Ärsyttävät blogit ja bloggaajat

Kirjoitin aiemmin kesällä siitä, kuinka mua on alkanut toisinaan ärsyttää ne kaikki niin samanlaiset blogit. Olen siinä ehkä erilainen, ettei mua ärsytä suinkaan kaupalliset yhteistyöt kuten monia muita, vaan juuri se blogien samanlaisuus saati aivan selkeä matkiminen. Puhutaan somevaikuttajista, mutta mielestäni toivottavampaa olisi vaikuttaa blogin lukijoihin enemmän kuin kollegoihin. Muutenkaan en ymmärrä, miksi tehdä täysin samanlaista kuin muilla, kun voisi tehdä omasta jutusta omannäköisen? Oli kyseessä sitten blogi tai vaikka vaatteita myyvä kivijalkaliike, menestyäkseen on tehtävä jotain eri tavalla kuin muut. Tottakai blogeissa toistuvat tietyt samanlaiset elementit ja samanlaiset postauksetkin, mutta se oma persoona kannattaa pitää esillä aina. Kun uskot omaan juttuusi ja itseesi, mitä todennäköisemmin pärjäät. Ja käsite sinä itse ei välttämättä ole täysin sama asia kuin samalla alalla hyvin menestynyt kollega. Miksi haluaisit edes olla jonkun toisen kopio?

Tämän samankaltaisuuden lisäksi viimeaikoina ovat toistuneet muutamat ilmiöt jotka ainakin itseäni tuntuvat ärsyttävän. Vihjailevat ja vääristävät otsikot ovat jo klassikko. Kun otsikko antaa ymmärtää jotain aivan muuta tai suoranaisesti valehtelee, blogi jää jatkossa lukematta. Myös mitäänsanomattomat otsikot hyvissäkin blogeissa välillä ärsyttävät, sillä ne eivät kerro postauksen sisällöstä mitään. Someaikakin on rajallista, joten ainakin itseltäni jää usein lukematta hyväkin teksti jos otsikko ei kerro minulle juuri mitään, harmi. Muita pieniä ärsyttäviä asioita blogimaailmassa ovat ainakin omasta mielestäni aivan turhat täytepostaukset, joista näkee heti että ne on tehty pakonomaisesti. Mikset jättäisi yhtenä päivänä julkaisematta jos ideoita ei vain tule? Pidän vaihtelevasta sisällöstä, mutta turha sisältö kannattaa jättää pois. En voi myöskään sietää luksusbrändeillä ”leveilyä” joka toisessa jutussa. Mitä sitä piilottelemaan omia tavaroitaan, mutta tiedätte varmaan mitä tarkoitan kun toisista jutuista vain huokuu läpi se, että se LV on kuvissa vain siksi, että lukijat huomaisivat bloggaajan olevan varakas? Vaikka pidän kauniista (ja arvokkaistakin) tavaroista, en pidä ihmisistä joiden elämä pyörii niiden ympärillä. Kovin monen ihmisen arvomaailma huokuu teksteistä läpi vaikka sitä kirjoittaisi aivan muuta.

Suurin syy tähän postaukseen oli kuitenkin se, miten ärsyynnyin tässä taannoin eräästä kirjoituksesta kuinka lukijat eivät voi mitenkään tietää mitä kaikkea blogin alla piilee. Eivät tietenkään. Eihän kukaan voi edes tietää mitä esimerkiksi naapurin kauniin kodin seinien sisällä käydään läpi. Sanoisin, että kuitenkin siinä vaiheessa kun puhutaan oikeasti vakavista ongelmista, ei postata samaan aikaan Instagramiin vaaleanpunaisia macaronseja ja leveitä hymyitä skumppalasillisten äärellä. Niihin ei pysty silloin, kun on oikeasti vaikeaa. En tiedä teistä, mutta itselleni tulee ainakin jotenkin vähetelty olo kun bloggaaja korostaa samaan aikaan omaa hankalaa tilannettaan ja kuinka lukijat ”eivät tiedä siitä mitään”, mutta reaaliajassa postatut asiat kertovat kuitenkin jotain aivan muuta. Blogistakin kun ihan oikeasti voi ja pitää pitää taukoa silloin, kun elämä tuo niitä oikeasti raskaita hetkiä eteen. Enkä tarkoita että vähättelisin nyt kenenkään ongelmia, mietin vain että se suhteellisuudentaju tuntuu joskus kadonneen. Kertokaa nyt tekin, mikä blogeissa ja bloggaajissa ärsyttää?

