Kuka enää on 100% luonnonkaunis?

Kauneutta on tavoiteltu vuosituhansien ajan kaikissa kulttuureissa. Kauneusihanteet muuttuvat, mutta kauneudentavoittelu on ja pysyy pinnalla. Trendit vaihtuvat ja välillä on muotia luonnollisuus, lyhyet kynnet ja oma luonnollinen hiusväri. Välillä överipitkät hiuslisäkkeet, paksut ja pitkät rakennekynnet ja tasaisen tuuheat ripsipidennykset. Ihmisistä aina puhutaan, että luonnonkauneus on kaikkein kauneinta, mutta kuka meistä enää on ihan täysin 100% luonnonkaunis?

Luonnonkaunis on tietysti käsitteenä erilainen kaikille. Jos puhutaan nyt kuitenkin täysin luomusta naisesta, tarkoitan tällä tässä yhteydessä nyt täysin meikitöntä ja hiusväritöntä lookkia. Siihen pystyy enää todella, todella harvat meistä vaikka monet itseään täysin luomuksi kutsuvatkin. Sanokaa mitä sanotte, mun mielestä mulle on kenenkään turha tulla mussuttamaan jostain yhdestä kauneusleikkauksesta, jos itse ei poistu kotoaan edes lähikauppaan ilman meikkiä. Itselleni on yhdentekevää, mitä ihmiset tekevät ulkonäölleen ja olen itsekin fiksaillut itseäni jos jonkinlaisin keinoin ja olen ratkaisuuni oikein tyytyväinen. Mitään täydellistä muodonmuutosta en kuitenkaan ymmärrä. Mielestäni omat luonnolliset piirteet kannattaisi kuitenkin ehdottomasti säilyttää. Kuka edes haluaa näyttää samalta kuin 50% Instagramia käyttävistä naisista? Mikä siinä kohtaa enää erottaa sinua kaikista niistä muista saman maalimeikkitutoriaalin katsoneista tytöistä kun olet peittänyt omat upeat piirteesi kaiken sen maskin alle? No, tämä on vain oma mielipiteeni tästä meikkiasiasta. Komppaako joku?

Oli kyseessä sitten näyttävä meikki, rasvaimu, microblading tai hiusväri, yhteistä näille toimenpiteille tuntuu edelleen olevan se salailu. Luuleeko joku #wokeuplikethis hashtagia ripsipidennyksineen ja tatuoituine kulmineen käyttävä että joku ihan oikeasti kuvittelee sinun näyttävän tuolta ilman minkäänlaisia kauneustoimenpiteitä? Ilmeisesti. Mun mielestä jokainen tehköön kropalleen ja kasvoilleen mitä tahansa, mutta vastuullinen ihminen myös kertoo tekemästään. Joskus on helpottavaa tietää, että ei sillä tytöllä töissä olekaan oma tukka tai ettei sitä Instagramin bikinimallia ole oikeasti siunattu E-kupin yläkropalla ja XXS-alakropalla. En tiedä mitä te ajattelette tästä, mutta omasta mielestäni rehellisyys kaikkien kauneusoperaatioiden kohdalla tekee somemaailmankin jotenkin armollisemmaksi nuorille. Ei kenelläkään ole täydellisen symmetrisiä kulmia ilman microbladingia tai vartin kestävää kulmameikkiä. Suomalaisten hampaat ovat hyvin harvoin lumenvalkoisia, sääret karvattomia ja ylähuulet pulleita. Kun näitä ”puutteita” korjaa, miksei siitä voisi sanoa ääneen? Että mä nyt laitoin aivan h*lvetin paljon rahaa ihan vain omaan ulkonäköön ja olen siitä ylpeä? Sijoituksista vaatteisiin tai asusteisiin kyllä puhutaan suureen ääneen, mutta hiustenpidennysten olemassaolosta valehdellaan niin, että teipit näkyvät kuitenkin ponnarin alta..

Vaikka itse olenkin turvautunut jos jonkinlaisiin kauneudenhoidon palveluihin ja tuotteisiin, nostan hattua kaikille ketkä pärjäävät ilman niitä. Ihailen teitä! Mikä teidän suhde kauneudenhoitoon on ja mitä olette oman kauneutenne eteen tehneet? 

