Äitienpäivänä

Olisipa jokainen nainen joskus äiti. Kaikki eivät sitä halua, kaikille se ei sovi, joku ei koskaan sitä saa, vaikka tekisi mitä. Jos vähänkin mietit, yritä edes. Lapset opettavat niin paljon, he muuttavat maailmaa, muuttavat ajatuksia ja tuovat esiin sellaisia tunteita, joita muuten ei koskaan koe. En tarkoita, etteikö lapseton tietäisi, mitä rakkaus on. He eivät kuitenkaan tiedä, mitä äidinrakkaus on. Pakahtua onnesta saa aivan uuden merkityksen. Aiheuttavathan lapset meille joskus harmaita hiuksia, mutta lopulta se vaikeinkin aika kestää vain hetken. Joku sanoo, että lapsi rajoittaa elämää. Tottakai, olen sen itsekin kokenut. Mutta ajatus siitä, että ehkä vielä jonain päivänä saan olla se aikuinen, jonka luokse lapset tulevat syömään ja viettämään joulua, ja joka saa ehkä vielä joskus hoitaa lapsenlapsiaan viikonloppuisin, ja viedä heitä sitten päiväkotiin ja harrastuksiin. Se ajatus sai minut haluamaan äidiksi. En halua olla viisikymppisenä lapseton.

Suuren suuri kiitos omalle äidilleni, joka on ollut niin rakastava ja sydämellinen äiti ja mummi, sekä epäitsekkäästi auttanut minua ja pikkuveljeäni aina, kun olemme häntä tarvinneet. Ja mummo ja mamma, esimerkkinä itsenäisistä supernaisista, jotka selviävät mistä tahansa. Hyvää äitienpäivää, rakastan teitä ♥


Tags:
,
No Comments

Post A Comment