Lisää aiheesta:

Samanlaiset blogit

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
24 Comments
 • Avatar
  Mari
  Posted at 19:31h, 19 syyskuu Vastaa

  Niin siistiä, että uskalsit kirjoittaa tästä aiheesta :) Aika moni kiroilee varmaan vaan hiljaa omassa mielessään näitä. Mua ei oikeastaan ärsytä kovin moni juttu blogeissa (en lue sellaisia blogeja), mutta turhauttaa sisällöttömät postaukset ehkä eniten. Suurin ärsytys on se, jos ammattibloggaaja ei osaa merkitä kaupallista yhteistyötä rehellisesti ja suoraan.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:17h, 20 syyskuu Vastaa

   Toi on itseasiassa aika jännä ilmiö, varsinkin ammattibloggaajien kuitenkin pitäisi tietää miten yhteistyöt merkitään ja jos ei tiedä, somekäyttäytymistä kannattaisi opiskella edes sen verran :) Se luo ainakin mun mielestä heti sitä epäuskottavuutta.

 • Avatar
  Katja
  Posted at 20:21h, 19 syyskuu Vastaa

  Vitsi miten upeet kuvat!! ♥

  Oon pohdiskellu tätä asiaa itsekin. Mun blogi on aika massaa vaikka se onkin hyvin paljon mua, eikä sinne ole mitään väkisin väännetty. Tykkään ihan oikeasti niistä jutuista mistä postaan. Oon myös just kovasti yrittänyt miettiä, millä saisin tuotua sitä omaa persoonaa enemmän esille, mutta sen keksiminen on tosi vaikeaa! En koe muutenkaan olevani mitenkään kauhean persoonallinen ihminen, mutta olisi kivaa keksiä se joku juttu.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:25h, 20 syyskuu Vastaa

   Kiitos Katja, vaaleanpunainen auringonlasku on aina hyvä aika ottaa kuvia :)

   Tuosta persoonasta, muistathan aina että vaikka ei olisikaan niin kovin vahva ja joukosta erottuva persoona, voi silti olla persoonallinen :) Mieti, mitkä ovat sun tärkeimmät kiinnostuksenkohteet ja sun omat hyvät puolet joita haluat tuoda esiin. Oli ne sitten postauksen tai kuvien aiheita, tai tulevat ilmi vaikka sun asukuvista, tee niistä just sun näköisiä. Tässä auttaa joskus kun listaat ihan ajan kanssa niitä sun omia juttuja paperille. Mieti kuka on Katja ja mitä haluat Katjan elämästä tuoda blogissasi esille. Oikeastaan sun ei edes tarvitse keksiä mikä se sun oma juttu on, sun pitää vain löytää se ihan siitä sun omasta persoonasta joka on takuulla uniikki.

   Sun blogi näyttää jo nyt kivasti toteutetulta ja raikkaalta :) Tsemppiä blogitaipaleelle!

   • Avatar
    Katja
    Posted at 12:14h, 21 syyskuu Vastaa

    Hei kiitos paljon vinkeistä!! :) Täytyykin ajan kanssa ruveta pohtimaan noita juttuja, kunhan saan syysflunssan ensin talutettua! :)
    Kiitos!♡

 • Avatar
  Sara
  Posted at 22:08h, 19 syyskuu Vastaa

  Blogeja on kiva lukea, haen niistä monesti itselleni inspiraatiota. Mutta se on kyllä totta että nykyään niin moni blogi on kaikki toistensa kopioita. Niin saman tyylisiä postauksia monella.. pahin oli se pesuaine yhteistyö minkä oli tehnyt monikin bloggaaja. Ei jessus niitä tekstejä :D ne mitkä onkin tyhmiä postauksia on ne kiireessä/väkisin tehdyt postaukset joissa on muutama hassu lause ei oikeastaan mistään ja sitten tungettu pari nättiä kuvaa ikäänkuin tuomaan jotain ideaa.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:45h, 20 syyskuu Vastaa

