Missä pihistän, mihin panostan?

Olen törmännyt nyt muutamissa blogeissa tähän ”Missä pihistän, mihin panostan?” -postaukseen ja koska kuluttaminen on aina ajankohtainen aihe, halusin tehdä omankin version tästä. Jakakaa ihmeessä myös omia ajatuksianne ja kulutustottumuksianne vaikka kommenttiboksin puolella, niitä on aina hauska lukea!

Sukkahousut ja sukat Menee rikki kuitenkin. Sukkikset ovat itselleni ihan kertakäyttötavaraa, miksi satsaisin niihin useampia kymppejä? Siinähän hehkutatte Wolfordeja, ne on mun käytössä rikki ennen kuin ehdin vetää mekkoa päälle. Tosin mulla oli kerran stay-upit, jotka kestivät SEITSEMÄN käyttökertaa. Eivät olleet kuitenkaan kalliit nekään. Sama nilkkasukkien kanssa. H&M:sta löytyvät halvimmat puuvillasukat, olen käyttänyt niitä jo vuosia. Parhaimmat mustat paksummat sukkahousut saa ehdottomasti Marks & Spenceriltä – 12,90 2kpl paketista ei ole mitään.

Hiuslakka ja kuivashampoo Ostin aiemmin aina kalliita hiuslakkoja, mutta nyt kun käytän lakkaa vain vähän, sen laadulla ei ole kyllä ollut mitään merkitystä. Vaikka muuten olen todella tarkka kaikkien hiustuotteideni kanssa, lakasta voi helposti tinkiä. Olen kokeillut myös monia kalliita kuivashampoita, mutta ne eivät lopputulokseltaan eroa kyllä ollenkaan marketin vastaavista.

Suihkusaippuat ja kuorinnat Myöskään kalliit suihkusaippuat ja kuorinnat eivät ole automaattisesti tae laadusta ja paremmasta lopputuloksesta. Itseasiassa moni kalliimpi suihkusaippua on ollut jopa kuivattavampi kuin halvempi lajitoverinsa. Luonnonkosmetiikan puolelta löytyy myös todella hyviä vaihtoehtoja ja ne päihittävät selektiiviset kilpailijansa mennen tullen.

Hetkelliset trendivaatteet Rakastan Zaraa juuri siitä syystä, että kun löydän jonkun ihanan vaatetrendin, se löytyy varmasti edullisempana versiona Zaran rekiltä. Panostan kyllä klassikoihin ja ajattomiin vaatteisiin, mutta hetkelliset trendijutut ostan mielelläni edullisemmin. Hyvänä esimerkkinä Valentinon tyllihame, johon ihastuin ensisilmäyksellä, mutta joka jäi kahdentuhannen euron hintalappunsa ansiosta kauppaan. Seuraavana päivänä löysin vastaavan parillakympillä Zarasta. Koska tyllihameen käyttökerrat jäivät vain muutamaan, se oli todella fiksu kohde pihistellä.

Farkut ja leggingsit Käytän paljon varsinkin mustia farkkuja ja mustia leggareita. Ne kuluvat ja haalistuvat nopeasti, oli kyseessä sitten parinsadan tai parinkympin versiot. Rikkoutuneet vetskarit, käteen jäävät vyölenkit ja harmaantuminen ei harmita läheskään niin paljon, kun housuista ei ole maksanut itseään kipeäksi. Jos kuitenkin tiedät todella laadukkaita farkkuja jotka pysyvät mustana, saa vinkata! Maksaisin niistä mielelläni enemmänkin, jos ne kestäisivät hyvänä.

Huonekalut Mulle ei itselleni henkilökohtaisesti ole mitään merkitystä, mitä esimerkiksi ruokapöytä maksaa, jos se on laadukas. Ikeasta saa paljon hyviä ja kestäviä juttuja ja esimerkiksi heidän tv-tasonsa näyttävät paljon kalliimmilta kuin ovatkaan. Meillä kotona on esimerkiksi järkyttävän kallista (ja -näköistä) italialaista designia, josta en edes pidä. Mikään huonekalu, valaisin tai sohva ei ole mielestäni yhtään sen parempi, jos siinä on iso hintalappu. Sänky tekee tässä kyllä poikkeuksen – siitä kannattaa maksaa!

