Miten saada liikunnasta säännöllistä?

Onko sinunkin ongelmasi liikunnan suhteen se, ettet meinaa saada sitä osaksi ihan jokapäiväistä elämää? Kärsin itse tästä pitkään. Jossain vaiheessa aloin aikatauluttaa liikkumistani ja muistan, kuinka kirjoitin paperille ylös seuraavan kolmen viikon liikunnat aina omien työvuorojeni mukaan. Kyllä olisi helppoa noudattaa tuollaista varsinaista lukujärjestystä. No, seuraavana päivänä mursin sormeni ja siitä seuraavana sain keuhkokuumeen. Kuukauden breikin jälkeen olin unohtanut kokonaan säännöllisen treenaamisen. Myöhemmin sama on toistunut usein. Milloin lomamatka, milloin flunssa. Kiire on yleisin syy, miksi liikkuminen jää väliin. Kun ei ole (muka) aikaa. Yhtäkkiä kuitenkin liikunnasta tuli vain osa elämääni. Päivittäin treenaan tavalla tai toisella ja pyrin siihen, että ihan jokaisessa päivässä olisi aina jonkinlaista liikuntaa. Siksi halusin kirjoittaa tästä, miten saada liikunnasta säännöllistä?

Tärkein neuvoni on, liiku. Kun unohdin kaiken suunnitelmallisuuden ja halusin vain liikkua joka päivä jotenkin, treeni alkoi kulkea ja mieli halusi iltaisin juoksulenkille. Varsinkin juoksemiseen olen jäänyt suorastaan koukkuun. En treenaa koskaan veren maku suussa vaan treeni on aina kivaa. Toisinaan asetan itselleni tavoitteita, nyt ajattelin että lokakuussa juoksen 15 kilometriä alle 1,5 tuntiin. Sekin on hyvin realistinen tavoite, ei pidä asettaa turhia paineita. Jos treeni jää väliin, se saa jäädä eikä siitä pidä stressata. Seuraavana päivänä on taas uusi treeni.

Jos päivät ovat täynnä, suunnittelen treeniaikaa etukäteen. Se voi olla vaikka reilu puolen tunnin lenkki myöhään illalla jos en ehdi muuta. Lepopäivinä rullailen foam rollerilla tai venyttelen, samalla kuin leikin lapsen kanssa tai katsomme yhdessä telkkaria. Lapsen kanssa liikuntaa saa kuitenkin ihan huomaamatta. Kävelylenkit muuttuvat juoksuksi kun lapsi ottaa potkulaudan tai pyörän alle ja fudista potkiessa juoksuaskeleita tulee jopa tuhansia. Kun alkuun panostaa liikunnan määrään, se tulee pian huomaamatta, sillä kroppa alkaa vaatia sitä.

Kroppa tietää myös milloin se tarvitsee lepoa. Kuuntele sitä, tähän auttaa naisilla ainakin hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen. Kun totutat lihaksesi ja hengityselimistösi säännölliseen rasitukseen, ne haluavat sitä ja samoin käyttäytyy myös oma mielesi. Alku on hankalin, mutta pian huomaatkin liikkuvasi päivittäin. Treenikamat kulkeutuvat töihin, lomalle ja päivän ylimääräisen tunnin voi käyttää somen sijaan helposti ihan vaikka kävelylenkkiin raikkaassa syyssäässä. Tämä on paras aika vuodesta ylipäätään liikkua saati aloittaa se säännöllinen liikunta.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
1 Comment
  • Ilona
    Posted at 10:12h, 04 lokakuun Vastaa

    Kiitos! Juuri tuon asian kanssa olen painiskellut että miten saan liikunnasta säännöllistä kun työt ja muu elämä ei vaan ole niin säännöllistä. Sitten sitä on vaan ’luovuttanut’ monen monta kertaa ja ollut tekemättä mitään kun ei voi sitoutua mihinkään. Mutta nyt annoit uuden potkun ja ajattelutavan tähän asiaan.. sitä jotenkin itse helposti luovuttaa liian helposti jos asiat ei mene niinkuin haluaisi.

Post A Comment