3 x terveellinen arkiaamupala

Ihan tavallisia arkiruokavinkkejä kysytään usein, jostain syystä ihan erityisesti aamupaloja. Lähitulevaisuudessa täällä blogissa kokkaillaan muun muassa tofusta terveellisiä kasvisruokia, mutta nyt halusin jakaa teille muutaman aamupalareseptin, joita itse suosin. Oikeasti syön puuroa ihan joka ikinen aamu, mutta jos kaurahiutaleet ovat jostain syystä loppuneet, joudun turvautumaan pelkkään smoothieen tai leipään. Ja hei, miksei näitä voisi myös tehdä kaikkia yhdessä viikonloppubrekulle ja kutsua kavereita syömään samalla? Ei brunssin aina tarvitse olla niin lounastyyppinen ja moni eläisi muutenkin mielellään pelkällä aamiaisruoalla. Eli, terveellinen aamupala x 3 tässä, olkaas hyvät.

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl chia siemeniä

2 dl manteli/kaura/soijamaitoa

loraus vaahterasiirappia

kanelia & kardemummaa

Arjen suosituin aamupalani on yksinkertainen tuorepuuro, joka nopeuttaa aamuja paljon, kun sen tekee illalla valmiiksi jääkaappiin. Tätä pohjaa käytän oikeastaan aina, mutta lisäilen sinne sitten esimerkiksi marjoja tai hedelmiä. Mangon palat ja vadelmat sopivat tuorepuuron sekaan täydellisesti, samoin banaanin siivut ja mustikat.

Kauraleipä

Voitele oliiviöljyllä tai voilla

Puolikas avokado & puolikas tomaatti

Merisuolaa ja sitruunapippuria

Nauti. Tähän makuyhdistelmään jää koukkuun, eikä yksi leipäpala todellakaan riitä! En tiedä mikä tuossa tomaatti&avokado&sitruunapippurissa on, mutta en ole kuullut vielä keneltäkään, etteivät ne sopisi täydellisesti yhteen.

Valmista ensin tavallinen kaurapuuro oman tyylisi mukaan.

Sekaan 1 rkl kookosöljyä ja 1 rkl chiasiemeniä.

Lisukkeeksi pilkottua banaania ja pähkinöitä tai maapähkinävoita.

Itse en ainakaan täyty lainkaan tavallisesta kaurapuurosta vaan nälkä yllättää jo ennen kotoa lähtemistä. Toisinaan kroppa tuntuu kaipaavan lämmintä ruokaa, joten silloin teen tämän perinteisemmän version puurosta. Samoin silloin, kun unohdan illalla tehdä tuorepuurot kaappiin..

Eli yleensä mun terveellinen aamupala on joku näistä kolmesta ja usein teen lisäksi vielä smoothien. En ole jaksanut pitkään aikaan tehdä mitään erityisen täyttäviä smoothieita, joten juon niitä lähinnä sen takia, että saisin nautittua helposti lisää vihreitä kasviksia. Maku on kuitenkin tosi tärkeää, eli lehtikaalin, mintun, sitruunamelissan ja korianterin lisänä on usein banaania ja ananasta. Toisinaan myös ihan perinteinen mustikka-banaanismoothie kauramaidolla toimii kivana kaverina puurolle ja otan aika usein smoothien mukaan töihin, jolloin saan pidettyä verensokerin yllä lounaaseen asti. Eikä hedelmiä ja vihanneksia voi koskaan syödä liikaa! Hyvää ja kevyttä oloa teidän kaikkien keskiviikkoon ♥

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
,
No Comments

Post A Comment