Lasten sisävaatteet Kuluvat ja haalistuvat pesuissa. Zarasta saa oikein hyviä. Meillä on muutamat ns. paremmat sisävaatteet Gugguulta ja Aarrekidiltä, mutta muuten pihistelen niissä jos materiaali on vain puuvillaa.

Alusvaatteet ja perustrikoot Näitä joutuu uusia niin usein, että ostan mieluummin vähän edullisempia. Lindexiltä löytää tosi hyvännäköisiä ja istuvia alusvaatteita, samoin VS:n halpis ja sport-mallit ovat olleet kovassa käytössä, perustrikoita ostan milloin mistäkin, edullisella hinnalla. Onnistun aina jotenkin kynsimään paitoihin ja leggareihin reikiä, joten parempi säästää trikoissa.

Matot Villamattoja ostan kyllä, mutta nekin ovat villamatoiksi edullisia. Vaikka kuinka haaveilen aidoista persialaismatoista, eivät ne ole todellakaan järkiostos lapsi- ja koiratalouteen.

Ulkona syöminen Vaikka syömme vähintään pari kertaa viikossa ulkona, se on yleensä kotikokkailuakin edullisempaa. Fine diningit saa jäädä suosiolla odottamaan aikaa, jolloin Micael on jo niin iso, että lähtee mukaan tai jää vaikka itsekseen kotiin. En koskaan laita lasta hoitoon sen takia, että pääsisin hienosti syömään ja käynkin fiineimmissä ravintoloissa syömässä ehkä pari kertaa vuodessa. Rakastan hyvää ruokaa ja ravintolaelämyksiä, mutta tässä elämänvaiheessa ne ovat harvassa.

Kukat Pirkka-ruusut ja Alepan tulppaanit – eivät kestä yhtään sen pidempään kuin kukkakaupan vastaavat. JOS ystäväni Salla, supertaitava floristi Sammalsydän-blogin takaa, asuisi lähempänä, ostaisin kyllä kukkia häneltä, nyt tyydyn lähikaupan kukkaämpäreihin.

Urheiluvaatteet ja -välineet Tekevät kaikesta liikunnasta vain todella paljon parempaa. Juoksulenkit, hiihto, laskettelu. Kunnon välineet mahdollistavat paremman suorituksen ja kunnon vaatteet hengittävät, tuntuvat mukavilta, pitävät kylmän loitolla ja mitä vielä. Urheiluvaatteissa teknisiä ominaisuuksia saa usein juuri silloin, kun maksaa vähän enemmän.

Neuleet Kashmir, mohair, puuvilla, pellava.. Laadukkaat materiaalit tietävät suurempaa hintalappua, mutta neuleissa kannattaa panostaa. Ne pysyvät vuodesta toiseen hyvänä (vaativat tietenkin hoitoa) ja lämmittävät. Eivät nukkaannu eivätkä sähköisty.

Lasten ulkovaatteet Lapsen ulkovaatteisiin panostan kunnolla. Lapset liikkuvat niin paljon ulkona, että vaatteiden on oltava todella hyviä – niiden täytyy pitää vettä, hengittää, olla joustavia, kestää kulutusta ja vähän kasvaakin lapsen mukana.

Koirat Koirien hyvinvoinnista en tingi ollenkaan. Raakaruoka, säännölliset eläinlääkärikäynnit, vakuutukset, hyvät hihnat ja muut koiratarvikkeet maksavat, mutta olen sitä mieltä, että jos maksan koirista tuhansia euroja ja he ovat perheenjäseniäni, on heistä myös huolehdittava hyvin.