   Noi on just sellaisia juttuja et lukija ikään kuin pettyy tullessaan blogiin eikä välttämättä enää niin helposti klikkaa uudestaan vaikka olisikin hyvä otsikko ja kiinnostava sisältö. Joka päivälle ei tietenkään pysty tehdä pitkiä asiapostauksia ja postata huippuhienoja asukuvia, mutta uskon että lyhyeenkin postaukseen saisi kuitenkin jonkinlaisen ajatuksen ja punaisen langan..

 • Avatar
  Helmi Hytti
  Posted at 22:49h, 19 syyskuu Vastaa

  Hyvä postaus, oon samoilla linjoilla monesta kohtaa. :)

  Tuosta blogien samankaltaisuudessa tulee mieleen se, kun monet postausaiheet ovat monissa blogeissa samoja, ja usein niissä olevat pääpointit siitä aiheesta myös. Samat jutut tuntuu toistuvan. Se taas tuntuu siltä, että kaikki apinoisivat toisiaan: tyyliin kun yksi kirjoittaa hyvästä aiheesta niin muu perässä.

  Mutta ei se aina oo näin. Mä ehdin lukea tosi vähän mitään blogeja, ja yleisesti ottaen kaikki postausaiheet lähtee musta itestäni (en ehdi etsiä inspistä muualta). Oon joskus harmitellut, kun oon omasta mielestäni keksinyt ja kirjottanut hyvän jutun, oman jutun, omalla ajatuksella ja muiden vastaavia lukematta. Ja sitten julkaisun jälkeen oon huomannut, miten moni onkin kirjottanu siitä samasta aiheesta. Joskus sattumalta jopa just samana päivänä. Tai vielä pahempaa, just vähän sua ennen, silleen että oot ns. myöhässä sen hyvän ja uniikiksi luulemasi postausaiheesi kanssa.

  Oon tullut siihen tulokseen, että kun on paljon samantapaisissa elämäntilanteissa eläviä, samoista asioista kiinnostuneita, samantapaisten ongelmien kanssa painivia bloggaajia, niin sitten kun niistä omista jutuistaan kirjoittaa, ei joukosta ole helppo erottua. Ehkä jos oot eka, niin ehkä sitten. Erityisesti jos joku tunnettu bloggaaja kirjoittaa aiheeta eka ja sä vähän sen jälkeen, joku voi katsoa että oot matkinut aihetta, vaikka et olisi edes nähnyt koko tekstiä saati sen otsikkoa.

  On myös yleistä, että jotkin ajatuksia herättävät postaukset saavat muidenkin bloggaajien inspiksen liikkeelle niin, että monille on aika luonnollista päätyä kirjoittamaan oma postaus samasta aiheesta, mutta omasta näkökulmasta. Myös suositut teemapostaukset menee tähän kastiin, kuten nyt on näkynyt noita googlehaku- ja elämäni numerot -postauksia. Joskus samankaltaisuuteen johtaa myös tiedostettu tai tiedostamaton ihailu jotain tiettyä bloggaajan tai blogin tyyliä kohtaan.

  Mutta käytännössä, jos oot normaali, kiva ja sulla menee ihan hyvin, jos blogissa ei oo draamaa tai liian räväköitä mielipiteitä, on tosi vaikea erottua joukosta. Monet yleiset ongelmatkin on jo niin normaaleja kirjoitusaiheita, että vaikka niillä voi saada hetkeksi huomiota (en väitä, että niitä kaikkia kirjoitettaisiin vain huomion takia), niilläkään harvemmin saa mitenkään nopeutetusti tuulta siipien alle. Niilläkään ei välttämättä erotu joukosta.

