Nainen ja auto

”Pitäisköhän alkaa liikkua enemmän sporalla?” – Sä et oo varmaan ikinä edes käynyt sporassa, sun lähin kosketus sporaan on se, kun ajoit sitä päin.

”Hei anteeks osaatkohan sä auttaa mikä tässä on vika kun mulla oli ihan varmasti tankki tyhjä ja nyt tänne meni vaan 55 litraa ja ennen on mennyt ainakin sata? Kato nyt mä googlasin et Cayennessa on 100 litran tankki..” – Niin tää autohan ei oo Cayenne.

Maksa aina etukäteen jos mahdollista. Ajoin huoltoaseman pihasta pois, kunnes tajusin että olis kai pitänyt kassallakin käydä. Silkkaa säästöä.

Autoon on mahdollista lukita itsensä sisäpuolelle varashälyttimien soidessa vilkkaimpana lounasaikana keskellä täpötäyttä parkkipaikkaa. Ovat aika pitkiä minuutit siinä kohtaa.

Ymmärrättekö te naiset autoista jotain? Mä olen kyllä feministi, mutta en edes halua osata enkä ymmärtää ihan kaikkia niitä aiemmin ”miesten jutuiksi” ymmärrettyjä asioita. Esimerkkinä nyt vaikka autot ja moottoripyörät.. Huh, voiko tylsempää ollakaan? En edelleenkään osaa lisätä lasinpesunestettä enkä uskalla viedä yksin autoa huoltoasemalle pesuun, kuvittelen aina ajavani sen sinne jotenkin väärin tai luulen, että siitä irtoaa vähintään useampi osa.. Siksi maksan vähän enemmän siitä, että vain jätän auton jollekin jossain parkkihallissa ja se pestään ostosteni aikana. Tai olen pesemättä, mulla on varmasti tän kaupungin likaisin Range tällä hetkellä. Se onkin yksi harvoista asioista, jonka autostani tiedän. Merkin, mallin ja värin. Ja mitä siihen tankataan, luojan kiitos ;) Oletteko te kiinnostuneita autoista vai tunnistatteko tästä itsenne?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


16 Comments
 • Avatar
  Autoilija
  Posted at 17:03h, 02 helmikuu Vastaa

  Tunnistan itseni! Meillä mies hoitaa kaikki autoihimme liittyvät asiat, en edes vie omaa autoani itse katsastukseen :D

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 20:07h, 02 helmikuu Vastaa

   Hahaa mun auto meni rikki ja se korjattiin sillä aikaa kun oltiin Lapissa – siinä vasta tuli ilmi että sehän olis pitänyt katsastaa jo ajat sit ;) Ajoin joskus jopa 9 kk katsastamattomalla autolla kun en vaan muistanut! Isi taputteli selkään ja pyöritteli silmiä :D

 • Avatar
  maiju kanniainen
  Posted at 18:25h, 02 helmikuu Vastaa

  Moi!

  Ihan samat fiilikset sun kanssa, en osaa laittaa pissapoikaan nestettä ym, tankata osaan mutta senkin nakitan monesti miehelle ku inhoan sitä hommaa:D:D Isolla GL maasturilla huristelen ja välillä saa kieli ulkona taiteilla sitä ahtaisiin parkkeihin:D:D

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 20:06h, 02 helmikuu Vastaa

   Auts :D Haha, mä kauhistelen kans isoja maastureita niin kauan kun pitää parkkeerata muualle kuin taskuparkkiin.. Siinä mä oon hemmetin hyvä :D

   • Avatar
    maiju kanniainen
    Posted at 20:45h, 02 helmikuu Vastaa

    Meillä oli ennen pienempi eli ML malli, jäin sillä jumiin oulun stockmannin, ei oo oulussa enää stockkaa, mutta kumminki:D oli semmonen vino parkki ja metallipylväs vieressä ja viereinen auto niin lähellä et en saanu autoa pois siitä vaikka kuin vitkuttelin:D:D ootin niin kauan sit et viereisen auton porukka saapu ja sain auton pois parkista, aika noloa…

    • Avatar
     mirvaannamarian
     Posted at 20:49h, 02 helmikuu Vastaa

     Kuulostaa ihan multa :D Hahah, joo tota mä unohdin yhden jutun en lähdekään ihan vielä… :D

 • Avatar
  Mari
  Posted at 18:49h, 02 helmikuu Vastaa

  Mun on ollut pakko kiinnostua autoista jonkun verran, koska elin aiemmin sellaisessa maailmassa, etten olisi päässyt töihin ilman toimivaa autoa. Tai siis eihän sekään tietysti ole tilanne, jossa on pakko tietää mistään mitään, mutta rahan takia kiinnostuin kuitenkin. Halusin ja haluan edelleen aina tietää mikä autossani on rikki ennen kuin tuuppaan sen korjaamolle, koska en halua maksaa 80 e/tunti pelkästä diagnoosista.

  Nykyään pääsen kyllä töihin julkisillakin, jos autoni poksahtaa, mutta toivon todella, ettei niin käy. En myöskään halua olla täysin avuton, jos auto tilttaa johonkin muualle kuin kotipihaan.

