Ihonhoito kesällä – miten se eroaa normaalista?

Siis oon niiin fiiliksissä tästä kesästä. Okei, Espanjassa nyt on aina tähän aikaan lämmintä, mutta kaikki Facebookin ja Instagramin kesäpäivitykset tuovat mullekin sitä kesäfiilistä. Tiistaiaamuna pääsen nauttimaan Suomen kesästä nyt onneksi itsekin. Muistan, miten joskus kymmenen vuotta sitten otettiin toukokuun alussa aurinkoa ja ihailtiin puihin yks kaks puhjenneita lehtiä. Nyt on vihdoin ihan samanlaiset ilmat! Toivotaan, että pysyisivät koko kesän. Ensimmäiset kesäiset päivät ovat kuitenkin pieni uhka iholle. Niin auringolta suojautumisen, kuin epäpuhtauksienkin kannalta. Vaikka aurinko ja pieni päivetys vain kaunistavatkin tuodessaan väriä ja hehkua kasvoille, ihonhoito kesällä on silti ihan erityisen tärkeää.

Aurinkoisina päivinä aurinkovoide on tietysti ihan ehdoton. Onneksi monet päivävoiteet sisältävät aurinkosuojan, mutta silti laitan aina erikseen suojakertoimilla 30 tai 50 varustettuja kasvojen aurinkotuotteita iholle jos tiedän oikein ottavani aurinkoa tai viettäväni päivän merellä. Aurinko vanhentaa ja altistaa tietysti myös melanoomalle. Aurinkotuotteet voivat kuitenkin tukkia ihoa ja olen kuullutkin yllättävän monen välttävän niiden käyttöä epäpuhtauksien pelossa. Kesällä ihoa voi putsata vähän pesevämmillä tuotteilla kuin talvella ja alkukeväästä, sillä iho ei useinkaan ole niin kuiva. Mä vaihdan ainakin itse voiteita kevyempiin ja putsarin vaahtomaisempaan aina kesän tullen. Hikoilu tukkii myös ihohuokosia ja aiheuttaa epäpuhtauksia, joten sen sijaan että välttelisit kesäisiä treenejä, suosittelen kesällä vain hoitamaan ihoa vähän paremmin. Kotihoidossa kannattaa suosia tietysti kuorintaa kerran viikossa, sekä sopivassa suhteessa niin syväpuhdistavia kuin kosteuttaviakin naamioita.

Kotihoito ei kuitenkaan (ikävä kyllä) riitä. Harvassa ovat he, jotka eivät oikeasti tarvitse ammattilaisen tekemää ihonpuhdistusta. Nyt jos koskaan on hyvä aika alkaa putsata ihoa, sillä kesä on sille varmasti pieni rasite, niin ihanaa kuin aurinko ja pikku hikoilu muuten onkin. Aika monilla on edelleen käsitys, ettei kosmetologilla voi käydä kesällä. Väärin. HydraFacial -ihonpuhdistuksesta on tullut ehdottomasti mun suosikkihoito sen helppouden, kivuttomuuden ja nopeuden ansiosta. Mä en voi sietää mekaanista ihonpuhdistusta, joka saa mun ihon näyttämään aivan vesirokkopotilaan iholta ja sattuu niin paljon, että kyyneleet valuvat silmistä. Hoidon voi tehdä oikein hyvin myös kesällä, kunhan muistaa huolehtia kunnollisesta aurinkosuojan käytöstä hoitojen välillä.

BeAlive Health Clubin ihana kosmetologi Emmi teki mulle taas HydraFacial-hoidon, tai oikeastaan tällä kertaa syväpuhdistavan Deep Clean-version. Pakko hehkuttaa hoidon nopeutta – olin siellä aamulla ennen töitä noin 35 minuuttia ja iho näytti hoidon jälkeen todella hyvältä. Ja ennen kaikkea tuntui. Hydra Facial on siis kivuton ihonpuhdistusmenetelmä, jossa samalla hoitopäällä (tässä alla olevassa kuvassa) iho puhdistetaan epäpuhtauksista, kuoritaan ja siihen syötetään tehoaineita, mm. antioksidantteja syvälle ihoon. Deep Clean-versio HydraFacialista sisältää myös iholle levitettävän hapon, joka on siis yhdistelmä salisyylihappoa ja glykolihappoa. Se minimoi ihon talineritystä ja pienentää myös ihohuokosia. Samalla hapon vaikutuksesta epäpuhtaudet lähtevät paremmin irti hoitopäällä ”imuroitaessa”. Hoidon jälkeen sain nähdä laitteen säiliön, johon kaikki ihostani irronneet epäpuhtaudet päätyivät. Aika hurjia määriä likaa, mustapäitä ja kuivaa ihoa muuten irtosi taas, vaikka viime kerrasta oli vain kolme viikkoa. Iho todellakin likaantuu vaikka hoidankin sitä tunnollisesti kotona.

HydraFacial on siis mainio apu kesäihon hoitoon ja hoitosarja kannattakin aloittaa ajoissa. Kesällä aurinko myös helposti kuivattaa ihoa, joten HydraFacial tuo siihen puhdistuksen lisäksi myös lisäkosteutta. HydraFacialista ja muutenkin ihonhoidosta löydät kattavia postauksia Emmin blogista. Emmi on siis töissä BeAlive Health Clubilla, joten suosittelen lämpimästi varaamaan ajan tuolta ihanasta hyvinvointikeitaasta. Eikä siis tarvitse olla salin jäsen, varauksen yhteydessä pääsee fiilistelemään ihanaa treenipaikkaa ja saunomaan halutessaan ennen hoitoa.. Treeni tuo myös kivasti väriä ja hehkua kasvoille, mutta muistathan pestä meikit pois aina ennen treeniä sekä kasvot heti treenin jälkeen? Hikoilu ei ole ihon paras ystävä ja pienessä helteessä kävelykin nostattaa jo hikipisaroita pintaan, joten ihon tukkeutuminen on monen kesästä nautiskelevan ongelma. Mun iho on nyt paremmassa kunnossa kuin pitkään aikaan, mutta se vaatii kyllä säännöllistä hoitoa ja puhdistusta ammattilaisen luona. Oletteko huomanneet saman, tukkeutuuko iho enemmän kesällä tai aurinkolomalla? Ja miten aurinko ja auringonotto on vaikuttanut sun ihoon?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria

 


No Comments

Post A Comment