Tylsä elämä? Juuri sinä voit muuttaa sitä!

Kukapa meistä ei olisi joskus valittanut tylsää elämänvaihetta. Mitään ei oikein tapahdu ja asiat junnaavat paikoillaan. Se kuuluu normaaliin arkeen, mutta monilla tilanne vain jatkuu ja jatkuu. Muistan itsekin vuosia sitten kun tuskailin, miten tylsä elämä mulla on. En tiedä miksi, mutta erityisesti todella monet sunnuntaiaamut ovat jääneet mieleen vain siitä ahdistuksesta, kun istuin jogurttipurkki ja croisantti edessäni aamiaispöydässä ja mietin, että mun elämässä ei tapahdu kyllä yhtään mitään. Muistan sen edelleen kuin eilisen.

Mietin silloin, onko kyse vain omasta vääristyneestä kuvasta – että elämän pitäisi vain minun mielestäni olla jotenkin ihmeellistä. Täynnä tapahtumia, illanviettoja, matkoja, ex tempore -juttuja ja toinen toistaan erilaisempia viikkoja. En osannut nauttia tavallisesta arjesta. No, siihen arkeen kuuluivat ne aivan samaa kaavaa noudattelevat viikot. Ihan kiva työ, mutta halusin tehdä niin paljon muuta. Asuin tuolloin puolitoista vuotta Espoossa, jossa en viihtynyt ollenkaan. Suurin osa ystävistäni seurusteli, seurustelin itsekin, mutta olin suhteessa jossa viihdyin aivan yhtä hyvin kuin siellä Espoossakin.

Mulla oli tylsä elämä ja vaikka tuskailin sitä usein itsekin, olin sokea sille tilanteelle. En tiedä mitä ihmettä oikein odotin tapahtuvaksi, varmaan juuri sitä. Onneksi lopulta ymmärsin, että vain yksi ihminen voi muuttaa tilanteen ja se olin minä itse.

Ja niin eräänä sunnuntai-iltapäivänä tulin erään illanvieton jälkeen takaisin Espooseen, päätin myydä asuntoni puolikkaan ja jatkaa elämääni yksin Helsingissä. Hyvästi tylsä elämä.

Aloin opiskella alaa, jonka koin silloin lähes kutsumuksekseni. Koulu, ihana työ sen ohella, maailman söpöin asunto Ullanlinnassa, sinkkuelämä ja maailman parhaimmat sinkkukaverit.. Elämäni muuttui täysin ja yksinomaan minun ansiostani. Ajatus tuntui hullulta, ratkaisun avaimet olivat käsissäni koko ajan, mutta en vain tajunnut tehdä asialle mitään. Parisuhdejutut ovat tietysti aina vähän mutkikkaita, mutta yksikään suhde ei ole tylsän elämän arvoinen.

Tylsä elämä on käsitteenä tietysti jokaiselle vähän erilainen. Se ei ole vakaan parisuhteen, kokopäivätyön ja kotona hengailun synonyymi. Toiset jopa ahdistuvat liiallisesta tekemisestä. Koemme sen paikoillaan junnaamisen jokainen eri tavalla. Mietin myös usein, olisinko silloin kokenut elämäni niin kovin tylsäksi jos olisin ollut esimerkiksi erilaisessa suhteessa tai asunut keskustassa. En voi tietää, mutta en voi myöskään olla onnellisempi siitä, että jätin sen elämänvaiheen taakseni. Nykyään aamiaispöydässä tulee lähinnä mietittyä, voisikohan tämä elämä olla joskus vähän rauhallisempaa ja tasaisempaa.

Tärkeintä, että tiedostaa mahdollisuuden vaikuttaa elämänsä kulkuun. Jos tuntuu tylsältä, listaa vaikka paperille mitkä jutut siinä elämässä ahdistavat. Jos haluat käydä vaikka enemmän ulkona, käy. Etsi ympärillesi uusia ihmisiä. Jos kaverit viettävät tortillailtoja kotona ja haluat tehdä viikonloppuisin jotain muuta, tee. Aina on joku muu, joka on samassa tilanteessa kuin sinä. Jos haluat matkustaa enemmän, säästä rahaa ja lähde sinne reissuun vaikka yksin. Saat aivan varmasti mielettömiä kokemuksia ja uusia potentiaalisia reissukavereita. Aloita vaikka uusi harrastus. Jos haaveissasi on uusi ala, lähde rohkeasti pyrkimään uuteen suuntaan. Asiat yleensä järjestyvät tavalla tai toisella. Ensimmäinen askel on vaikein, mutta elämä kantaa. Ja sen unelmien elämänkumppaninkin löytää yleensä silloin, kun on kaikkein hauskinta oman itsensä seurassa. Rakastu ensin omaan elämääsi, sitten vasta johonkin toiseen.

En tiedä kuulevatko muut paljon valitusta kanssaihmisiltä siitä tylsästä elämästä vai kiinnitänkö siihen huomiota vain siksi, että olen joskus itsekin ajatellut samoin. Haluaisin vain tällä omalla esimerkilläni tuoda esiin sen, että tylsä elämä ei koskaan saisi olla ongelma. Tylsät hetket ja tunne, ettei tapahdu mitään kuuluu aina arkeen, mutta jos koet että elämäsi on oikeasti tylsää, vain sinä voit muuttaa sitä. En toivoisi kenellekään sitä tunnetta, että oikeasti kuuluu johonkin aivan muualle kuin senhetkiseen elämäntilanteeseen. Toisaalta se tunne voi parhaimmillaan avata silmät ja viedä juuri siihen oikeaan suuntaan.

Pettymyksiä ja takaiskuja tulee aina, mutta mihinkään ei pidä koskaan vain tyytyä. Oikeastaan mikään ei ole edes mahdotonta. Ethän hukkaa elämääsi? 

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


2 Comments
  • Iitu
    Posted at 23:13h, 02 maaliskuun Vastaa

    Olen täysin samaa mieltä kanssasi! Hyvin kirjoitettu ja tuosta on varmasti apua jollekulle ja miettimisen aihetta :)

  • A.s.h.
    Posted at 20:43h, 08 maaliskuun Vastaa

    Kiitos, näinhän se on!

Post A Comment