Onko bloggaajalle tärkeintä isot lukijamäärät vai jokin muu?

Olen viimeaikoina pohdiskellut muutamien blogitekstien myötä bloggaajien tarkoitusperiä. Monesta blogista paistaa valitettavasti nykyään läpi yliyrittäminen ja lukijoiden kalastelu provosoivien aiheiden sekä klikkiotsikoinnin avulla. Tällainen tapa tuo varmasti lukijoita ja sen myötä bloggaajalle näkyvyyttä ja ansioita, mutta onko se lopulta se mitä kannattaa tavoitella? Blogimaailma ja sen palkkiot ovat tehneet monista ahneita. Bloggaajan tulot tuntuvat menevän toisilla sen maineen ja imagon edelle. Kun blogia kirjoitetaan tavoitellen vain enemmän ja enemmän rahaa ja tuotelahjoja, se näkyy rivien välistä hyvin äkkiä. Samalla se tuo bloggaajalle varmasti lisää stressiä, sillä jatkuva google analyticsin kyttääminen ei todellakaan ole mitään rentouttavinta puuhaa.

Blogeissa saatetaan helposti tuoda esiin omia kriisejä, negatiivisuus on yllättävän hyvä lukijamagneetti. Kuinka moni näissä käyttää sitten vähän värikynää, mene ja tiedä. Mielipiteitä herättävillä aiheilla brassailu näkyy monessa blogissa, usein shokeeraavan otsikon takaa löytyy kuitenkin jotain perus diipadaapaa ja disclaimereita. Kunhan on saatu se uusi lukija klikkaamaan itsensä sinne blogiin, seuraavalle päivälle voikin kirjoittaa jonkun yhtä hätkähdyttävän otsikon. Draamakuningattaret pärjäävät blogimaailmassa ja omia vaikeuksiaan avoimesti ruotivat saavat varmasti enemmän kävijöitä kuin tasaista ja onnellista perhearkea elävät kollegat.

Mutta kuka haluaa asettaa tienaamisen maineensa edelle? Tulee mieleen seiskajulkkis-ilmiö, otsikoissa on pysyttävä keinolla millä hyvänsä jotta tulotaso ei tipahda. Näitä esimerkkejä tässä maailmassa kyllä riittää loputtomiin. No, jokainen tietenkin tavallaan. Minulle henkilökohtaisesti tärkeintä on kuitenkin bloggaamisessa se, että voin aidosti tuoda omia mielipiteitäni ja ajatuksiani julki, mutta kuitenkin aina muita kunnioittaen. En seuraa säännöllisesti blogini lukijamääriä, ehkä pitäisi jos haluaisin valtavasti kasvattaa tätä, mutta minulle blogi on paikka jossa saan purkaa ajatuksiani kirjoittamalla, jakaa omaa tietouttani esimerkiksi hyvinvoinnista tai vinkata täysin hyvää hyvyyttäni esimerkiksi hyviksi havaituista tuotteista teille. Ilman blogia tekisin varmasti täysin samaa, toki pienimuotoisemmin, mutta kuitenkin. Haluan että täällä voi olla rehellinen, mutta en halua kuitenkaan ärsyttää ketään niiden klikkauksien toivossa. Voisin kirjoittaa paljon provosoivia tekstejä, keksisin nyt jo aiheita vaikka kuukauden jokaiselle päivälle. Voisin ottaa räikeästi kantaa jokaiseen blogimaailmassa puhututtavaan ajankohtaiseen aiheeseen ja luoda niistä raflaavia otsikoita. Maine menee minulla kuitenkin aina tienaamisen edelle ja kirjoitan aiheista, joista todella haluan ja jotka sillä hetkellä koskettavat omaa elämääni.

Mitä mieltä te olette, kalastellaanko lukijoita nykyään liikaa tietyntyyppisillä blogiteksteillä ja otsikoinnilla?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
4 Comments
 • Avatar
  Siiri Kiviharju
  Posted at 00:28h, 28 lokakuu Vastaa

  Hei,

  Oli pakko kommentoida niin mielenkiintoisesta aiheesta kirjoitit ja aloinkin itse ajattelemaan koko juttua. Minä kirjoitan juttuja puhtaasti siltä kannalta, mistä minun tekee mieli kirjoittaa. Blogini ei ole kuitenkaan verrattavissa suuriin blogeihin ja uskonkin, että mitä suurempi lukijakunta ja kävijämäärät sitä enemmän paineita pysyä pinnalla. Minä en sen kummin ajattele, mistä pitäisi kirjoittaa. Kirjoitan siitä aiheesta, mikä minua kiinnostaa.

  Välillä pitkä ja kovan työn takana ollut postaus ei osoittaudukaan niin sanotuksi ”hitiksi”, mutta se ei harmita minua, koska jokaista postaustani on ollut kiva kirjoittaa. Olen saanut purkaa ajatuksiani ja jos postausaihe on arkaluontoisempi olen silti kirjoittanut siitä omasta tahdostani ja samalla saattanut käsitellä asiaa itsekin on siis ollut tavallaan terapeuttista kirjoittaa aiheesta.

  Minulle on tärkeää millaisen kuvan ihmiset saavat minusta blogin kautta. Haluan, että voin käyttää blogiani osana cv: ssä. En halua, että jouduin miettimään ”voikun joku ei googlaisi nimeäni” jonkun blogipostauksen takia, jotta se ei ponnahtaisi esiin.
  Maine menee myöskin minulla edelle. Enkä myöskään halua ottaa yhteistyökumppanikseni ketään sellaista, josta en oikeasti 100% pidä tai esitellä tuotetta hyvänä, jota en käytä. Varsinkin jälkinmäinen tuntuu yleistyvän koko ajan enemmän ja etenkin suosituimmissa ja suurissa muotiblogeissa…

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 09:31h, 28 lokakuu Vastaa

   Kuinka fiksusti sanottu ja ajateltu! :) Kirjoitellaan hyvin samoin ajatuksin blogia. Usein ne luetuimmat postaukset ovatkin niitä, jotka ovat aiheena sellaisia että puhuttelevat kirjoittajaansa, niistä on helppo saada myös muiden ajatuksia herättävä juttu. Mutta hyvän maun ja maineen rajoissa kuitenkin.

   Mä oon itse yhteistyöjuttujen kanssa myös todella tarkka, kirjoitan vain ja ainoastaan sellaisista tuotteista tai palveluista, joita käyttäisin ilman yhteistyötäkin :)

   Ihanaa viikonloppua sulle! <3

 • Avatar
  Taru/stuffabout.fitfashion.fi
  Posted at 16:55h, 28 lokakuu Vastaa

  Mielenkiintoinen aihe! :) Omasta mielestäni nykyään tuntuu olevan enemmänkin päinvastoin. Tuntuu että negatiivista palautetta pelätään ja siksi kirjoitetaan turvallisemmista aiheista. Tai sitten en ole vain klikkiotsikoihin muuten törmännyt. :D

 • Avatar
  Minnea
  Posted at 11:53h, 30 lokakuu Vastaa

  Ihan samoja mietteitä on ollut myös itselläni. Harmittaa oikein, jos joku blogi selvästi kääntyy sellaiseen sensaatiohakuiseen suuntaan. Uskoisin, ettei se ole kovin kestävä suunta. Itse ainakin ajattelisin, että ihmiset kyllästyisivät klikkiotsikoihin.

Post A Comment