Samanlaiset blogit

Eilen iltamyöhällä istuin hetkeksi alas varsin hektisen päivän jälkeen. Takaovi oli vielä auki ja lokit kirkuivat rannassa. Vielä siihenkin aikaan puolihämärä koti tuntuu lähes yhtä hassulta kuin kirjoittaminen pitkästä aikaa. Kerään lomalla kuvien lisäksi aina valtavasti inspiraatiota ihan huomaamattani. Lähes kaksi viikkoa Espanjassa lipuivat ohitse niin vauhdilla, etten edes huomannut ajankulua. En jaksanut, tai oikeastaan edes halunnut kirjoittaa. Pari postausta naputtelin avoauton kyydissä vuoristoteillä ajastettavaksi. Nyt kun vihdoin ehdin istua alas suorastaan maagisessa valoisassa kesäillassa, päätin vain alkaa kirjoittaa jostain. Saan usein ideoita blogipostauksiin selaamalla muiden blogeja ja niiden otsikoita. Tsekkaan eri blogiportaalien etusivut läpi ja tarve kirjoittaa omia ajatuksia niiden pohjalta löytyy yleensä hyvin pian.

Tänään selasin, selasin ja selasin blogipostauksia. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun samat ajatukset pyörivät päässäni blogeja selatessa. Yksi aihe on ollut viimeaikoina yökötyslistani kärkipäässä. Nimittäin samanlaiset blogit. Blogi toisensa perään, täynnä samanlaisia postauksia. Sorrun tähän itsekin joskus, varsinkin huonoina päivinä on helppo naputella nopeasti joku pintapuolinen hömppäpostaus, joita nykyajan blogimaailma on täynnä. Mua ällöttää silloin myös se omakin postaukseni.

Blogi- (ja muoti)maailmassa ihaillaan ymmärrettävästi samoja juttuja tietyillä aikakausilla. Trendit ovat osa elämää jokaisella sen osa-alueella. Mutta rajansa kaikella. Olen kirjoittanut erilaisuudesta ja sen tärkeydestä ennenkin, mutta viimeaikoina ajatus tästä ja blogien samankaltaisuudesta on tullut jotenkin todella usein esille. Pidämme erilaisista asioista ja joku haluaa blogeilta ehkä sitä pinnallista hömppää ja pakoa siitä tavallisesta ja tylsästä arjesta. Se toimi jossain vaiheessa ja juuri sen tyyppisillä blogeilla pääsi etenemään pitkälle. Mutta itse ainakin olen kyllästynyt tähän. Samanlaiset blogit toisensa perään eivät jää enää mieleen enkä saa niistä oikein mitään irti. En tarkoita, että omasta elämästään täytyisi avautua liikaa, oikeastaan pidän siitä että tiettyjä asioita jätetään kertomattakin ja suojellaan omaa ja esimerkiksi perheen yksityisyyttä. Mutta että unohdettaisiin se samanlaisen kiiltokuvaelämän havitteleminen kuin sillä suosikkibloggaajalla. En usko, että me kaikki oikeasti pidämme samoista laukuista, niistä tietyistä sisustustavaroista tai lastenvaatteista.

Blogimaailmassa persoonallisuus on aika katoavaista. Toivoisin sitä enemmän niin blogeihin kuin niiden blogien lukijoihinkin. Somevaikuttajat vaikuttavat mielipiteisiin, mutta toivon etteivät ne kadottaisi niitä kokonaan. Tiedättekö mistä puhun? Olisi kiva kuulla teidänkin ajatuksia blogien samankaltaisuudesta ja siitä, millaiset blogit jäävät nykyään pois lukulistalta ja millaiset sinne päätyvät? Mä voin kertoa yhden oman esimerkin. ”Heinäkuu to do” tai ”x asiaa joita teen tänä kesänä” -postaukset jäävät nyt kuun vaihteessa lukematta ihan vain siksi, että niitä on niin helv.. paljon.

Loppuun vielä yksi lempilainauksistani, jonka olen aiemminkin tuonut täällä esiin.. Be you. The original is much more worth than a copy. 

FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
, ,
3 Comments
 • Avatar
  Sandra
  Posted at 15:29h, 29 kesäkuu Vastaa

  Siis Amen! Jokaikisessä blogissa samat doven tai torttuhillojen yhteistyöpostaukset lähes identtisine kuvineen on oikeesti tosi puuduttavaa lukemista (yhteistyöpostaukset muuten kivoja, mutta ei jokaisessa 100 blogissa saman viikon aikana).

  Noi tollaset ”mitä aijon tehdä kesällä” listat on tosi kivoja jo siellä on oikeesti kivoja ja oikeesti konkreettisia ideoita mitä tehdä vaikka kumppanin / lapsien tms kanssa, mistä muut voi saada ideoita myös, mutta tuntuu, että kaikki mitä oon sattunut lukemaan on tyyliä ”nauttia kesästä” ”unelmoida viinilasillisen kanssa kesäiltana” ”mennä mökille”tms yhtä hölmöä / arkipäiväistä jota ihan satavarmasti jokainen aikoo tehdä.

  Sun blogi tuo mukavaa vaihtelua tähän blokiskeneen mielenkiintoisilla mielipidepotauksilla ja oikeesti tosi vaihtelevalla sisällöllä. Jee!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 18:59h, 29 kesäkuu Vastaa

   Joo siis just näitä ”käydä piknikillä”, ”ottaa aurinkoa” ”juoda siiderit terassilla”.. :D Kaiva siitä sitten inspiraatiota omaan kesään!

   Ps. Iso kiitos <3

 • Ärsyttävät blogit ja bloggaajat - MirvaAnnaMarian
  Posted at 18:41h, 19 syyskuu Vastaa

  […] Samanlaiset blogit […]

Post A Comment