Kyllästyttääkö blogimaailma? Mua ainakin.

Havahdun toisinaan miettimään, miksi blogien lukeminen tuntuu nykyään jotenkin ahdistavalta? Kun selaan eri blogiportaaleja, kaikki tuntuvat nykyään toistavan niitä samoja juttuja. Joskus selailen nuorempien bloggaajien blogeja ja hämmästyn siitä samankaltaisuudesta – vaikka löydän uuden blogin, tuntuu kuin olisin nähnyt ne samanlaiset kuvat ja lukenut samanlaiset aiheet aiemminkin. Tässähän ei ole mitään järkeä, miksi kopioida muita ja tuottaa samanlaista sisältöä jos haluaa kuitenkin menestyä ja erottua joukosta omalla jutullaan? Blogimaailma tuntuu nykyään niin persoonattomalta, että siksi se kyllästyttää, ainakin mua.

Tietyt bloggaajat käyvät kaikki samoissa tilaisuuksissa, heidän ig storynsa ovat täysin samanlaisia – riittää kun katsot yhden ja olet nähnyt kaiken. Sinänsä vähän sääli, sillä ainahan voisi yrittää lähestyä aihetta vähän omasta näkökulmasta? Tuoda sitä persoonaa esille, mitä tosiaan ennen blogimaailmassa oli ja minkä takia blogeja alettiin seurata. Tottakai ymmärrän sen, että blogit ovat muuttuneet kaupallisiksi ja teenhän itsekin kaupallisia yhteistöitä. Ne ovat edellytys sille, että blogi voi olla myös työ. Suuret lukijamäärät ymmärrettävästi toisten kohdalla rajoittavat henkilökohtaisten postausten julkaisua ja yksityiselämän avaamista, mutta persoonallinen voi olla ilman suurta yksityiselämän avautumistakin, eikö?

Tekstillä voi tuoda blogiin paljon enemmän persoonallisuutta kuin kuvilla, ellei sitten satu olemaan todella persoonallinen pukeutuja tai valokuvaaja. Teksti ja postausaiheet kuitenkin tuovat sen blogien persoonallisuuden parhaiten esiin. Kyllä mä luen paljon mieluummin mielipidepostauksia, vaikka olisinkin aiheesta eri mieltä, kuin saman laukun tai maton esittelyä, jonka olen jo lukenut toisesta blogista. Inspiraatiota saa tietenkin toisilta bloggaajilta, oli kyse sitten muodista tai postausaiheista, se nyt on ihan selvää. Mutta kai sinä nyt itse haluat pukea sen uusimman blogilaukunkin edes vähän eri tavalla kuin muut? Tai kirjoittaa omanlaisesi postauksen. Blogimaailma ja sen sopulimeininki toden totta välillä ärsyttää.. Ärsyttää oikeastaan niin paljon, että toisinaan se jopa tappaa oman luovuuden ja silloin tällöin jopa ajettelen, haluanko itsekään enää blogata.

Oletteko kiinnittäneet samaan asiaan huomiota? Kaipaatteko itse sitä kuuluisaa blogimaailman vanhaa aikaa vai seuraatteko te kymmentä täysin samanlaista blogia?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria / SNAPCHAT mirvaannamarian


Tags:
,
28 Comments
 • Avatar
  maiju kanniainen
  Posted at 16:04h, 13 maaliskuu Vastaa

  Moi!
  Ihan samaa mieltä, niin moni on samankaltainen, et harva blogi enään kiinostaa:(
  Ainoat ketä seuraan säännöllisesti on sinun blogi, umppu primelife ja at marias:D realistisiä, kantaa asioihin ottavia ja mielenkiintoisia on teidän blogit:)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 18:46h, 14 maaliskuu Vastaa

   Kiva kuulla että seuraat kuitenkin mun blogia :) Umppu ja Maria on ihan mahtavia bloggaajia, mäkin luen ne ihan päivittäin!

 • Avatar
  Marjaana Vaara
  Posted at 17:22h, 13 maaliskuu Vastaa

  Todellakin. Otsakkeen kun lukee niin tietää ettei tarvi vaivautua jatkamaan. Samaa kuin muillakin. Ei kiinnosta lukea viittä kertaa samoista pellava lakanoista.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 18:43h, 14 maaliskuu Vastaa

   :D

 • Avatar
  Sara
  Posted at 18:52h, 13 maaliskuu Vastaa

  Kyllästyttää.. monilla on hyvin samankaltaisia postauksia teksteineen kuvineen. Se on harmi! Vanha kunnon blogimaailma oli ihana!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 18:39h, 14 maaliskuu Vastaa

   Niin oli! Siihen olisi kuitenkin sinänsä mahdollista palata kirjoittamalla ehkä enemmän arkijuttuja ja nimenomaan omaa tekstiä ja henkilökohtaisia mielipiteitä :)

 • Avatar
  Anna
  Posted at 07:04h, 14 maaliskuu Vastaa

  …Blogimattoja tai sit -laukkuja. Tuokin laukku on näkynyt jo monessa blogissa. Mutta oikeassa tosiaan olet!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 18:39h, 14 maaliskuu Vastaa

   Voi kyllä, ja on mulla Elloksen kuuluisa blogimattokin ja paaaljon muuta ”blogitavaraa” :D

 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 07:29h, 14 maaliskuu Vastaa

  Hei tuo mekko on aivan ihana! Mistä ja minkä merkkinen?