  Eli jos kirjoittaa normaalista elämästään ja normaaleista ajatuksista, miten se erottua niillä muista normaaleista? Miten tehdä itsestään sen mielenkiintoisempi kuin mitä on, jos omasta mielestään on jo aito oma itsensä? Jos siis oletetaan, että valehtelu, feikkaaminen, liioittelu ja vauvan pyöräyttäminen ihan vaan blogin sisustukseksi eivät ole suositeltuja keinoja. :’) En ite ainakaan oo vielä löytänyt tähän vastausta.

  ps. Oon samaa mieltä otsikkojen harhaanjohtavuudesta, mutta joskus se on ihan lukijasta kiinni, miten sen otsikon ymmärtää. Esimerkiksi mä oletin tuosta otsikosta, että olisit tähän listannut jotain tiettyjä blogeja ja bloggaajia, jotka sua ärsyttää, ja syitä näihin ärsytyksiin. :—D

  • Avatar
   Jenna
   Posted at 01:14h, 20 syyskuu Vastaa

   Saman oletin minä tuosta otsikosta. :)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:54h, 20 syyskuu Vastaa

   Kiitos Helmi tästä, sulla on tosi fiksuja kommentteja ja oikein hyviä pohdiskelevia tekstejä omassakin blogissasi :)

   Mulle on tullut myös vastaan tuo tilanne, et oon tehnyt jonkun postauksen ja joku supersuosittu bloggaaja on kirjoittanut tyyliin edellisenä päivänä samasta aiheesta. Ja se menee just niin kuin sanoit, kun aiheet pyörivät suht samanikäisten ja samanhenkisten naisten ympärillä, tulee helposti näitä päällekkäisyyksiä vaikkei kumpikaan olisi edes tiennyt toistensa blogien olemassaolosta.

   Mun mielestä kuitenkin normaalit ja ihankivat ja ne kaikkein tavallisimmatkin tyypit voivat menestyä blogialalla ja erottua :) He ovat kuitenkin niitä, kehen on kaikkein helpointa samaistua. Voi erottua loistavalla tekstillä, upeilla kuvilla tai juuri niiden omien parhaiden puolien korostamisella, johon muut voivat sitten samaistua. Onneksi itseään ja blogiaan voi kokoajan kehittää, se on tällä alalla tosi hienoa että kukaan ei koskaan ole valmis ja harjoittelu tuo tässäkin ennen pitkää tuloksia. Rehellisyydelläkin voi erottua, jopa paremmin kuin sillä vauvalla. Lapsi ja blogi on jännä yhdistelmä. Raskaus ja vauva-aika kiinnostavat ihan hurjasti, mutta kun skidi siitä kasvaa ja arki tasoittuu (lue:tylsistyy) eikä aikaa bloggaamiselle ole niin paljon kuin ennen, blogin suosio laskee todella helposti. Aika kaksipiippuinen juttu.. :)

   PS. Kamalaa, mulle ei tulisi ikinä mieleenkään tehdä tuollaista listaa :D Jokaisessa blogissa on kuitenkin aina jotain hyvää ja kivoja elementtejä!

 • Avatar
  Jenna
  Posted at 22:53h, 19 syyskuu Vastaa

  Itseäni ärsyttää suunnattomasti mainostamistarkoitukseen tehdyt postaukset tai instagramkuvat/storyt. Varsinkin kun kaikki ”julkkikset” ovat saaneet samaan aikaan paketin yhteistyökumppaniltaan ja jokainen puskee samaa esittelyä joka tuuttiin. Eikä ees arvostellen tuotetta vaan pelkkää ylistystä ja näyttelyä. Ja muutenkaan en ymmärrä sitä, että tehdään postaus pelkästään sen takia, jotta voidaan tarjota etukoodi Ellokselle tai vastaavalle…

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:56h, 20 syyskuu Vastaa

   Hyvä pointti, tuossa tapauksessa mainostaminen on ehkä tietyllä tavalla jopa epäonnistunut. Ainakin asiakas voisi toivoa jokaiselta paketin saaneelta vähän erityylistä esittelyä, ettei kaikilla olisi sitä samaa ylistyspuhetta samaan aikaan..

