Yksi keino päästä eroon jatkuvasta suorittamisesta

Olen kirjoitellut täällä blogissa paljon suorittamisesta ja omasta elämästäni suorittajana. Vaikka suorittaminen on ollut osa elämääni varmaan aina, se näkyy aivan erityisesti kausittain. Muutoinkin stressaavina aikoina olen aivan erityisen kova suorittamaan asioita toisensa jälkeen ja jokainen päivä tuntuu yhdeltä isolta suorittamiselta. On kaoottisen aamun hallintaa, työpäivän ja työtehtävien suorittamista, ruoanlaittoa, kotitöitä, ihmissuhteiden hoitoa ja vielä liikuntaharrastuksiakin. Tämän kevään ajan olen aivan erityisesti kiinnittänyt huomiota tähän suorittamiseen ja oivaltanut samalla yhden asian.

Suorittamisesta ei välttämättä tarvitse päästä eroon, mutta sen kanssa on opeteltava tulemaan toimeen. Suorittaminen ei ole pelkkä negatiivinen piirre vähän huonosta maineestaan huolimatta, vaan se saa usein ihmisen toimimaan tehokkaammin. Se menee kuitenkin helposti liiallisuuksiin ja saa tekijänsä vain uupuneeksi ja ahdistuneeksi. Tasapaino pitäisi löytää jotenkin, mutta miten? On paljon helpompaa ymmärtää suorittamisen tarvetta ja samalla antaa itselleen myös pieni vapautus siitä, jos tietää miksi on itse suorittajaluonne. Kun oivalsin tämän, se näkyi toiminnassani samantien. Minun ei tarvitse suoriutua jokaisesta päivästä sillä kiitettävällä arvosanalla vain siksi, että olen lapsuudestani asti oppinut toimimaan niin. Niin, minä olen itse oppinut. Kukaan muu ei vaadi minulta mitään oman elämäni huippusuoritusta, vain minä itse. Jos vaatii, hän ei ole oikea ihminen elämääni.

Jos kärsit itseni tavoin perfektionismista, kontrolloinnin tarpeesta ja jokainen päiväsi tuntuu olevan yhtä suorittamista, mieti miksi juuri sinä olet suorittaja. Mikä on tehnyt sinusta sellaisen? Kun keksit tämän, voit alkaa vähän kapinoida sitä vastaan ja ottaa välillä vähän rennommin. Nämä kauniit aurinkoiset päivät menevät vain hukkaan sitä täydellistä lopputulosta odotellessa, ei sitä koskaan tule mutta keskeneräisyys ja suunnitelmat voivat olla aika hyviä.

 

Lue lisää aiheesta..

Lämpimästi suosittelemani kirja oman elämänsä suorittajalle

Rentoutumiskeinoja viikonloppuun ja miksei ihan arkipäiviinkin

Kutosen suoritus

Onko joka päivä yhtä samanlaista suoriutumista? Sinä voit muuttaa tylsää elämääsi.

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
No Comments

Post A Comment