Sitruunavesi – miksi sitä pitäisi juoda päivittäin?

Tämä postaus on itseasiassa sanatarkalleen täysin sama kuin edellinen postaukseni sitruunavedestä. Olen luultavasti vahingossa poistanut sen kun siirsin vanhoja blogiluonnoksia roskakoriin tai sitten se on tehnyt jonkun toisen katoamistempun. Sitä nimittäin kyseltiin eräässä yhteydessä ja postausta etsiessäni tajusin sen kadonneen. No, onneksi kirjoitan pidempiä postauksia usein wordiin joten teksti löytyi näppärästi. Tässä siis toisille ehkä täysin uutta, toisille hyvää kertausta. Nimittäin siitä, miksi sitruunavesi on vaan niin loistava tapa aloittaa päivä.

Sitruunaveden terveysvaikutuksista on puhuttu jo pitkään. Sitruunavettä on pidetty laihdutusjuomana, mutta sen käyttöä on myös kritisoitu hampaiden kiilteen vaurioitumisen pelossa. Plussia ja miinuksia, itsekin jossain vaiheessa lopetin sitruunaveden käytön hampaiden takia. Nyt se on palannut taas takaisin aamurutiineihini. Koska koen sen vaikutukset niin positiivisina, ajattelin kirjoittaa aiheesta teillekin. Miksi sitruunavettä kannattaa siis juoda?

Sitruunaveden sanotaan auttavan laihduttajaa painonpudotuksessa. Itselläni ei ole painonpudotukselle mitään tarvetta, mutta pidän sitruunaveden tuomasta kylläisyydentunteesta. Muutaman päivän käytön jälkeen huomasin, kuinka en ollut enää niin nälkäinen ennen lounasta. Varmasti painonpudottajalle loistava ja todella yksinkertainen lisä ruokavalioon.

Aamu kannattaa muutenkin aloittaa isolla lasillisella vettä, sillä yöllä kehosta poistuu paljon nesteitä. Kun juot veden huoneenlämpöisenä, lisää siihen vielä puolikkaan sitruunan mehu. Sitruunavesi saa kropan kuona-aineet liikkeelle, se helpottaa turvotusta ja parantaa myös ruoansulatusta. Lisäksi aamulla aloitettu nesteytys kannattaa pitää yllä pitkin päivää. Sitruunavesi kannattaa juoda tyhjään vatsaan, jolloin sitruuna pääsee vaikuttamaan elimistössä parhaiten.

Sitruunavesi sisältää myös paljon C-vitamiinia, joten se lisää vastustuskykyäsi. Etenkin tähän aikaan vuodesta ihan huippujuttu. Sitruunaveden sanotaan parantavan myös ihon kuntoa. Väite liittyy mitä luultavammin suoliston hyvinvointiin, joka on merkittävässä asemassa iho-ongelmia vastaan taistellessa. Sitruunaveden sanotaan myös muuttavan elimistön pH:ta emäksisemmäksi, vaikka tästä onkin moni ravitsemusterapeutti ollut eri mieltä. Ja vaikka sitruuna on hapan, sillä on kropassa emäksinen vaikutus kuten muillakin sitrushedelmillä. Uskon ainakin itse vahvasti ruokavalion vaikuttavan elimistön pH-tasoon, joten miksei siis päivittäisellä sitruunavedelläkin voisi tehdä siihen muutosta?

Koska haitalliset vaikutukset hampaiden kiilteeseen eivät ole todellakaan tuulesta temmattuja, sitruunavettä kannattaakin juoda pillillä niin, että se on mahdollisimman vähän kosketuksissa hampaisiin. Sen jälkeen suun voi huuhdella pikaisesti vedellä. Hampaat kannattaa harjata jo ennen sitruunaveden juomista, sillä ainakaan puoleen tuntiin happaman sitruunan jälkeen ei kannata koskea niihin harjalla kiillevaurioiden estämiseksi.

Onko teillä hyviä kokemuksia sitruunavedestä? Omasta mielestäni se on niin helppo ja hyvänmakuinen tapa aloittaa päivä terveellisesti, etten varmasti jätä sitä enää pois aamurutiineistani.

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
1 Comment

Post A Comment