 • Avatar
  Maria Ihanaista
  Posted at 09:01h, 20 syyskuu Vastaa

  Hyvä postaus! Mua ärsyttää itse asiassa aika lailla samat jutut kuin sinuakin. Yhteistyöt ei muakaan sinänsä ärsytä paitsi silloin kun joku sama tuote on joka ikisessä blogissa. Erityisesti vielä se, jos joku näistä bloggaajista sanoo ”sattumalta löytäneensä” sen tuotteen, jonka samaan aikaan on saanut kymmenen muutakin, joten ei ole oikein uskottavaa :’D

  Kiva blogi sulla muutenkin! Taidanpa jäädä seurailemaan jatkossakin :)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:58h, 20 syyskuu Vastaa

   Voi sattuma, tuohan on just suoranaista valehtelua :D ”Hupsista, nämä pesuaineet päätyivät sattumalta ostoskoriini..”

   Kiitos Maria, ihana kuulla <3

 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 09:38h, 20 syyskuu Vastaa

  Yks pointti mistä oon vähän eri mieltä sun kanssa; itelle ainakin bloggaaminen on sen verran kiva ja rentouttava harrastus, että jatkaisin kyllä blogin päivittelyä vaikka jotain kamalaa tapahtuisikin. Niillä kahvikuppikuvilla ja muulla hömpällä saa pientä pehmennystä arkeen vaikka meniskin surkeesti. Mut muuten oon sun kans ihan samaa mieltä!

  Ittee ärsyttää myös yks, ei pelkästään bloggaajia koskeva juttu. Nimittäin se kun ihmiset mainostaa instastooryssa uutta instakuvaansa :’D niinku jos katon sun stoorin ni todnäk seuraan sua muutenki instassa ja nään k.o. kuvan ilman mainostamistakin. Aika nopeesti kans unfollaan jos mun seuraamat tyypit harrastaa tätä paljon.

  Mut joo tällaisia ajatuksia tuli tästä aiheesta :D Tosi kiva tää sun postaus!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 11:03h, 20 syyskuu Vastaa

   Mitä mainostaako joku omaa instakuvaa ig-storyn puolella? Apua :’D

   Joo siis ymmärrän hyvin mitä tarkoitat, itsekin pakenen toisinaan arjen ikäviä asioita johonkin vaaleanpunaiseen blogikuplaan, mutta silloin ne ovat olleet lähinnä pikkujuttuja. Mutta jos nyt lähdetään puhumaan elämän isommista ongelmista, niin en ainakaan itse ymmärrä miten joku voi silloin päivittää jotain positiivista, tai ylipäätään yhtään mitään. Esimerkiksi isäni kuoleman jälkeen en pystynyt päivittämään someen mitään yli kahteen viikkoon (okei tää on jo tosi iso suru), mutta sama homma oli kun mulla oli iso parisuhdekriisi, niin en kirjoittanut blogia enkä päivitellyt instaa useampaan päivään. Ehkä joku voi olla tässä erilainen mutta on vain niin vaikea kuvitella että mieli todella maassa jaksaisi laittaa someen hömppäpäivityksiä :)

   Kiitos kivasta kommentistasi! :)

 • Avatar
  neito
  Posted at 12:41h, 20 syyskuu Vastaa

  Mua on ärsyttänyt sellaiset blogit, joissa vihjaillaan henkilökohtaisista raskaista hetkistä tai annetaan ymmärtää asioita, mutta sitten ei tarkenneta sitä ja jatketaan kuitenkin kiiltokuva pinnan kiillottamista. Jos ei halua jakaa kaikkia asioitaan, niin ei halua, mutta ei silloin tarvitse vihjailla asioista. Joko sitten kertoo ”kaiken” tai sitten jatkaa sitä kiiltokuva linjaa ilman mitään vihjailua tai sitten tarpeen mukaan pitää taukoa somesta, jos asioista toipuminen sitä vaatii. Pakko ei ole mitään, mutta vihjailua on ärsyttävää.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 13:52h, 20 syyskuu Vastaa

   Mä oon aivan samaa mieltä sun kanssa, tulee just sellainen ”no älä sit v*ttu kerro mitään” -fiilis :D

 • Avatar
  Minnea/Minnean muruja
  Posted at 13:29h, 20 syyskuu Vastaa

  Klikkiotsikot! Sellaiset raflaavat otsikoit, mutta jutussa ei sitten oikeastaan olekaan mitään raflaavaa! Ärsyttävää!

