Suolasaippua – miksi se mullisti ihonhoitoni?

Postailin ihonhoidosta loppuviikosta, tai oikeastaan ennen kaikkea luonnonkosmetiikasta ja sen positiivisista vaikutuksista. Vaikka suolasaippua kuuluukin myös luonnonkosmetiikan kategoriaan, päätin kirjoittaa siitä ihan oman postauksensa. Niin uskomaton tuote se on.

suolasaippua

Suolasaippua on himalajan suolasta tehty ”saippua” joka ei siis varsinaisesti edes ole saippuaa. Periaatteessa sillä ei ole lainkaan peseviä ominaisuuksia, se ei vaahtoa eikä poista likaa tai meikkiä. Se on siis kivikova pala suolaa. Mutta iho rakastaa sitä. Tiedätte varmasti mikä vaikutus suolaisella merivedellä on ihoon? Vaikka voisi kuvitella suolaveden kuivattavan ihoa, ilmiö on juuri päinvastainen. Suola sitoo kosteutta ihoon moninkertaisesti.

suolasaippua-2

Miten suolasaippuaa käytetään? Suolasaippua ei siis nimestään huolimatta pese lainkaan. Se on pelkkää suolaa. Meikittömät kasvot sillä voi ”pestä”, mutta meikit tulisi puhdistaa ensin huolellisesti meikin poistoon tarkoitetuilla puhdistustuotteilla. Ihon puhdistuksen jälkeen hieron suolasaippuaa kosteisiin käsiin ja levitän kostutetuille kasvoille. Annan suolan vaikuttaa hetken aikaa iholla ja ns. kuivahtaa, jonka jälkeen huuhtelen sen pois kevyesti vedellä. Toiset jopa jättävät suolasaippuan iholle, tosin silloin määrän tulee olla hyvin pieni. Sanotaan, että suola voisi korvata myös kosteusvoiteen, mutta oma ihoni ainakin vaatii kosteuttamisen suolan käytön jälkeen. Jos ihoon ilmaantuu yksittäisiä epäpuhtauksia, saatan hieroa suolasaippuaa niihin yöksi ja jättää suolakohdat ilman kosteusvoidetta. Suola tosiaan sitoo kosteutta, joten iho alkaa säännöllisen käytön jälkeen tuntua paljon pehmeämmältä eikä kiristele lainkaan.

suolasaippua-4

Mutta suolahan kirvelee? Se kirvelee, sillä se desinfioi. Jos iho on rikki, suolasaippua saattaa todella kirvellä. Tulehtuneet epäpuhtaudet voivat ensimmäisillä pesukerroilla kirvellä ja iho saattaa tuntua ärtyneeltä. Se on lopulta vain merkki suolan tehosta. Kun ihoa kirvelee, se kannattaa huuhdella vedellä ja kosteuttaa huolellisesti. Pian säännöllisen käytön jälkeen kirvely lakkaa, sillä tulehdukset ihossa lievittyvät tai poistuvat jopa kokonaan. Otsan pikkunäpyt, ihonalaiset sekä kipeät hormoninäpyt ovat historiaa suolasaippuan käytön myötä.

suolasaippua-3

Parasta suolasaippuassa on sen uskomattoman tehon lisäksi luonnollisuus sekä edullinen hinta. Suolasaippua maksaa vajaat viisi euroa ja se kestää todella pitkään. Käyttöikää voi pidentää säilyttämällä suolasaippuaa kuivassa paikassa, sillä se liukenee ollessaan kosketuksissa veden kanssa. Oma saippuani kutistui hetkessä kun säilytin sitä suihkun hyllyllä. Vaihdoin paikan lavuaarin reunalle klassiseeen saippuatelineeseen ja nyt saippua on säilynyt paljon pidempään ihan iskemättömän näköisenä. Onko teillä hyviä kokemuksia suolasaippuasta? 

 

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
14 Comments
 • Avatar
  Janinaaa
  Posted at 23:39h, 08 helmikuu Vastaa

  Kiitos inspiksestä! Ostin suolasaippuan jokunen vuosi sitten kaverin vinkistä. En muista, miksi käyttö jäi, mutta sun postaus sai mut antamaan sille uuden mahdollisuuden. :) (On se jopa päässyt muuton mukana uuteen asuntoon.)
  Ps. Mulla on harmillisesti muutama kk jäänyt blogit kutakuinkin lukematta, mutta toivottavasti jatkossa on taas paremmin aikaa tähän(kin). :) Kivaa loppuviikkoa!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 13:33h, 09 helmikuu Vastaa

   Kiva jos tästä oli hyötyä :) Nyt ihmeessä käyttöön, se on ihan supertuote. Nyt vaan kevään tullen taas uudella innolla blogien pariin! ;)

 • Avatar
  Elisa
  Posted at 12:13h, 09 helmikuu Vastaa

  Tätähän on pakko kokeilla! Mistä olet itse ostanut? Etten vaan vahingossa osta tai tilaa mitään vääränlaista feikkiä :)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 13:32h, 09 helmikuu Vastaa

