Miten jaksan herätä kuudelta joogaamaan?

No okei ihan kuudelta en ole herännyt, mutta viimeistään puoli seitsemältä ollut ylhäällä nyt monena aamuna. Nyt myös jooga on tullut osaksi aamujani. Kesäaikana tämä ei olisi mitenkään ihmeellistä, mutta näin pimeään vuodenaikaan se on itsellenikin vähän kummallista, joten aloin eilen ihan miettiä oikein syitä miten jaksan herätä aikaisin nyt, kun aiempina talvina olisin viihtynyt sängyssä ainakin yhdeksään.

Tällä on selvä yhteys useampaankin seikkaan. Olen jättänyt kaiken kahvinjuonnin iltapäivältä pois, sillä on yllättävän iso vaikutus. Olen aivan valmis sänkyyn jo illalla kymmeneltä kun taas aiemmin valvoin helposti yhteen-kahteen. Tällä nyt on aivan selvä vaikutus siihen helpomiin aamuherätyksiin. Koska herään nykyään lähes joka aamu ilman herätyskelloa, tiedän nukkuneeni tarpeeksi. On ihan mieletöntä olla aamuseitsemältä yhtä virkeä kuin aiemmin viikonloppuaamuina. Nykyään herään viikonloppuisinkin siinä 7-8 välillä. Kaikki lähtee siis oikeastaan siitä riittävästä yöunesta. Valtaosa meistä nukkuu aivan liian vähän. Aikaista nukkumaanmenoa edellyttää kylläkin sinisen valon minimointi illalla, eli ei tietokoneen äärellä istumista (jos istun, laitan näytön himmeimmälle mahdolliselle asetukselle), puhelimen näyttöön laitan night shiftin jo kuuden jälkeen sekä väsytän itseni hyvissä ajoin liikkumalla, treenaamalla ja puuhailemalla kotitöitä. Raitis ulkoilma alkuillasta on loistava keino saada unta.

Joku voi tätä lukiessaan pyöritellä silmiään, että toiset nyt vaan ovat aamuvirkkuja ja toiset eivät. Ajattelin itsekin aiemmin niin aina, kun joku kertoi katselevansa aamuisin suosikkisarjaansa ennen töihin lähtöä. Siis telkkaria aamulla?! Itselleni aamut olivat yhtä selviytymistaistelua ja maksimisykkeillä töihin juoksemista enkä olisi ehtinyt edes ajatella tv:n olemassaoloa. Illalla kyllä jaksoin kukkua vaikka kuinka kauan ruudun äärellä eikä olisi tullut mieleenkään joogata aamulla ennen auringonnousua. En ollut yhtään aamuihminen, en yhtään. Halusin vaihtaa rytmini aamuvirkuksi ja jos minäkin onnistuin, uskon että siihen pystyy moni muukin.

20-30 minuuttia kevyttä ja kroppaa avaavaa joogaa aloittaa muuten päivän aivan täydellisesti, suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Ja jotta jaksan pysyä energisenä koko päivän, syön päivittäin vitamiineja ja kalaöljyä. Niiden virkistävä vaikutus on paljon pysyvämpi kuin sen kahvipannullisen.

Lisää aiheesta..

5 syytä aloittaa jooga

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


1 Comment

Post A Comment