Unohda vaaka – NYT

Pedatessani sänkyä tänä aamuna, potkaisin jalkani vahingossa sängyn alla lojuvaan vaakaan. ”Kato, vaaka! Long time no see!” totesin ihan ääneen. Ihan uteliaisuudesta ajattelin astua tuolle entiselle ystävälleni, toisinaan myös viholliselleni, ja tsekata mitä mä nykyään painan. Okei, kävin tänään myös toistamiseen vaa’alla äidillä, todetakseni vain miten suuria eroja eri merkkien välillä on. Vaa’an lukema ei yllättänyt minua lainkaan, sillä tiedän mikä vaikutus treenillä on painoon. Olen liikkunut parin viime kuukauden aikana enemmän kuin koskaan ennen ja olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Painan kuitenkin 7 kiloa enemmän kuin painoin kuukausi synnytyksen jälkeen. Silloin, kun olin vuoden treenaamatta kovaa ja sitä edeltävän vuoden taisin juoda alkoholia lähes joka ikisellä viikolla.

Jos olisin pahimpina vaa’antuijotteluvuosina nähnyt tuon lukeman minkä tänä aamuna, olisin varmasti aloittanut paaston ja mielialani olisi ollut pohjamudissa niin kauan, kunnes kiloja olisi lähtenyt reilusti. Hyvinvoinnin kustannuksella.

Vaakaa tarvitsevat oikeasti ylipainoiset. Silti sen suurimmat käyttäjät tuntuvat olevan nuoria naisia. Minäkin olin vaa’an orja todella monta vuotta. Se tuttu tarina. Kun paino oli se, mitä halusin, oli hyvä päivä. Kun ei, tunsin itseni lihavaksi. Naureskelin mielessäni kaikille niille valehtelijoille, jotka kertoivat lehtien sivuilla ja blogeissa jättäneensä vaa’an kokonaan. Niin varmaan, he olivat vain päässeet ihannepainoonsa. Muistan edelleen sen voitonriemun, kun painoin yhtenä päivänä vihdoin ensimmäistä kertaa alle 50 kiloa. Oikeesti miettikää mä oon tehnyt siitä facebook-päivityksen, ei luoja. Sairasta.

Mutta sitähän se olikin. Kun aloin vihdoin olla sinut itseni ja kroppani kanssa niihin aikoihin kun sain elämäni muutenkin järjestykseen, vaaka jäi sinne sängyn alle. Aika ajoin potkaisen sen varpaani siihen ja totean, että turha kapistus. Kuuntele omaa oloa, älä katso vaatekokoa tai vaakaa. Mulla on vaatteita aina XS/34:sta sinne ällään ja ne kaikki istuvat mulle hyvin. Jokainen kroppa on erilainen. Ylipaino on terveysriski, mutta niin on myös sairas painontarkkailukin. Vaa’an sijaan kannattaa katsoa kehon koostumusta, se kertoo miten oikeasti voit, ja ennen kaikkea sitä omaa hyvää oloa. En kannusta ketään jäämään sohvalle, sillä liikkumisesta tulee vaan niin paljon parempi fiilis. Mutta unohda se vaaka.

Kuvat: Bettina Lampsringe

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


2 Comments
 • Annika / pellavaa&pastellia
  Posted at 16:20h, 05 helmikuun Vastaa

  Jep, tää on kyllä niin totta! Itsekin painan tällä hetkellä kuutisen kiloa enemmän kuin silloin kun olin pienen esikoiseni äiti. Silti yksi päivä totesin miehelleni, miten kiitollinen keholleni olen siitä, miten kauniina ja terveen näköisenä, elinvoimaisena se on pysynyt kaikki nämä vuodet, kun olen synnyttänyt kolme lasta, hoitanut heitä ja nyt vielä – sairastunut vakavasti ja maannut sen vuoksi petipotilaana melkein vuoden. Olen ihan samaa mieltä siitä, että vaa’an voi unohtaa.Keskittyy sen sijaan siihen, miltä oma kroppa tuntuu, mitä se kaipaa ja miltä se näyttää kokovartalopeilissä. Eikä koskaan pitäisi unohtaa kiittää ja kehua omaa vartaloaan, omaa kehoaan, sillä se olet sinä – kaunis, oma sinä.

  • mirvaannamarian
   Posted at 11:02h, 06 helmikuun Vastaa

   Olipa kauniisti kirjoitettu <3 Sun kehoa on kyllä koeteltu liiaksikin, mutta silti se jaksaa pitää sut kunnossa. Se kertoo siitä, että kohtelet sitä kaikesta huolimatta niin hyvin kuin vain pystyt :) Ihanaa viikkoa teille sinne Annika!

Post A Comment