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian

 


8 Comments
 • Emilia
  Posted at 00:07h, 12 syyskuun Vastaa

  Joo, todellakin komppaan ja oli ajatuksia herättävä postaus!
  Ne meikithän ei lopulta paljon eroa toisistaan ja peittää sen sun luonnollisen kauneuden (jota varmasti ihan jokaisella on!!)! Kaikki ihmisethän on erilaisia ja jokaisella on se joku paras kohta jota haluaa esitellä, mutta välillä olisi myös kiva nähdä niitä täysin meikittömiä naamoja kaupassa tai kirjastossa käymässä. Ei kukaan ihminen ole täydellinen, vaikka jotain julkkiksia katsoessa tuntuukin siltä.

  Itse en ole ”mitään” tehnyt kauneuden eteen, vaikka näin ei voikaan sanoa.. :D En vaan jaksa mitään ihmeellistä tehdä arkena, kun kiire pukkaa muutenkin jo päälle. Joten hiuksetkin on yli selän ja vain muutaman kerran huonot latvat leikattu, kun jotkut taas värjää ja käy kampaamossa melkeinpä kerran kuukaudessa. :D

  Ei sitä elämää niin tosissaan kannata ottaa, mehän eletään vain kerran! Nautitaan kauneudesta ja uskalletaan tuoda itsemme julki meikittöminäkin! <3

  • mirvaannamarian
   Posted at 08:28h, 12 syyskuun Vastaa

   Kauniisti kirjoitettu Emilia <3 Mä oon turvautunut just kiireen takia näihin arjen helpottajiin kuten kynsiin ja ripsipidennyksiin. Toisaalta en usko edes että meikkaisin enää päivittäin jos ei olisi kiire. Tuskin :)

 • Nimetön
  Posted at 06:53h, 12 syyskuun Vastaa

  Kyllä meitä täysin ja oikeasti luomujakin on. Itse olen esim parhaillani matkalla töihin, jossa toimin isossa organisaatiossa esimiehenä 50 henkilölle. Illalla olen käynyt saunassa ja levittänyt kasvoilleni rasvaa. Näillä mennään! Useimmiten en edes ajattele asiaa, mutta toki välillä tunnen itseni aika pliisuksi. Toistaiseksi paras kaunistukseni on ollut hymy ja hyvä käytös. Sillä on pärjätty aika pitkälle! Niin ja lähipiirissäni on kymmeniä näitä luomunaisia. Mielestäni viehättäviä ja kauniita ihmisiä. Sisältö ratkaisee niin paljon enemmän lopulta kun ulkonäkö.

  • mirvaannamarian
   Posted at 08:25h, 12 syyskuun Vastaa

   Hei ihan mahtava kuulla! Jatkakaa vaan samaan malliin :) Hyvin sanottu, hymyllä ja käytöksellä pääsee pitkälle ja se jää paljon paremmin mieleen kuin esimerkiksi pelkkä kaunis meikki..

   Mukavaa työpäivää sinne! :)

 • Krista
  Posted at 08:11h, 12 syyskuun Vastaa

  En ole koskaan pitänyt itseäni kauniina, mutten ole silti jostain syystä tehnyt ulkonäölleni mitään kovin radikaalia. Hiusten värjäämisenkin lopetin reilu vuosi sitten.

  Olen ajatellut, että itsensä muuttaminen olisi loputon tie. Aina löytyisi jotain uutta korjattavaa. Siksi oon päättänyt hyväksyä sen, mitä on.

  Mun mielestä meikkaaminen ja kauneusleikkaukset (yms. operaatiot, joita ei pysty pesemään pois) ovat täysin eri asia. Meikkaaminen on taidetta ja leikkiä, mutta leikkaukset ja pistokset muuttavat oikeasti ja voivat pieleen mennessään jättää pysyviä haittoja.

  T: Krista
  http://vuorellakasvavapuu.blogspot.fi/2017/07/rumilla-tytoilla-on-hauskempaa.html?m=1

  • mirvaannamarian
   Posted at 08:35h, 12 syyskuun Vastaa

   Toi on totta, aina löytää jotain uutta. Varsinainen noidankehä ja pahimmassa tapauksessa ulkonäkö muuttuu todella radikaalisti ihan pysyvästikin :/

   Ymmärrän pointtisi, ovathan ne aivan eri asioita ja meikkaamista/hiusten käsittelyä on niin erilaista, ettei niitäkään voi oikein keskenään verrata. Mä näen asian kuitenkin niin, että esimerkiksi maltillinen rintojen korjaus tai pistoshoidot niin, ettei tulosta oikeastaan näe kuin niiden ottaja itse (vrt. tapaukset joissa edes oma mies ei ole huomannut esimerkiksi juonteiden täyttöä tai ryppyjen poissaoloa) jättävät kuitenkin luonnollisemman lopputuloksen kuin överipitkät hiustenpidennykset tai äärimmäisen paksu meikkikerros, joka peittää allaolevat kasvonpiirteet varjostuksineen ja korostuksineen täysin. Turvallisuus on kuitenkin todella tärkeää ja kehotan valitsemaan paikat joissa näihin hoitoihin turvautuu, todella, todella tarkkaan.

