Etkö jaksa harrastaa liikuntaa?

Ei ehdi, on kiire, ei huvita, on pimeä, sataa vettä.. Tähän aikaan vuodesta keksii lukemattomia (teko)syitä liikkumattomuudelle. Se on oikeastaan kovin typerää, sillä nyt jos koskaan kannattaa treenata, joogata, ulkoilla.. Ylipäätään liikkua juuri sinulle sopivalla tavalla. Jaksan kirjoittaa varmasti loppuelämäni siitä, kuinka liikunta tuo valtavasti energiaa. Siksi halusin taas vain muistuttaa, miten tärkeää on edes jollain tasolla aloittaa liikkuminen. Todella moni aiemmin ylipainoinen on sanonut suurimpana muutoksena olon ja vireystilan. Sitä ei kuulemma edes tajua, miten väsynyt ja saamaton oli ennen painonpudotusta ja säännöllistä liikuntaharrastusta.

Vaikken itse ole ollutkaan koskaan ylipainoinen, olen ollut liikkumatta. Se on ollut myös aikaa, jolloin oloni on ollut kaikkein epämukavin, turvonnein, väsynein ja laiskin. En koskaan päässyt ylös sängystä ajoissa, nykyään herään lähes aina ennen herätyskelloa. Unen laatu on paljon parempaa kun liikun päivittäin. Huomaan heti, jos treeni, lenkki tai jooga on jäänyt väliin. Olen paljon ärtyneempi ja nukun huonommin kuin normaalisti. Silti, ei mua aina huvita lähteä salille tai juoksemaan tuonne pimeään vesisateeseen. Kuitenkin lähes aina huvittaa. Jotkut ovat ihmetelleet esimerkiksi IG storyn puolella, liikunko jopa liikaa. Treeniä on kuitenkin harvoin liikaa, varsinkin jos aloittaa kevyesti, enkä oikeastaan käy salilla kuin 3-4 kertaa viikossa, yksi treeneistäkin on aina jooga. Siihen kevyet kotitreenit ja -joogat päälle, sekä kävely, hyötyliikunta ja näin myrskyisenä marraskuuna juoksulenkkejä vain satunnaisesti. Voisin mielestäni liikkua enemmänkin, jos olisi aikaa. Energiaa riittää ihan hulluna, eikä mua oikeastaan koskaan väsytä, paitsi illalla kun olen käymässä jo nukkumaan. Tietysti on ratkaisevaa, syökö tarpeeksi. Ennen kituutin aivan liian vähäisillä kaloreilla ja väsyin pienestäkin treenistä. Painoin todella vähän ja olin jatkuvasti ihan loppu. Nyt kun en todellakaan laske kaloreita, en enää edes muista niistä mitään, jaksan liikkuakin aivan eri tavalla.

Miten sitten jaksaisit itse liikkua, jos tänä syksynä sohva on houkutellut enemmän kuin lenkkipolut? Oma motivaatiosi on kaiken ydin. Sinun täytyy haluta liikkua. Kun muutaman kerran käy vaikka edes kävelyllä, usein siitä saa hyvän startin pidemmälle liikuntaputkelle. Allaolevista postauksista löydät vinkkejä liikunnan säännöllistämiseen ja elämäntapamuutokseen.

Lisää aiheesta..

Miten jaksan herätä kuudelta joogaamaan?

Näin saat liikunnasta säännöllistä

Harkitsetko elämäntaparemonttia?

Miten paljon tarvitsee treenata, että tuloksia alkaa näkyä?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


2 Comments
 • alma
  Posted at 07:49h, 01 joulukuun Vastaa

  luin tän sohvalla lökötellen, ja sit -eipä-muuta-kuin-ylös-ulos-ja-hölkälle..5km tihkusateessa pimeessä. ei paha. Kiitos motivaatiosta !

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:29h, 01 joulukuun Vastaa

   Hei ihan mahtavaa, tuli varmasti superhyvä olo! :)

Post A Comment