Ruoka Ruoka on asia, josta meillä ei tingitä. Kropan polttoaine, jonka on oltava laadukasta. Ruokakaupassa en katso oikeastaan ollenkaan, mitä mikäkin maksaa, mutta suosin kuitenkin toisinaan kaupan omia merkkejä ja käyn usein myös Lidlissä. Ostan mahdollisimman paljon luomua ja lähiruokaa sekä pyrin suosimaan kotimaista.

Kengät Kun aloin ostaa vain laadukkaita kenkiä, huomasin eron heti. Ei rakkoja, ei hikoilua ja koroilla voi seistä tuntitolkulla. Lisäksi kengät kestävät vuosia hyvinä, niitä tarvitsee ostaa harvoin.

Astiat ja keittiövälineet Laadukkaat astiat ja keittiövälineet pysyvät ehjinä sekä niitä saa lisää tarvittaessa vuosienkin päästä. Inhoan eripariastioita ja vanhoja ruosteisia keittiövälineitä. Ruoanvalmistus on myös paljon helpompaa kun kattilat ja pannut ovat hyvässä kunnossa.

Tietokone, puhelin ja muut työvälineet Rakastan sitä, kun nämä toimivat kunnolla. Rahalla saa laatua, enemmän muistia ja paremman suorituskyvyn.

Hotellit ja lennot Kun matkustamme, haluamme matkustaa tasokkaasti. Reppureissut on ainakin tässä vaiheessa elämää reissattu ja nautin aivan täysillä luksushotellien hyvästä palvelusta, siisteydestä ja turvallisuudesta. Pitkät lennot ovat lapsen kanssa muutenkin tarpeeksi kamalia, joten businessluokka helpottaa niitä (ja jetlagia) huomattavasti. Lyhyet lennot lennän kyllä aina economyssa, businessluokasta maksaminen on silloin vähän turhaa fiineilyä.

Terveys Tästä en tingi, enkä suosittele kenenkään tinkivän. Vältän myös jonottelua suosimalla yksityisiä lääkäriasemia. Terveys ja hyvinvointi ovat arvojärjestyksessäni hyvin korkealla joten panostan niihin oikeastaan enemmän kuin mihinkään muuhun.

Alkoholi Ylähyllyn viinit nyt vaan maistuvat niin paljon paremmilta kuin ne kyykätyt.

 


13 Comments
 • ElinaM
  Posted at 09:40h, 19 tammikuun Vastaa

  Apua, repesin töissä tuon viimeisen viinikommentin takia! :D Kyykätyt… Olet kyllä ihanan maanläheinen ihminen monessa asiassa, etkä prassaile turhilla asioilla. Peukut siitä :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:39h, 19 tammikuun Vastaa

   Haha, kiitos :D Inhoan kyllä ihan sydämeni pohjasta kaikenlaista turhaa leveilyä..

 • xxx
  Posted at 12:23h, 19 tammikuun Vastaa

  Aamen! Taas on vois olla enempää samaa mieltä, itsellä lisäksi panosta listalle menee ehdottamasti talvitakit. Keittivälineistä kattilat, paistinpannut jne. panostus, mutta lasit, kahvikupit ja lautaset pihistystä, koska kuitenkin kuluvat :D Hieman random-kommenttina, löydätkö muka oikeasti Lindexiltä sopivia rintsikoita, siis oon aina ajatellut, että olet kanssani suurinpiirtein samankokoinen. T. 65E, joka löytää halpiskaupoista vaan cubukselta sopivia. Voin vaan haaveilla Lindexin rintsikoista :DD

  • mirvaannamarian
   Posted at 12:29h, 19 tammikuun Vastaa

   Ääk mä unohdin talvitakit tästä :D

   Joo mulla on monet liivit sopivia Lindexiltä! Niissä kyllä vaihtelee koot aikalailla mut joku 70D menee mulle niistä usein tosi hyvin, muista merkeistä mulla on yleensä just tota 65E:tä tai 32DD VS:n omista. Riippuu kyllä hirveesti mallista, joskus ostin sovittamatta kun luulin et ne on kaikki samankokoisia ja yhdetkään eivät sit sopineet..

