Joulupuu on (jo) rakennettu – ideoita kuusenkoristeluun

 

Minulla piti aina ennen olla oikea joulukuusi. Lapsena kaadoimme isäni kanssa kuusen yleensä pari päivää ennen aattoa ja odotin aina ihan innoissani sen sulamista ja koristelemista. Voi kyllä, ne lapsuuden valkoiset joulut.. ♥ Kuusen tuoksua ei voita mikään, se on joulun tuoksuista minulle kaikkein merkityksellisin. Joulupuun valaistessa pimeää aatonaattoiltaa, ohi kulkiessa nenään hiipii aidon suomalaisen joulukuusen tuoksu.. Varmasti rakkain tuoksumuistoni koskaan. Kuuseen liittyy muutenkin hauskoja muistoja. Yksin asuessanikin minun oli saatava oikea kuusi. Sitten loppiaisen jälkeen sahasin sitä pienessä kerrostaloasunnossani pieniin osiin, jotta sain sen roudattua roskikseen. Kerran pilasin eksän lattian, kun kuusenjalka oli huomaamattani mennyt rikki ja olin tietysti innoissani kastellut janoista joulupuuta. Kastelinkin siinä samassa parkettia kuusenmaton alta..

 

No, 2014 oli vastasyntynyt lapsi ja kaksi koiranpentua. Ensimmäistä kertaa päätin päästä helpommalla, välttää varisevat neulaset ja jatkuvan imuroinnin ja hankin itselleni tekokuusen. Vähän kriiseilin, mutta yllättävän vähän. Siitä lähtien olen joka joulu kaivanut kuukautta ennen aattoa (teko)kuuseni varastosta ja nauttinut sen tuomasta tunnelmasta jo hyvissä ajoin. Emme ole kuitenkaan jouluna kotona, joten halusin koristella kuusen ja kodin muutenkin jo kovin jouluiseksi. Lappiin hankin jo pienemmän tekokuusen sisälle ja ulos ajattelin laittaa aidon sitten juuri ennen aattoa. Rakastan joulua, kuusen pieniä tuikkivia valoja ja sen koristelemista. Siksi halusin jakaa teille muutaman kuusenkoristeluvinkkini nyt, jos teillä on vielä tämä yksi maailman ihanimmista urakoista edessä.

♥♥♥♥♥

♥ Jos ostat tekokuusen, vertaile vaihtoehtoja. Kallein ei todellakaan ole aina paras. Tuuheat, vahvan tuntuiset oksat ja helppo kasattavuus ovat edellytyksiä hyvälle kuuselle.

♥ Aloita koristelu valoista, silloin ne sulautuvat kuuseen kauniimmin. Sen jälkeen helminauhat ja koristeköynnekset, viimeisenä pallot ja muut roikkuvat koristeet.

♥ Käytä erikokoisia ja -muotoisia palloja, valosarjojakin voi olla useampi erilainen. Ne tuovat kuuseen eloa.

♥ Mieti, millainen on sinun näköisesi kuusi. Minulle se on runsas, tuuhea ja jenkkiläistyylinen. Joku toinen pitää hyvin yksinkertaisesta, täysin koruttomasta kuusesta. Jollekin kuusi voi olla havun oksa maljakossa. Joulukuusi on niin iso joulun symboli, että sen on oltava tekijänsä näköinen.

♥ Kuusenkoristeissa voi olla jokin väriteema. Minulla on kultaa, hopeaa ja valkoista sekä beigeä ja vaaleanpunaista. Ostan joka joulu pari uutta joulukoristetta kuuseeni. Toivon, että nämä säilyisivät vielä vuosikymmeniä. Isovanhemmillani on edelleen käytössä ne ihanat ikivanhat koristeet, jotka muistan jo varhaislapsuudestani.

♥ Koristele kuusi aina keskellä lattiaa kuusen ympäri liikkuen ja laita se vasta sitten paikoilleen. Näin sijoitat koristeet tasaisen kauniisti.

Millainen on sinun joulukuusesi?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


8 Comments
 • PiPa
  Posted at 19:35h, 27 marraskuun Vastaa

  Meillä on ”tekokuusi”, olen allerginen ja se sanelee meidän kuusen aitouden. Me koristellaan kuusi joka vuosi eri teemoilla. 2 koristetta on AINA joka vuosi samat ja ne ovat tyttären tekemät., Punainen sydän ja valkoinen enkeli, ne ripustetaan kuuseen joka vuosi ja niillä on ihan oma oksa jossa ne on. Asumme rivarissa ja pihalla on aito kuusi valoineen.

  • mirvaannamarian
   Posted at 21:39h, 27 marraskuun Vastaa

   Kuulostaapa ihanalta, perinnekoristeet <3 Saanko kysyä miten sun kuusiallergia ilmenee? Oon epäillyt nimittäin itselläni vähän samaa viime vuosina..
   Ulos saa tosiaan onneksi aidon kuusen jos vain on oma piha :)

   • PiPa
    Posted at 05:21h, 28 marraskuun Vastaa

    Saan allergisen nuhan ja yskän. Silmät kutisee ja jos kosketan kuusta, niin käsiin tulee ihottumaa.

 • Jennie
  Posted at 21:06h, 27 marraskuun Vastaa

  Tuo teidän kuusi on aivan täydellinen! Saako kysyä, että mistä olet sen ostanut? Aidon kuusen nimeen minäkin olen vannonut kaikki vuodet, mutta tuollaista voisin kyllä hyvinkin harkita. Nyt en ole kaupoissa törmännyt kun niihin aika kamalan näkösiin tekokuusiin… sellaista en kyllä halua. Ilmeisesti olen liikkunut väärissä kaupoissa :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 21:40h, 27 marraskuun Vastaa

   Tätä on todella moni kysynyt, suurin osa luulee tätä Riviera Maisonin ökykuuseksi mut ihan Clas Ohlsonilta ostin ja super halvalla! :D

   • Jennie
    Posted at 09:11h, 28 marraskuun Vastaa

    Hei kiitos :) Ei kun Clas Ohlsonille. Heidän nettisivuillaan jo kävinkin ja kolme vaihtoehtoa vihreitä kuusia siellä taitaa olla :)

   • Jennie
    Posted at 09:16h, 28 marraskuun Vastaa

    Pitääkin korjata heti! Onhan siellä näköjään enemmänkin vaihtoehtoja :)

    • mirvaannamarian
     Posted at 10:03h, 28 marraskuun Vastaa

     Jes, ei muuta kun kuusikaupoille :D Tää on jo neljättä joulua ja pysynyt tosi hyvänä :) Yhtenä vuonna laitoin vielä lumisprayta oksiin ja joulun jälkeen pesin ne pois ihan suihkulla, hyvin kesti!

Post A Comment