Kissa- vai koiraihminen?

Luin hauskoja väittämiä ja jopa tutkimuksia kissa- ja koiraihmisten eroista. Kuulemma kissaihmiset ovat useammin hyvin itsenäisiä sinkkuja, kun taas koiraihmiset ovat romanttisia parisuhdetyyppejä. Oikeasti suhtaudun näihin ihan vitsillä, mutta erikoista että kaikissa näissä lukemissani tutkimuksissa ja artikkeleissa oli paljon yhteisiä piirteitä. Koiraihmiset kaipaavat seuraa ja ovat sosiaalisempia, kun taas kissaihmiset viihtyvät kissojen tavoin itsekseen kotona. Tuttavapiiriini kuuluu paljon molempia, mutta myös hyvin seurallisia kissaihmisiäkin.

Olen ehdottomasti koiraihminen. Rakastan vuorovaikutussuhdetta koirieni kanssa ja vaikka chihuahuani ovatkin melko omapäisiä eivätkä niin miellyttämisenhaluisia luonteita, eroavat he kuitenkin todella paljon itsekseen viihtyvistä kissoista. En osaisi kuvitellakaan elämää ilman koiria ja kaipaan heitä aina matkustellessa sekä kotona heidän ollessaan toisinaan äitini luona hoidossa. Tänään otin Fridan ja Caran toimistolle päiväksi kanssani ja he ilostuttivat valloittavalla olemuksellaan muitakin. Vaikka tytöissä on chihuille ominaisia vähän ärsyttäviäkin piirteitä, he ovat kyllä sellaisia sydämensulattajia. Yllättävän monet miehet pitävät muuten pienistä koirista, oletteko huomanneet?

Kaikkien niiden lukemieni erikoisten kuvausten perusteella olen kyllä itse aivan tyypillinen koiraihminen. Ehkä niissä on sittenkin jotain perää? Kuvissa on muuten suloisin lainakoira ikinä, Bailey oli Roosalla viikonloppuhoidossa ja pääsin pussailemaan pientä karvapalloa viime viikonloppuna. Jos vaihdan joskus rotua chihuahuasta, meille tulee ehdottomasti pomeranian.

Oletteko te huomanneet eron kissa- ja koiraihmisten välillä? Kumpaan joukkoon itse kuulutte?

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


4 Comments
 • S
  Posted at 18:02h, 31 maaliskuun Vastaa

  Vihdoinkin pääsen avautumaan tästä jonnekin! Olen entinen sekä koira-, että kissaihminen, mutta nykyään en hirveästi välitä koirista. Meillä on kissa, tosin sekin on monesti ärsyttävä :D Suurin osa koirista on söpöjä ja palveluskoiria arvostan suuresti, mutta asuinseudullani on tosi paljon koiria ja sekaan mahtuu liikaa täysin vastuuttomia omistajia, joiden koirat juoksentelevat vapaina, räksyttävät kaikelle mikä liikkuu ja tekevät tarpeensa sinne tänne. Eräs matami tunki koirineen jopa leikkipuistoon, jossa oli kieltomerkki. Iso miinus tulee myös koiran pissan voimakkaasta hajusta, siitä saa nyt taas talven mentyä ”nauttia” lenkkipoluilla. Koiran huono käytös on totta kai omistajan vika, mutta vaikka kuinka yritän ajatella järjellä, niin ärsyynnyn monesti myös niistä koirista. Sitten on vielä ihmisiä, jotka rinnastavat koirat lapsiin? ”Olen kahden lapsen ja kahden koiran äiti Pyhtäältä”, wtf. Mulla ei riitä ymmärrystä ainakaan tällaisille koiraihmisille. Hyvin käyttäytyvät ja paikkansa tietävät koirat ovat ok ja heidän omistajiaan kunnioitan ja jopa ihailen :j

  • mirvaannamarian
   Posted at 19:08h, 01 huhtikuun Vastaa

   Haha, joo mä en ymmärrä myöskään sitä että otetaan koira eikä kouluteta sitä millään lailla. Ongelmakoiran käytös on usein juurikin omistajan ”syytä” ellei taustalla sitten ole jotain huonoja oloja, joista pelastettu tms. Mua ei itseäni koirien haukkuminen haittaa ollenkaan ja olenkin sitä mieltä että kyllä maailmaan ääntä mahtuu, pitäväthän lapsetkin melua.. Toki liiallisissa määrin se ei ole enää ok.

   Haha, sinänsä ymmärrän ton koiraäitijutun, toki koira vaatii todella paljon huomiota, vastuuta ja aikaa, mut jos joku ihan tosissaan vertaa lasta koiraan.. Apua :’D Hänellä ei voi olla ainakaan lapsia!

 • Hannnna
  Posted at 18:12h, 01 huhtikuun Vastaa

  Osa kissoista on kyllä vähintään yhtä seurallisia ja sosiaalisia kuin koirat. :D

  • mirvaannamarian
   Posted at 19:01h, 01 huhtikuun Vastaa

   Toi on kyllä totta, mutta silloin ne on jotenkin poikkeuksellisia kissoja :D

Post A Comment