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 18:37h, 14 maaliskuu Vastaa

   Oi kiitti, mä ostin tän Nykistä muistaakseni Forever21 tai joku vastaava halpisjenkkimerkki.. Siis jos muistan oikein, saattaa olla myös jostain Espanjan katukojusta :D

 • Avatar
  Sonja
  Posted at 12:30h, 14 maaliskuu Vastaa

  Kyllä kyllästyttää !
  Ennen luin todella paljon eri blogeja, nykyään max viittä.
  Sun blogista tykkään koska avaatkin sitä elämää edes jonkun verran ja otat kantaa asioihin, ei ole ihan pelkkää höttöä 😂👌

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 18:35h, 14 maaliskuu Vastaa

   Iso kiitos Sonja, tosi kiva kuulla <3 :)

 • Avatar
  Maria
  Posted at 18:03h, 14 maaliskuu Vastaa

  Vaikka nykyään monet tekee laadusta sisältöä, hyvät kuvat ja ajatuksella tehty teksti, minua kyllästyttää. Eikä se ole henkilökohtaisesti kenellekään, vaan yleisesti. En vaan jaksa lukea tai edes katsoa aina niitä kuvia. Saako niin sanoa että hieman tämä alkaa olla jo menneen talven lumia.
  Aiemmin mainittu AtMarias ja sinun blogi tulee luettu, siinä se.
  Itse en enää edes kuulu instagramiin kun alkoi se pinnallisuus ärsyttää, suoraan sanottuna. Facebook myös. Kuulun mutta en ole enää tee päivityksiä. Ehkäpä kaikkien pitäisi elää tätä elämää siinä oikeassa maailmassa eikä somessa.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 18:34h, 14 maaliskuu Vastaa

   Kiva kuulla että ainakin tänne olet vielä löytänyt tiesi :) Musta tuntuu, että elämä alkaa ehkä pikkuhiljaa mennä enemmän taas takaisin siihen vanhaan. Pidetään tietoisesti sometaukoja, poistetaan sovelluksia jne.. Sosiaalinen media on tullut jäädäkseen, mutta olisi hyvä löytää se tasapaino, se vie helposti liikaa aikaa muulta elämältä.

 • Avatar
  Ansu
  Posted at 18:47h, 14 maaliskuu Vastaa

  Joo kyllästyttää, ja varsinkin semmoiset ulkokultaiset, joissa annetaan vain kuvaa täydellisestä elämästä. Otetaan samanlaisia asukuvia viikosta toiseen ja kilistellään skumppalaseja bestisten kanssa. Mielenkiintoisimpia ovat ne missä on persoona mukana iloineen, suruineen, ajatuksineen ja mielipiteineen.
  Siksi lueskelen sinunkin blogiasi 😊

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 18:48h, 14 maaliskuu Vastaa

   Kiitos Ansu, tää on niin ihana kuulla <3 :)

 • Some vs. todellisuus - At Maria's
  Posted at 21:37h, 14 maaliskuu Vastaa

  […] ja sitä, mitä viime vuosien aikoina blogeissa on kritisoitu. Sain ajattelemisen aihetta, kun luin Mirvan eilisen postauksen siitä, että kyllästyttääkö blogimaailma. Mikseivät blogit enää […]

 • Avatar
  Anna-Maria K
  Posted at 22:12h, 14 maaliskuu Vastaa

  Ymmärrän mitä tarkoitat. Sama juttu tökkii minuakin enkä jaksa moniakaan blogeja siksi lukea. Toivon että osaan itse tehdä toisin, ja kirjoittaa jutuista joista ihan joka bloggaaja ei kirjoita.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 12:00h, 15 maaliskuu Vastaa

   Sä osaatkin! :)

 • Avatar
  Nicola
  Posted at 22:53h, 14 maaliskuu Vastaa

  Kyllä kyllästyttää lukea aina samoja juttuja useammasta blogista. Muutamia blogeja tulee seurattua tiiviisti ja tuplaten sama määrä harvakseltaan.
  Siksi pyrin itse kirjoittamaan itseni näköisiä postauksia, mietteitä, kuulumisia ym ihan tavallista perus arkea kaikkine kommelluksineen. Sekä omista mielenkiinnon kohteista.
  Postauksesi sai kyllä ajattelemaan asiaa, ja saatankin jossain omassa postauksessani viitata tähän sun postaukseen.