  Olisi toki kiva, jos olisi sellainen mies ketä autot kiinnostavat ja jolle voisin ulkoistaa autohommat, mutta kun ei ole, otan itse selvää. Autot on kivoja, kun ne toimii, mutta vihoviimeisiä silloin, kun niitä pitää korjata.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 20:05h, 02 helmikuu Vastaa

   Niin totta, mun auto temppuili tossa loppuvuodesta ja olipa ”mukavaa” kun se jätti pariin otteeseen käynnistymättä.. :D

 • Avatar
  Miits
  Posted at 19:56h, 02 helmikuu Vastaa

  Näin yksin asuvana ja kun ei halua tuhlata autoon yhtään ylimääräistä kummasti oppii pieniä juttuja autoista. Auton pesu, lasinpesuneste, öljyjen tarkistus, palaneiden ajovalojen vaihto, uuden soittimen asennus, sulakkeiden vaihto ja nykyisin tiedän myös miten mittariston polttimoiden vaihto onnistuu..! Näistä suurin osa tosin onnistuu vaan jos sattuu olemaan tällainen vähän ”patinoituneempi” automalli ;) On se jollain tapaa hauska tunne, kun tietää että pärjää itse ainakin ihan perusjuttujen kanssa. Ja se onnistumisen tunne kun parin tunnin kiroilun jälkeen saat sen soittimen vihdoin toimimaan…:D

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 20:00h, 02 helmikuu Vastaa

   Masa 4-ever!! ;)

 • Avatar
  PII
  Posted at 21:16h, 02 helmikuu Vastaa

  Minulla on ollut oma auto siitä lähtien, kun sain kortin vanhoilla päivillä 20v. Kaikki kaverit oli suorittanut autokoulun ennen 18v ja kun 18v tuli täyteen, kortti odotti😀
  Olen aina huolehtinut autosta joka allani on ollut, no autot on aina olleet ”pakasta otetut” joiden eteen ei ole tarvinnut kauheasti vaivautua, vaihto 3 vuoden välein on riittänyt.

  Nyt kun parisuhteessa on tilanne että olemme päätyneet yhteen omaan autoon, niin minä olen meillä se joka huolehtii, huollot, pesut, tankkaukset, ym, autoon liittyvät. Mieheni joka on ajanut firman autoilla, eikä ole koskaan tarvinnut vaivautua ajatuksiin renkaan vaihdoista, pesuista, koska firmassa on ollut henkilö joka on huolehtinut niistä.

  Eikä tämä minua häiritse, koska koen että parisuhteessa tuetaan toisiamme vahvuuksien ja mieltymyksien mukaan. Tietty myös se että olen kiinnostunut autoista, ajamisesta, ymmmm autoiluun liittyvästä.

  Mielenkiintoinen postaus Mirva👍🏻

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 22:12h, 02 helmikuu Vastaa

   Hei aivan mahtava tilanne teillä! Ihana että se toimii noin päin 😊 Mä en tykkää autolla ajamisesta yhtään ja mielelläni kävelisin kaikkialle jos se olisi mahdollista..

   Mun äiti on myös ihan huippu autojen kanssa, vaihtaa itse renkaatkin 😄

 • Avatar
  Ms
  Posted at 09:40h, 03 helmikuu Vastaa

  Osaan tankata, vaihtaa renkaat, tarkistaa öljyt ja lisätä lasinpesunestettä sekä pestä auton. Mutta harvoin teen edellä mainittuja asioita 😂 lisäksi vaihdan uuden auton parin vuoden välein kun autot päivittyvät,sen vuoksi tiedän niiden ominaisuuksista jonkin verran. Pidän autolla ajamisesta 😊

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 09:47h, 03 helmikuu Vastaa

   Nostan hattua :D Mulla ei oo ikinä ollut ihan täysin uutta autoa, vaihdan sen silloin kun ”on pakko” :D Viimeksi tosin vaihdoin vähän pienempään/vanhempaan/halvempaan kun vaihdettiin vähän ristiin autoja enkä kokenut tarvitsevani itse niin isoa ja kallista maasturia vaan pärjään hyvin pienemmälläkin. En tiedä niistä kyllä yhtään mitään :D Paitsi että haluaisin seuraavaksi Teslan, sain sen latauslaitteen just mun autopaikalle.. Kuulemma mun autotietämyksellä tulisin olemaan Teslan kanssa pulassa :D

 • Avatar
  ElinaM
  Posted at 10:43h, 05 helmikuu Vastaa

  Vaikka olen itse tekniikan alalla töissä, niin kaikki autoihin liittyvä aiheuttaa heti kroonisen väsymysreaktion :D Perusjutut pystyn tekemään, eli tankkaamaan, ajamaan autopesuun ja lisäämään pesunestettä, mut siinä se. Tosin, viime kesänä vaihdoin autoa, enkä vieläkään koskaan muista kummalla puolella se tankki olikaan, usein ajan vahingossa ensin väärälle puolelle! :D

 • Avatar
  Nadine
  Posted at 00:22h, 20 joulukuu Vastaa

  Minä taisin olla sun vastakohta, kun kyse on autoista. En lähde väittämään, että pystynyn huoltamaan autoni itse, minulla ei ole automekaanikon tutkintoa. Mutta aika paljon olen itse menopeleistä kiinnostunut. Yhtä paljon kuin meikkaamisesta ja korkokengistä :D https://viaperasperaadastra.com/2020/12/12/nainen-ja-auto/

Post A Comment