Miehen ja naisen välinen ystävyys – onko se mahdollista?

Ketkä ovat parhaita ystäviäsi? Kun mietin omiani, heidän joukossaan on niin lapsuudenystäviäni kuin vasta aikuisiällä tapaamiani sydänystäviä. Ystävät ovat minulle hyvin tärkeitä ja usein olen jopa kuullut, että ne ovat joidenkin mielestä prioriteettilistallani jopa liiankin korkealla. Ehkä se johtuu siitä, että minulla on niin pieni perhe? Esimerkiksi tässä ylläolevassa kuvassakin oleva ystäväni Roosa on minulle kuin sisko. Niin rakas ja tärkeä, ja tietää elämästäni oikeastaan ihan kaiken. Yksi parhaimmista ystävistäni on kuitenkin mies ja tämä on toisinaan herättänyt monissa aikamoista hämmästystä. Siksi halusin kirjoittaa tästä aiheesta blogipostauksen, jos teillä olisi mahdollisesti samanlaisia kokemuksia ja haluaisin kuulla, mitä miehen ja naisen välinen ystävyys teidän mielestä on? Onko se kenties mahdotonta? Kaikki näkökulmat ja ajatukset aiheesta ovat oikein tervetulleita..

Tapasin Hannun vuonna 2013 ja hän jäi mieleen aivan mahtavana tyyppinä. Samana vuonna tapasin itseasiassa myös mieheni, joka on myös Hannun hyvä ystävä. Hannusta tuli lyhyessä ajassa mulle todella tärkeä ja toisinaan tuntuu, että myös hän on minulle kuin perheenjäsen. Hannu on mulle sellainen miespuolinen sielunkumppani. Voi kuulostaa hullulta, mutta sitä hän on. Olemme lopulta hyvin erilaisia ja meillä on aivan erilaiset elämäntilanteet. Se ei ole silti estänyt ystävyyttämme, johon onkin mahtunut aikamoisia käänteitä. Hannu on pitänyt musta aina huolta, käynyt mun kanssa ulkona, saattanut mut kotiin, viettänyt kanssamme joulua ja olemme matkustaneet monet kerrat yhdessä. Olen myös kiukutellut Hannulle monia kertoja ja osoittanut mieltäni, mutta silti me ollaan kavereita, haha. Hän tuntee minut todella hyvin ja pystyn kertomaan hänelle mitä tahansa. Pidämme toisiimme yhteyttä päivittäin, aivan kuin teen tyttökavereidenkin kanssa. Tämä tuntuu olevan monille silti ongelma. Milloin meillä on salasuhde, milloin olemme ihastuneita toisiimme ja mitähän vielä?

Jo ala-asteella viihdyin paljon poikien seurassa ja yläasteella minulla oli monta hyvää poikakaveria. Jos joku sattuu lukemaan tätä, lämpimiä ajatuksia sinne – en unohda noita vuosia koskaan. Aikuisiälläkin minun on ollut aina helpompi tutustua miehiin ja luoda heidän kanssaan ystävyyssuhteita kuin vastaavasti naisten kanssa. Olen pyörinyt paljon miesvaltaisissa porukoissa enkä koskaan ole tuntenut oloani millään lailla epämukavaksi tai ulkopuoliseksi. Valitettavasti moni ystävyyssuhteeni miespuolisiin henkilöihin on kariutunut mustasukkaisuuden takia, puolin ja toisin. Toisaalta ymmärrän, onhan miehen ja naisen välinen ystävyys asia, joka helposti käsitetään väärin ja mielletään varsinaiseksi suhteeksi. Toisaalta taas, kun itse tiedän, että voin olla miesten kanssa tekemisissä muutenkin kuin romanttisessa mielessä, ajattelen helposti että monet muutkin voivat niin tehdä ja pidän sitä vähän itsestäänselvyytenä. Siksi minusta olisikin kiva kuulla, mitä te ajattelette tästä? Onko teillä eri sukupuolta olevia ystäviä vai kiellättekö kenties tällaiset ystävyyssuhteet omalta kumppanilta?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


6 Comments
 • Säde
  Posted at 13:47h, 10 huhtikuun Vastaa

  Joo en sitten ymmärrä tota kieltämistä yhtään. Itse tulen ihmisten kanssa toimeen ihan persoonasta ja muusta riippuen, väliäkö sukupuolella :D oon kohdannut mustasukkaisuutta tästä asiasta suhteissa ja en ymmärrä sitä, varsinkin kun olen bi. Samalla tavallahan naispuoliset ystäväni voisivat olla ”uhka”? Mutta kun eivät ole, koska ovat ystäviä… no, ehkä joku päivä tapaan jonkun joka omaa samanlaisen ajatusmaailman mun kanssa, missä sukupuolella ei ole niin väliä!

  • mirvaannamarian
   Posted at 13:53h, 10 huhtikuun Vastaa

   Toivottavasti! <3 Ja todellakin just esim sun tapauksessa periaatteessa kaikki voisivat olla uhkia :D Tottakai ymmärrän mustasukkaisuuden jos siihen on oikeasti aihetta tai ystävyyssuhde alkaa viedä liikaa aikaa parisuhteelta, mutta näistä harvoin on kyse..

 • Alma
  Posted at 19:11h, 10 huhtikuun Vastaa

  Toista ihmistä ei voi omistaa. Kun kahden ihmisen parisuhde on kunnossa siihen ei väliin pääse, edes ystävä.

  • mirvaannamarian
   Posted at 13:47h, 11 huhtikuun Vastaa

   Niinpä <3

 • Mari
  Posted at 20:48h, 11 huhtikuun Vastaa

  Mmm mä yritin ystävystyä tuossa talvella yhteen ukkeliin, mutta siinä tapahtui sitten ohessa kaikenlaista ja noh, taisin saada sen mitä halusinkin, ystävän, mutta myös muuta :D Kääk :D

  • mirvaannamarian
   Posted at 22:54h, 11 huhtikuun Vastaa

   Eikä, mut siis aivan ihanaa!! 😍🙈❤️😄

Post A Comment