 • maiju kanniainen
  Posted at 13:39h, 19 tammikuun Vastaa

  Moi!

  Nyt on pakko utskia et millä korkkareilla voi seistä tuntikausia, semmoset haluaisin itellenikin:)

  • mirvaannamarian
   Posted at 15:42h, 19 tammikuun Vastaa

   Ei millään muilla kuin Zanoteilla! Baarikenkien ehdottomat ykköset ❤️

   • maiju kanniainen
    Posted at 10:07h, 21 tammikuun Vastaa

    Täytyypä testata, kiitos vinkistä:)

  • Anu
   Posted at 09:14h, 20 tammikuun Vastaa

   Menee varmasti hinnan puolesta pihistä-puolelle, mutta ite tennarityttönä oon pystynyt tanssimaan muutamatkin häät Höglin kengillä. Super hyvät!

   • mirvaannamarian
    Posted at 09:43h, 20 tammikuun Vastaa

    Mulla on muuten joskus ollut Höglin ballerinat työkenkinä ja ne oli supermukavat, samoin äiti on kehunut saman merkin korkkareita! Samoin Unisat ovat monien tennarityyppien luottokorot sekä niitä on paljon myös lentoemännillä! Luokittelisin ne kyllä panosta -osastoon, ovat kuitenkin sen verran tyyriitä :)

 • H
  Posted at 15:42h, 19 tammikuun Vastaa

  Kiva postaus! Ja edellistä kommenttia kompaten, kenkäesittely olis kiva :) Itsekin mielelläni maksaisin kengistä, jotka ovat oikeasti kestävät ja hyvät jalassa, niin korkkarit, ballerinat kuin tennaritkin. Eli mistä ostat kenkäsi ja mitkä ovat kuvailemasi kaltaisia merkkejä?

  • mirvaannamarian
   Posted at 20:34h, 19 tammikuun Vastaa

   Kiva kuulla että tykkäsit :) Voisin jossain vaiheessa esitelläkin mun suosikkikenkiä, ne ovat kestäneetkin mun käytössä osa jo vuosia..

   Mutta näin lyhyesti, ehdottomasti parhaimmat korkkarit ovat Giuseppe Zanotilta. Niiden lesti on vain ainakin omaan jalkaani aivan täydellinen ja kaikki heidän kenkänsä ovat niiiiin pehmeää nahkaa pohjineen kaikkineen – ihania! Saappaissa Stuart Weitzman on mun suosikki, niin nahka kuin mokkanahkakin on niissä todella laadukasta ja varsi pysyy ylhäällä. Perusnilkkurit mulla on Acnelta ja Valentinolta ja ne ovat pysyneet vuosia aivan uudenveroisina. Talvikenkinä mulla on Sorelit, Uggit ja Timberlandit – en vaihtaisi niitä enää ikinä muihin merkkeihin! Toki mulla on ns. ”halpiskenkiä” sellaisina, joita käytän vain satunnaisesti ja joilta en vaadi samanlaista kestävyyttä. Paljon sesonkikenkiä esimerkiksi Zarasta.

   Tennarit ostan yleensä urheilukaupasta (yleensä Adidas tai Converse), citylenkkareista parhaimmat löytyvät Nikelta ja juoksemiseen en käytä enää koskaan mitään muita kuin Asicseja <3

 • Anne
  Posted at 10:48h, 21 tammikuun Vastaa

  =D jep, hyviä pointteja. Eritoten viinit, euron espanjalaisesta ruokakaupasta ostettu viini versus Italialainen Amarone <3

  • mirvaannamarian
   Posted at 09:46h, 22 tammikuun Vastaa

   Hahah euron viinit… 😄 Yks mun suosikkirose on kyllä kolmen euron pullo mut on kyllä poikkeus sääntöön!

Post A Comment