   Mä oon ostanut Life-myymälästä tai Ruohonjuuresta :)

 • Avatar
  nillitystä
  Posted at 17:03h, 10 helmikuu Vastaa

  suolasaippua ei itsessään desinfioi sanan oikeassa merkityksessä. suola poistaa bakteereista veden, jota ne tarvitsevat elääkseen, mutta ei varsinaisesti kuitenkaan tuhoa niitä… voi siis auttaa joo joillekin, mutta jos desinfektiosta puhutaan niin viinietikka tai … käsidesi … voisi tepsiä paremmin. :D

 • Avatar
  Jenny
  Posted at 20:53h, 25 syyskuu Vastaa

  Hei,

  sain ystävältä suolasaippuan (en tiedä, mistä oli sen ostanut?)
  Se saippua vaahtoaa…Onko vaahtoava suolasaippua silti yhtä tehokas kuin ei-vaahtoava?
  Olen saippuoinnin jälkeen vain hyvin kevyesti huuhdellut ihoani eli suolasaippuaa on jäänyt kasvoihin.
  Mielestäni ihoni tuntuu pehmeämmältä kuin ennen.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 22:55h, 25 syyskuu Vastaa

   Hmm ainakaan ihan perinteinen suolasaippua se ei ole, ehkä kenties saippua jossa on mukana suolaa? :) Tää varsinainen suolasaippuahan ei ole saippua laisinkaan, nimestään huolimatta vain pelkkää suolaa. Googlaile vaikka jos tiedät saippuan merkin tai nimen, että mitä se sisältää? Mä en ehkä itse jättäisi peseviä ainesosia iholle mutta hyvä jos sun iho on reagoinut positiivisesti :)

 • Avatar
  Kipe
  Posted at 19:26h, 08 marraskuu Vastaa

  Tyhjänpäiväistä humpuukia. Naaman rasva kuivui ja hilseili kun tätä roskaa käytti. Koko ihon suolahoito himalajan roskavuorisuolalla on mielestäni tyhmien vedätystä.

  Eri asia sitten suolahuoneet joissa on sitten kunnon puhdistettua suolaa.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 21:14h, 08 marraskuu Vastaa

   Eikä, kosteutitko ihoa samalla? Mulla ainakin toimii just päinvastoin eli kuivuus häviää niin käsistä kuin kasvoistakin..

 • Avatar
  Atoopikko
  Posted at 10:06h, 13 maaliskuu Vastaa

  Olen atoopikko ja nyt imetyksen myötä iho ollut ihan kamalassa kunnossa. En ollut tajunnut miten lahjaksi saamaani suolasaippuaa käytetään, kunnes löysin tämän postauksen. Ihoon olen kokeillut kaikkea, mutta vasta suola on auttanut! Ihottuma ei vielä kolmen päivän jälkeen ole kokonaan lähtenyt, mutta iho on selvästi rauhoittunut. Kutinakin on lievittynyt! Uskon todella, että iho vielä paranee, kun vaan jaksan hoitaa.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:48h, 13 maaliskuu Vastaa

   Hei mahtavaa kuulla jos tästä oli apua! Suola on kyllä loistava luonnon ”lääke” :)

   • Avatar
    Marjatta Saastamoinen
    Posted at 08:36h, 22 heinäkuu Vastaa

    Hei!
    Sain lahjaksi Himalajan suolasaippuan. Ihoni ikäänkuin ”happanee”, eli haisee pahalle suihkujen välillä, aloin käyttämään suolasaippuaa, eron huomasi heti ensi kerran jälkeen! Iho oli ihanan tuntuinen ja happamuus on vähentynyt huomattavasti.
    Manta

 • Avatar
  Hanna
  Posted at 22:13h, 09 huhtikuu Vastaa

  Hei! Ostin minäkin Lifestä suolasaippuan viikko sitten, ja paksunahkaisena päätin kokeilla heti kovimman kautta eli hieron kosteaa suolapalaa suoraan puhtaaseen naamaan ja huuhtelen. KYSYMYS: Onko kasvonne myös kosteat vai kuivat kun hierotte märkää suolaa kasvoihinne? Kuivaan naamani ja sipaisen kostealla palalla poskia, nenää ja ”leukaperiä”, joihin tulee usein hormoninäppyjä. Uskon desinfoivaan tehoon, sillä suola todellakin kirvelee. Minua tosin ei kirvely haittaa, koska ihoni on paksu. Minkä olen huomannut, että naamani ei kuivu enää. Uskonkin, että ihonhoidossani on ollut kummallinen kierre, jossa kuiva iho erittää talia kostuuttaakseen, mutta kosteusvoide ylläpitää muita epäpuhtauksia. Haluan ajatella, että tässä on viimein mun luonnon oma kosteuttaja, jonka vuoksi voin heittää naamarasvat menemään! Kerron miten sujuu jatkossa ;)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:32h, 10 huhtikuu Vastaa

   Mä ainakin levitän sen aina kosteille kasvoille :) Raporttia ihmeessä sit miten sulla toimii!

Post A Comment