Ihonhoidon suuri trendi – kangasnaamiot

Kun ensimmäisen kerran näin kangasnaamion, en osannut kuin nauraa. Märkä rätti naamalle ja hyvältä pitäis näyttää? Nyt kangasnaamioita näkee kaikkialla ja Jenkeissä naamioita myydään tosiaan ihan ruokakaupan kassallakin. Korealainen (ja aasialainen) kosmetiikka kasvattaa suosiotaan ja monien muiden ihanuuksien mukana kangasnaamiot rantautuivat Suomeenkin.

Hamstrasin Miamista naamioita kotiin, mutta onneksi todella hyviä kangasnaamioita saa nykyään myös Suomesta. Hinnoissa on paljon eroja, parista eurosta jopa pariinkymmeneen. Pakkauksessa on tosiaan aina vain yksi naamio. Kun huvittavan ensisilmäyksen jälkeen kokeilin kangasnaamiota, ihastuin siihen välittömästi. En enää ihmettele lainkaan niiden suosiota, se märkä rätti naamalla todellakin saa näyttämään hyvältä.

Miten kangasnaamio eroaa tavallisesta? Kangasnaamio on nimensä mukaisesti kangas, joka sisältää suuren määrän hoitavia ainesosia. Ikään kuin seerumia, joka imeytyy kankaasta ihoon vähitellen sen käytön aikana. Naamio laitetaan kasvoille kasvopesun jälkeen ja lopuksi pakkaukseen jääneen nesteen voi vielä hieroa iholle. Tavallinen naamio pestään pois, kangasnaamion neste hierotaan ja imeytetään ihoon.

Miten kangasnaamiota käytetään? Naamio koostuu siis kasvojen muotoisesta kankaasta, joka ikään kuin ui pakkauksen sisällä hoitavissa aineissa. Toisissa naamioissa on kankaan takana muoviosa, jolloin naamion asettaminen kasvoille on helpompaa. Käyttöaika vaihtelee 10-20 minuutin välillä, mutta itse olen pitänyt sitä aina noin 20 minuuttia, naamio on poistettava ennen kuin se kuivuu! Kuiva naamio voi imeä itseensä kosteutta iholta, jolloin vaikutus on aivan päinvastainen. Naamio toimii kuin seerumit, eli sen päälle on laitettava vielä kosteusvoide, joka lukitsee naamion hoitavat aineet ihoon. Käytän kangasnaamioita noin 1-2 kertaa viikossa, jonka lisäksi yleensä kerran tavallista naamiota. Parhaimman lopputuloksen saa, kun naamion laittaa mikroneulatulle iholle noin 15 minuuttia rullailun jälkeen.

Milloin kangasnaamio, milloin tavallinen? Vaikka kangasnaamioita on erilaisia ja eri ihotyypeille sopivia, niiden tarkoitus on kuitenkin imeyttää ihoon hoitavia (yleensä superkosteuttavia) ainesosia. Jos iholta halutaan poistaa kiiltoa ja rasvaisuutta, savi/mutanaamio on siinä ihan ykkönen. Samoin tehokosteuttavat paksut naamiot, joita voidaan käyttää kuivan ja hilseilevän ihon hoitoon vaikka yön yli. Kannattaa kuitenkin muistaa varsinkin rasvoittuvan ihon hoidossa, että kosteutus parantaa usein ongelmaa. Rasvainen iho on yleensä pintakuiva, jolloin savi-, ja mutanaamioiden jälkeen kannattaa huolehtia kunnon kosteutuksesta.

Jos naamiot ovat sinulle jo tuttuja, kerro mulle suosikkisi ja jos tiedätte hyviä naamioita erityisesti luonnonkosmetiikan puolelta, kuulisin niistä oikein mielelläni! Kaunista torstaipäivää sinulle ♥

Lue lisää aiheesta..

Viisi kauneusniksiä

Ihonhoidon ihmerulla – se toimii ihan oikeasti!

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
4 Comments
 • Avatar
  E
  Posted at 17:27h, 24 marraskuu Vastaa

  mikä näissä nyt on niin hienoa? aivan älytöntä tuhlausta ja luonnon kuormitusta, valtava määrä turhia muovipaketteja taas yhden käytön jälkeen roskikseen… ostakaa hyvät ihmiset paketteja joissa on tuotetta useammallekin käyttökerralle :(

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 20:49h, 24 marraskuu Vastaa

   Ymmärrän sun pointin hyvin :) Kangasnaamion tehokkuus verrattuna tavalliseen voidemaiseen naamioon on ihan eri luokkaa, siksi ne ovat niin suosittuja.

 • Avatar
  Outi
  Posted at 06:29h, 25 marraskuu Vastaa

  Supermoodin Youth Glo kuorinta ja naamio on hyviä ja uusin tuttavuus on aivan ihana Esse,mulla Essen naamioista Clay mask,joka on eka savinaamio jonka jälkeen iho tuntuu kosteutetulta eikä pintakorpulta.Esseen olen hurahtamut muutenkin nyt ihan kokonaan,tuotteet ja kasvohoito on kokeilun arvoisia! 💓

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 20:13h, 25 marraskuu Vastaa

   Mä laitan nää ylös, menee taatusti testiin! :)

Post A Comment