaa. Mittaus kertoi minun olevan myös aktiivinen ja hyvässä kunnossa, leposykkeeni oli nimittäin kovin alhainen. Tavoitteiksi asetimme Firstbeatin Hanna-Marin kanssa palautumishetket päivän aikana, kuten työn tauottaminen. Säännöllisistä ja pitkistä yöunista täytyy myös pitää kiinni. Mittaus oli todella mielenkiintoinen kokemus ja siitä sai aivan uudenlaisen näkökulman omaan hyvinvointiin, tätä voisin testata joskus uudestaankin.

älyhenkivakuutus-3

Miten tästä eteenpäin? 

Hyvinvointikampanja jatkuu blogissani kevään ajan. Keväällä on tulossa aiheen tiimoilta mm. lukijatapaaminen, missä tekin pääsette kartoittamaan hyvinvointianne ja kuulemaan lisää näistä samoista aiheista, huikeeta! Mä otin itselleni ensimmäistä kertaa elämässäni (äly)henkivakuutuksen ja alan kiinnittää vieläkin enemmän huomiota hyvinvointiini. Tavoitteina säännöllisen liikunnan lisääminen ja stressin vähentäminen. Pienillä asioilla on näissä iso merkitys.

Oletteko te aloittaneet hyvinvointiprojekteja näin alkuvuodesta? Ja yksi asia, mikä musta olisi kiva tietää.. Kuinka monella teistä on oikeasti henkivakuutus?

lifie

Yhteistyössä LähiTapiola


No Comments

Post A Comment