  Myönnän, tein vasta itse yhden sellaisen postauksen :D En voin voinut vastustaa kiusausta testata, kuinka paljon enemmän klikkauksia saan. Ja voin kertoa, että niitä tuli paljon verrattuna normipäivän postauksiin!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 13:53h, 20 syyskuu Vastaa

   Just ne! Teen mäkin toisinaan aika provosoivia otsikoita mutta pyrin siihen että niiden takana on myös otsikkoa vastaavaa tekstiä eikä ihan muuta turhanpäiväistä höpinää..

 • Avatar
  Camilla
  Posted at 22:21h, 20 syyskuu Vastaa

  Ihan täydellinen neule, mistä se mahtaa olla? :)

  Pitää myöntää, että nykyään tulee liian harvoin luettua blogeja.
  Ehkä eniten silmään pistää instagram-postaukset, klikkiotsikot ja kalliilla esineillä ratsastaminen. En koe, että jälkimmäinen olisi keneltäkään pois, mutta jos kuvissa vilkkuu viikosta toiseen vain se tietty merkkilaukku, ruusupuskan ja jonkun skumppalasin kaverina, niin aika äkkiä sellaisen jättää lukematta, vaikka blogin sisällössä voisikin muuten olla potentiaalia.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 22:25h, 20 syyskuu Vastaa

   Ymmärrän täysin, en mäkään tykkää että merkkituotteita korostetaan liikaa – menee maku. Tosin toiset saattavat tykätäkin, meitä on moneen junaan :)

   Kiitos, neule on Zarasta ihan hetki sitten ostettu eli voi löytyä vielä :)

 • Avatar
  Karo
  Posted at 11:04h, 21 syyskuu Vastaa

  Nyt ollaan asian ytimessä, kiitos kun olet nostanut tämän keskuteluun!

  Olen itse pohtinut tätä asiaa pitkään ja se on tuottanut itselleni jopa pahimmillaan liiallista itsekritiikkiä. Joitain postauksia olen jättänyt julkaisematta, koska joku ennätti ennen minua. Toisaalta ne asiat ja jutut, jotka ovat monen huulilla on myös luetuimpia ja kiinnostavimpia.
  Oman persoonan esiin tuominen on myös monesti hankalaa, varsinkin kun osaan olla liiankin vaatimaton. Tuntuu, ettei ketään kiinnosta kuka minä olen ja mitä minä ajattelen.

  Kohti Joulua -joulublogi

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 11:12h, 21 syyskuu Vastaa

   Höpsistä, jakoon vaan kaikki kirjoitetut jutut ehti joku toinen ensin tai ei :) Voihan sitä vaikka kirjoittaa postauksen alkuun että sait inspiraatiosi jonkun toisen kirjoittajan tekstistä ja otat itse nyt kantaa siihen jos tuntuu, että joku syyttää matkimisesta. Rehellisyys on todella hieno ja arvostettava juttu blogissakin.

   Ehkä sun persoonan ”se juttu” on juuri sopiva vaatimattomuus? Se on kaunista, kunhan itse hyväksyt itsesi ja uskot sinuun itseesi :) Aina on joku, jota kiinnostaa. Ihan aina, lupaan sen! Tuon ajatuksen yli pitää vaan päästä, tyyliin ”mitäs sitten jos ketään ei kiinnosta, ihan sama!” Sun blogi ja sun jutut.

   Ps. Sulla on aivan ihastuttava joulublogi, kohtahan tuo maailman paras aika vuodesta jo on! Ihanaa fiilistelyä <3

Post A Comment