5 helppoa joogaliikettä aamuun

Olen tänä syksynä hullaantunut uudestaan joogasta. Jouduin vähän pakotettuna vaihtamaan muutamat salitreenit joogaan, sillä sain jalasta/pakarasta jonkun hermon jumiin ja sisäreisikin temppuili ihmeellisellä kireydellään. Sillä oli selvästi tarkoitus, koska löysin joogan ilon taas uudelleen pienen tauon jälkeen. Uskomatonta, miten paljon liikkuvuutta, hyvää energiaa ja rauhallisempaa mieltä se antaakaan. Aamu saa myös loistavan startin nopealla joogalla, joten suosittelen lämpimästi heräämään edes 15 minuuttia aiemmin ja laittamaan joogamaton jo illalla valmiiksi lattialle, niin voit helposti herätellä itsesi uuteen päivään. Aamujooga voi hyvin olla ihan lyhyt, 15 minuutin kroppaa avaava kevyt harjoitus. Tein tähän 5 joogaliikettä, joita itse suosin aamujoogassani. Jos asanoiden nimet eivät kerro sinulle mitään, kannattaa vaikka googlata ohjeet näihin. Kiinnostaisiko teitä muuten nähdä sellainen step by step -joogapostaus, jossa olisi erilaisia jooga-asanoita ja ohjeet, miten niissä pitäisi olla?

Alaspäin katsova koira (downward facing dog) venyttää tehokkaasti takareisiä ja selkää. Pidä selkä mahdollisimman suorana eli taivuta napaa kohti jalkoja samalla kun kämmenet ovat maassa. Muodostat tässä asennossa ikään kuin kolmion, jonka ylin kohta on lantiosi. Aamulla liike voi olla kevyt ja voit helpottaa sitä olemalla välillä varpaiden varassa ja taivuttelemalla polvia.

Ylöspäin katsova koira (upward facing dog) venyttää vatsalihaksia ja lisää selän liikkuvuutta. Asetu päinmakuulle, ja nosta yläkroppa käsiesi varaan. Kämmenet maassa liike on isompi ja raskaampi, mutta aamulla sen voi tehdä myös kyynärvarsien varassa.

Aurinkotervehdys (sun salutation) on klassikko, josta on eri muotoja. Valitse itsellesi sopiva aurinkotervehdys ja toista sitä muutaman syvän hengityksen ajan. Kropan liikkuvuus paranee hetkessä. Hengitä syvään, venytä kädet pitkiksi sivuille ja ylös ja nouse vaikka varpaillesi. Energia virtaa kehossa ihanasti. Teen toisinaan aurinkotervehdyksen päätteeksi muutamia kevyitä taaksetaivutuksia.

Puu (tree) kehittää tasapainoa. Keskity pysymään tasaisesti pystyssä, nosta toinen jalka ylös nojaamaan toisen jalan sisäreiteen. Nosta kädet ylös v-muotoon tai pidä kämmenet yhdessä sydämen kohdalla.

Lapsen asento (child pose) rentouttaa selän täydellisesti. Asetu polvillesi, nojaa kädet pitkälle eteenpäin ja paina leuka rintaan. Lapsen asennolla voi päättää aamujoogan ja kerätä hetken aikaa voimia uuteen päivään.

Kokeile vaikka jo heti huomenna, mitä parhain startti maanantaihin ja uuteen viikkoon ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


No Comments

Post A Comment