5 rentoutumiskeinoani viikonloppuna

Tammikuussa olisin kirjoittanut tähän että soita ystävälle, kipaise Alkoon, osta mekko, lähde baariin ja pidä hauskaa aamuun asti. Sekin on rentoutumista, eikä siinä ole mitään pahaa. Olen usein kertonutkin täällä blogissa, että olen sellainen kausittainen kaikki tai ei mitään -juhlija. Nyt ei tee mieli juoda edes viinilasillista vaan ennemmin liikun, chillaan kotona ja vaikka siivoan kaappeja kesää varten. Viikonloppu on siihen parasta aikaa. Mutta jos elämäni olisi tälläistä joka viikko, siitä todella kaipaisi pientä irtiottoa.

Tämä streittailu sopii kuitenkin tähän aikaan vuodesta itselleni erinomaisesti, tuleepahan kerättyä voimia ennen kesää.. Jos sinäkin vietät iisiä kotiviikonloppua ja päätit itseni tavoin skipata myös Cheekin yökerhoavajaiset, tässä 5 hyvää rentoutumiskeinoa. Olet muuten taatusti vielä maanantainakin pirteämpi kuin eilen ja tänään juhlineet kaverisi.

Liiku. Viikonloppuisin haluaa toki kerätä voimia, mutta jos makaat pelkästään sisällä, olo on entistä laiskempi. Itse aloitin tämän aamun joogatunnilla ja tänään lähden vielä koirien kanssa pitkälle kävelylle. Huomenna on sitten salitreenin tai pidemmän juoksulenkin vuoro, vähän säästä riippuen. Liikunta lisää hyvää mieltä ihan hurjasti ja parantaa unenlaatua. Jos et jaksa muuta, lähde edes kävellen vaikka kaupungille.

Pitkät aamiaiset. Rakastan viikonloppuaamiaisia, jotka kestävät jopa pari tuntia. On kiva kattaa pöytä kauniisti, valmistaa herkkuja ja keittää vielä toinen pannu kahvia. Lukea samalla lehtiä, kirjoittaa ehkä vähän blogia, keskustella niitä näitä ja leikkiä lapsen kanssa. Näistä saa niin paljon energiaa ja hyvää fiilistä koko päiväksi. Vaihtoehtoisesti joskus on kiva päästä helpolla ja lähteä hotelliaamiaiselle tai brunssille.

Panosta mukaviin vaatteisiin. Kotona hengaillessa on ihanaa olla rennoissa ja mukavissa vaatteissa. Huonosti istuvat ja puristavat vaatteet vain pilaavat hyvin alkaneen päivän, oli kyseessä sitten arki tai viikonloppu. Tämänhetkiset lempparini ovat Balmuirin pellavahousut ja rento t-paita. Näitä ei edes huomaa päällä. Täydellisen pehmeässä kylpytakissa on myös aivan ihanaa makailla aamuisin kahvikuppi kädessä odottamassa muiden heräämistä. Suosikkihetkeni viikonlopussa!

Älä sovi liikaa menoja. Koska viikonloppu on itselleni sitä aikaa, kun rentoudun ja nollaan ajatukseni viikosta, en halua aikatauluttaa sitä ja sopia liikaa tekemistä itselleni. Suorastaan vihaan kiirettä, joten pyrin pitämään sen minimissä viikonloppuisin. Inhoan sellaista joka paikassa kyläilemistä ja laukkujen pakkaamista perjantaina – sekä vielä enemmän niiden purkamista sunnuntaina. Luojalle kiitos pienestä suvusta ja lähellä asuvista rakkaista.

Siivoa ja käy kaupassa jo perjantaina. Meillä käy siivooja aina perjantaisin, siistiin kotiin on ihana tulla viikonlopuksi! Jos siivoan itse, siivoan yleensä torstaina, jolloin viikonloppuna ei tarvitse ainakaan tarttua imuriin tai moppiin. Toki viikonloppu on hyvää aikaa pestä ja viikata pyykkejä sekä tyhjentää esimerkiksi kaappeja kesää varten. Se on muuten yllättävän rentouttavaa puuhaa. Perjantaille ajoitan yleensä aina viikonlopun kauppareissun. Silloin saa ostaa kaikkea ekstraa! Tämä näkyy myös kauppalaskussa. Maanantaisin sitä selviää usein parilla kympillä, perjantaina menee ruokakauppaan helposti pari satastakin. Olisi ahdistavaa miettiä lauantaina, että kaapissa ei ole mitään ruokaa.

Eli ihan perusjuttuja, joiden avulla viikonloppu on taatusti kuitenkin paljon iisimpi ja uuden viikon jaksaa aloittaa energisellä fiiliksellä. Miten te rentoudutte työviikon jälkeen?

 

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
3 Comments
 • Westend Mum
  Posted at 10:57h, 02 huhtikuun Vastaa

  Tuo liikkuminen on ihan totta. Jos heti aamupäivästä on aktiivinen (lähtee kävelylle, kahville tai asioille), päivä lähtee paremmin käyntiin ja saa enemmän aikaan. Ja sitten illalla saa hyvällä omallatunnolla istua sohvalla ;)
  http://westendmum.fi

  • mirvaannamarian
   Posted at 15:28h, 02 huhtikuun Vastaa

   Totta! En tiedä onko se raitis ilma vai ylipäätään se liikunta, mut mulla ainakin toimii reippaat aamut tosi hyvin :) Ja tosiaan eihän sitä tarvitse mitään hikiliikuntaa harrastaa, kunhan saa itsensä ylös ja ulos.

 • Yksi keino päästä eroon jatkuvasta suorittamisesta - MirvaAnnaMarian
  Posted at 22:57h, 18 huhtikuun Vastaa

  […] Rentoutumiskeinoja viikonloppuun ja miksei ihan arkipäiviinkin […]

Post A Comment