Kurkistus meidän kotiin – makuuhuone

    

*Postauksen lopussa mainoslinkkejä / Yhteistyössä Ellos

En useinkaan jaa kotijuttuja tai esittele kotiamme muutenkaan täällä blogissa. Tänä syksynä olen viihtynyt kotona kuitenkin erityisen paljon, ilman mitään sen ihmeempää syytä. Parhaimpia ovat ihan tavalliset arki-illat, kun treenin jälkeen voi viikkailla pyykkejä kaappiin, leikkiä lapsen kanssa ja tehdä kaikessa rauhassa ruokaa. Käyn nykyään superaikaisin nukkumaan, joten saan pitkät yöunet joiden avulla pysyn energisenä päivästä toiseen. Olen puhunut täälläkin paljon unen tärkeydestä ja kunnon yöunien merkityksestä hyvinvoinnin kannalta. Hyvään yöuneen vaikuttavat päiväaktiivisuuden lisäksi itselle sopiva sänky ja laadukkaat petivaatteet ja lakanat. Rakastan superpehmeää ja upottavaa sänkyä, moni sänky on mun selälle aivan liian kova ja epämukava. Untuvapeitto ja -tyynyt ovat myös ehdoton edellytys sikeisiin uniin, kaipaan niitä aina jos nukun keinokuitupetivaatteilla. Pellavalakanat ovat lemppareitani!

Meidän makuuhuone on hieman erikoinen, sillä remontoidessamme 100m2 kaksiosta kolmion, teimme makuuhuoneen kylpyhuoneen yhteyteen siten, ettei siellä ole lainkaan omaa ikkunaa. Sen sijaan yksi makuuhuoneen seinistä on puolipeilaava lasiseinä, joka tuo valoa isosta olohuoneesta/eteisestä ja näyttääkin siltä, että makuuhuoneesta näkisi suoraan ulos. Lasiseinä on tosiaan puolipeili, joka peilaa sinne suuntaan jossa on pimeämpää. Jos makuuhuoneessa on valot ja olohuoneessa hämärämpää, makuuhuoneeseen näkee suoraan läpi. Jos olohuoneessa on valoisempaa, makuuhuoneeseen katsoessa seinä on täysin peili. Varsinkin tällaisessa tilassa tuo ratkaisu on toiminut todella hyvin.

Haluan pyhittää makuuhuoneen pelkästään unelle ja vaatesäilytykselle. Meillä oli aiemmin vaatehuone, mutta hyvin suunnitellut liukuovikaapit mahduttavat sisäänsä paljon enemmän tavaraa kuin ei niin fiksusti suunniteltu vaatehuone. Harmaa seinä on maalattu Kalklitirin kalkkimaalilla elävän pinnan luomiseksi. Väri ja pinta ovat eri valaistuksissa aina vähän erinäköiset. Makuuhuoneessa on paljon erilaisia valaistusmahdollisuuksia, sillä katto on laskettu alas ja alaslaskun taakse on piilotettu led-valonauhat ja alaslaskettuun osaan on upotettu ledit. Seinissä on vielä erilliset seinävalaisimet ja pöydällä kohta vuosikymmenen mukanani kulkenut Kartellin Bourgie. Katto on muuten käsitelty italialaisella stucco-tasoitteella, joten se kimaltaa kauniin helmiäisenä valossa kuin valossa. Kattoon on myös upotettu Bang&Olufsenin kaiuttimet, jotka löytyvät myös kylpyhuoneista, joten samaa musiikkia voi kuunnella kaikkialla.

Isossa korissa säilytän tyynyjä, vilttejä ja päiväpeitettä aina kun ne eivät ole käytössä (lue: pyykkejä joita en ehdi viikata kaappiin) ja HAY:n naulakossa sen hetken suosikkivaatteitani, jotka ovat eniten käytössä. Tällä hetkellä paksut ja pörröiset neuleet ♥ Betonilattia on lattialämmityksen ansiosta aina lämmin, mutta aamuisin haluan laskea jalkani ensimmäisenä pörröiselle nukkamatolle. Ne tuovat kivasti kontrastia ja pehmeyttä betonipinnalle.

Valkoiset, pehmeääkin pehmeämmät pellavalakanat löydät täältä.

Vaaleanpunaiset puuvillaperkaalilakanat löydät täältä ja vaaleanpunaiset pellavalakanat täältä.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


6 Comments
 • E
  Posted at 21:03h, 01 marraskuun Vastaa

  Ai vitsit miten ihana makkari 😍😍

  • mirvaannamarian
   Posted at 07:17h, 02 marraskuun Vastaa

   Kiitos 😊 Tää ei oo ihan sitä mistä itse pidän eniten, rakastan kaikkea vaaleaa ja ennemmin antiikkia kuin näin modernia, mutta tähän tilaan ehkä sopivin mahdollinen tyyli 😊 Ihanaa torstaipäivää sulle!

 • Jennie
  Posted at 08:43h, 02 marraskuun Vastaa

  Oih, lisää näitä 🙂 En tällä hetkellä seuraa mitään sisustusblogia kun en ole oikein löytänyt hyvää, mutta tykkään kyllä sisustusaiheisista postauksista joita silloin tällöin niiden muutamien blogien sivuilla näkee, joita seuraan.
  Ja olisi myös hauska nähdä kuvina minkälainen olisi sinun ihannekotisi tai -sisustuksesi? 🙂

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:46h, 02 marraskuun Vastaa

   Kiitos ideasta Jennie! Laitankin tän luonnoksiin.. 🙂 Mulla on vähän sama juttu, en seuraile oikeastaan mitään sisustusblogeja mutta jos lifestyleblogeissa on sisustusjuttuja niin niitä kyllä luen.. Aurinkoa sun torstaihin!

 • Piia
  Posted at 16:24h, 02 marraskuun Vastaa

  Todella viihtyisän ja tunnelmallisen näköistä, ja ihana valaistus myöskin <3

 • Mun näköinen makuuhuone - MirvaAnnaMarian
  Posted at 21:23h, 03 huhtikuun Vastaa

  […] viikon, miten iloiseksi voikaan uusi seinämaali ihmisen tehdä? Makuuhuoneen entisen ilmeen näet tässä postauksessa. Tykkäsin tuosta harmaasta kalkkimaalistakin, mutta jotenkin se oli tosi synkkä. Nyt haaveilen […]

Post A Comment