  • -A-
   Posted at 21:28h, 12 syyskuun Vastaa

   Krista on kyllä oikeassa siinä, että korjailuun saattaa jäädä helposti koukkuun ja moni korjaa ulkonäköään jonkun toisen mielipiteen takia (esim. Kylie Jenner). Olisikin tärkeää oppia rakastamaan itse itseään ja myös omaa ulkonäköään. Helppoa se ei aina ole, varsinkaan jos muilta kuulee vain negatiivista omasta ulkonäöstään.
   Ja mitä tulee Kristan ulkonäköön, niin näytät hyvin sievältä nuorelta naiselta. Toivon, että oma mielipiteesi omasta ulkonäöstäsi muuttuu vielä positiivikseski. Kaikkea hyvää sulle <3

 • Iina
  Posted at 12:38h, 12 syyskuun Vastaa

  Mielenkiintoinen aihe! Itse meikkasin aiemmin hyvin kevyesti lähes päivittäin (ripsari, puuteri, peiteaine), mutta nyt viime kuukausina olen oikeastaan jättänyt meikkaamisen lähes kokonaan pois. Ei ole kyse siitä, etten osaisi tai ehtisi, vaan jotenkin vain alkoi tuntua, että haluan tottua ja arvostaa sitä, millaiselta kasvoni näyttävät ilman meikkiä. Vaikka olo oli varsinkin aluksi epävarmempi, nykyisin koen, että olen jollain tapaa kauniimpi ilman meikkiä. Sitä on vaikea selittää, koska toki esimerkiksi ihon pienet virheet näkyvät selkeämmin, mutta jotenkin vain tunnen itseni vapaammaksi ja kauniimmaksi näin. Kauneusihanteeseeni sopii muutenkin hyvin luonnollinen tyyli.

  Minusta on tosi typerää, että esimerkiksi meikkaamaton henkilö saatetaan nähdä laiskana tai sellaisena, joka ei huolehdi itsestään. Minulle nimenomaan itsestä huolehtiminen on hyvin tärkeää, mutta mielestäni ulkonäkö on hyvä silloin, kun ihmisellä on hyvä olo kehossaan ja hän on sinut itsensä kanssa. En ole ikinä värjännyt hiuksiani, enkä halua shoppailla tai seurata tarkasti muotivillityksiä, koska koen turhan kuluttamisen ahdistavana. Vaikkapa käytettyihin vaatteisiin pukeutuminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin homssuinen, epäsiisti tai en huolehtisi ulkonäöstäni tippaakaan. Minulla on siisti ja rento pukeutumistyyli ja haluan käyttää vaatteita, jotka näyttävät ja tuntuvat hyvältä. Näillä asioilla ei mielestäni ole tekemistä sen kanssa, osteleeko jatkuvasti uutta tai kokeeko sen hetken uusimman muodin mukaiset vaatteet omiksi.

  Toki ymmärrän myös sen, että jotkut haluavat laittautua ja kokevat sen rentouttavaksi. Itse esimerkiksi nautin kovasti ihonhoidosta, kasvonaamioista ym. sekä niiden jättämästä rentouttavasta tunteesta. Esimerkiksi voiteilla en tavoittele rypytöntä tai virheetöntä ihoa, koska en koe sellaista tärkeäksi, vaan kyse on nimenomaan omasta, rauhoittavasta hetkestä. Mielestäni olisi ylipäätään mukavaa, jos ulkonäköön keskityttäisiin vähemmän, eikä sen perusteella tehtäisi niin herkästi ennakko-oletuksia ihmisistä. Loppujen lopuksi ulkokuori ei kerro sisäpuolesta paljoakaan. Ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä ja jokaisen tulisi olla vapaa seuraamaan omiaan. On surullista, miten monilla etenkin nuorilla ulkonäköpaineet ja omaan kehoon liittyvä häpeä nostavat ulkonäön elämässä niin suureen rooliin. Tiedän olevani onnekas siinä suhteessa, että vaikka olen vasta 20-vuotias, en ole ikinä kokenut juurikaan paineita ulkonäköni suhteen. Koen itseni juuri sopivaksi – en ole erityislaatuisen kaunis, mutta minun ei tarvitsekaan olla. Tavallinen riittää hyvin.

Post A Comment