 • Avatar
  Anne
  Posted at 12:45h, 15 maaliskuu Vastaa

  Todellakin kyllästyttää! En viitti sanoa nimiä. Mutta erästä blogia olen oikeasti seurannut vuosia, hänenkin elämänsä on oikeasti muuttunut tooodella paljon matkan varrella. Lähdin seuraamaan sitä kun oli jossain vuoden reissulla bestiksen kanssa. Silloin vielä oli oikeasti paljonkin omia mielipiteitä. Kyllä ne särmät vaan pehmenee, ja yleisestikkin blogimaailmassa seurattuna.. tai oikeastaan -einiin paljoa enää seurattuna..- samat bileet, skumpat, reissut ja niiden odotukset, jälikmainingit, ”ne” laukut ja sisustuspuolella stringgihyllyt, matot, ikea valkoiset tv-tasot ja huonekuusi xD ai kaameeta. Ihan muutamaa enää seuraan. Enemmänkin instassa nykyään kylläkin. Sulla on raikas ote tähän ja siksi on kiva aina palata =)

 • Avatar
  Annika / pellavaa&pastellia
  Posted at 21:53h, 15 maaliskuu Vastaa

  Mielenkiintoinen aihe… en itse lue kovin paljoa muiden blogeja, mutta tiedostan, että samankaltaisuutta blogeista löytyy, joskus ihan kyllästymiseen asti. Minua ei asu- tai laukkukuvat sinänsä haittaa, jos blogista välittyy aidosti bloggaajan oma persoona. Itse koitan blogissani nostaa esiin kipeitäkin ja arkoja aiheita ja tuoda lukijoille sitä kautta ajattelemisen aiheita.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 13:05h, 16 maaliskuu Vastaa

   Just tätä mäkin haen takaa, kuvat ja tyyli voivat olla hyvinkin samankaltaisia, mutta tekstillä sitten erottua.. Sun blogi ja sen aiheet ansaitsisivat kyllä jonkun erityisen kunniamaininnan. Oikeastaan voisinkin sivuta tätä aihetta pian yhdessä postauksessa. Nimittäin avoimuutta ja rehellisyyttä <3

 • Avatar
  Jenna
  Posted at 23:16h, 15 maaliskuu Vastaa

  Respect! Arvostan ja ihailen rehellisyyttäsi!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 13:03h, 16 maaliskuu Vastaa

   Kiitos Jenna <3

 • Avatar
  Mandy
  Posted at 10:12h, 19 maaliskuu Vastaa

  Ensin haluan sanoa että sinun tyylisi kirjoittaa on virkistävän erilaista,jotenkin aidompaa ja rehellisempää kuin pääsääntöisesti muissa blogeissa. Kyllästyttää todellakin joidenkin blogien jatkuva esim. jokakeväinen ” reissumania” ja sitten ruikutetaan välittömästi kotiin palattua kuinka paljon taas kaipaakaan takaisin palmun alle. Eivätkö bloggaajat todellakaan ” kestä” normaalia arkea kotona? Sitä tavallista ja tylsää on PAKKO päästä pakoon jonnekin? Mistä tämä kertoo? Todellisen elämän sietokyvystä? Ruikutetaan jatkuvasti säästä jne. Mitäpä sitten kun ikää alkaa tulla, ketään ei enää kiinnosta keski ikäisen keikistelyt bikineissä? Elämältähän putoaa pohja. Bloggaajat tuntuvat olevan pinnallisia ostomaanikoita, jotka kopioivat toisiaan, ainakin täällä Suomessa. Olisi piristävää jos joku bloggaajista jättäisi joskus jonkun laukun ostamatta ja osallistuisi esim.vaikka silläkin summalla johonkin hyväntekeväisyyteen. Jotenkin mielestäni sinun tekstisi on aidon oloista, jota on virkistävää lukea. Kuinkahan moni näistä bloggaajista ” kestäisi” tehdä esim. 3- vuorotöitä sairaalassa, jossa todellakin näkee sen elämän raadollisemman todellisuuden, luulempa ettei kovinkaan moni.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:19h, 19 maaliskuu Vastaa

   Mä oon miettinyt tota samaa välillä, vaikka matkustankin suhteellisen paljon, mutta musta on silti aina aivan ihanaa tulla kotiin ja nautin nimenomaan siitä normaalista arjesta, viikosta jolloin ei ole mitään ihmeellistä tekemistä ja saa vain käydä töissä ja olla kotona. Toki siitä osaa nauttia paljon enemmän kun pääsee välillä pois.

   Kun itse on nähnyt molemmat puolet, sen huonopalkkaisen 3-vuorotyön kuolevine potilaineen ja sitten sen toisen ääripään luksuslomineen, osaa katsoa elämää vähän eri kanteilta :) Mitä ylellisempää arki on, sitä enemmän ainakin itse haluan tehdä muille hyvää ja auttaa omalta osaltani. Itseltäni itsekkyys karisee kyllä vuosi vuodelta pois, onneksi.

Post A Comment