Olohuoneen sisustus

Olen asunut monessa kodissa. Remontoinut, maalannut, tapetoinut ja fiksannut vaikka mitä. Ja vitsi, silti tuntuu, että tämä olohuoneen uudistus oli ihan huikean iso muutos. Siis miten paljon voi tehdä ainoastaan uusi sohva, matto ja tasojen värin vaihtaminen? Paljon. Tämä on oikeasti vähän hullua, mutta  aivan kuin meillä olisi uusi koti. Valkoista, vaaleaa beigeä, pari pientä antiikkijuttua ja paljon valoa. Ripaus vaaleanpunaista toimii nyt kesävärinä, ehkä syksyllä vaihdan johonkin neutraalimpaan sen. Isoin muutos on tietenkin tullut uuden sohvan ansiosta. Vaikka meille onkin tulossa kesällä remontti, tälle osalle asunnosta ei tehdä mitään. Olohuoneen sisustus alkaakin olla valmis, vaikka itseni tuntien pikkujutut vaihtavat vielä monta kertaa paikkaa, jotain vanhaa lähtee ja jotain uutta tulee aina tasaisin väliajoin.

Uusi sohva on Veken Kalusteesta (sohvasta ja matoista on saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan). Valkoinen nahkasohva on loistava valinta lapsiperheeseenkin, sillä sen puhdistaminen on ihan järjettömän helppoa. Tämä on itseasiassa kolmas sohva, joka meillä on Micaelin aikana ollut. Ihan ensimmäisenä meillä oli mustat antiikkisohvat, jotka eivät vain ole lainkaan sopivat normaaliin löhöilyyn. Jotkut ehkä muistavatkin ne ja mä pidän niistä edelleen ihan hurjasti vaikka monet sitä ihmettelevätkin. Ehkä meillä joskus on niin iso koti, että saan ne esimerkiksi eteisen sohviksi, siihen ne sopisivat. Ostimme edellisen, sen ison tummanharmaan sohvan lähinnä siksi, että halusimme paikan jossa on mukava istua isommallakin porukalla. Kaipasin kuitenkin kokoajan jotain vaaleampaa ja kevyempää. Ajattelin, että kunhan Micael vähän kasvaa, meille voisi tulla vaalea sohva. Olisinpa tajunnut tämän nahkaisen version helppohoitoisuuden aiemmin!

Sohva on siis Joel U-kulmasohva ja nahka on ns. nahkasekoitetta. Se näyttää todella laadukkaalta ja kun sohva saapui meille, yllätyimme kaikki materiaalin ylellisyydestä. Olin nähnyt sohvan vain kuvissa, mutta se kannatti uskaltaa tilata ihan sokkonakin, ylitti kaikki odotukset ja mitat olivat ihan millilleen samat kuin tuotetiedoissa. Se kannettiin suoraan sisälle, joten uuden sohvan ostaakseen ei tarvitse pyöriä tuntikausia huonekalukaupoilla. Se, jos mikä, on muuten todella ahdistavaa puuhaa. Käsittelin sohvan vielä nahalle sopivalla suoja-aineella ja jos siihen on jotain likaa tullut, sen on voinut vain pyyhkäistä kostealla liinalla pois. Todella helppohoitoinen. Ystäväni veikkasi sen hinnaksi jotain viidestä tonnista ylöspäin, ja meni kyllä aivan metsään. Tällä hetkellä nahkaiset Joel-kulmasohvat ovat alennuksessa, joten tämän meidän sohvan saa alle tonnilla. Sitä on saatavana molemmilla kätisyyksillä, meillä on vasen.

Veken Kalusteella on laaja sohvavalikoima ja vaikka halusinkin valkoisen sohvan, jäin pähkäilemään monien vaihtoehtojen kohdalla, että pitäiskö sittenkin tämä.. Sohvan lisäksi tilasimme Vekeltä myös uuden maton. Olohuoneeseen päätyi lopulta Finarten Norm-villamatto kauniissa harmaan beigen värissä. Villamatot ovat meille ehdottomasti paras valinta, sillä se on helppo puhdistaa, ne hylkivät likaa ja ovat myös koiraystävällisiä. Olen aina ollut vähän mattofriikki, ne tuovat ihan valtavasti ilmettä sisustukseen. Veken mattovalikoima on ihan huikea, tilasin sieltä myös eteiseen VM Carpetin ihanat Retro-käytävämatot tämän olohuoneen maton lisäksi. Kuvailen niitä sitten kesällä, kunhan eteisen sisustus on kokonaan valmis.. Mutta jos hakusessa on kestävä, pehmeä ja likaa hylkivä matto eteistilaan, kannattaa tsekata tuo VM Carpetin Retro. Nimestä huolimatta hyvin pelkistetty ja moderni käytävämatto, lapsiperheen unelma. Jos ei olisi lasta eikä koiria, meillä olisi kaikkialla VM Carpetin Hattara-matot (saa muuten myös Veken kalusteesta) ja makuuhuoneissa kokolattiamatot.. No, on lapsi, on koirat, on valittava helppohoitoiset matot. Villamatot ovat olleet kyllä ihan ykkösiä, tänäänkin aamulla pyyhin siitä aamupuurot pois eikä mattoon jäänyt jälkeäkään. Tuo kaunis harmaanbeige väri antaa myös paljon anteeksi, ei tarvitse olla ihan heti pesemässä.

Fiilistelen tätä vaaleampaa sisustusta ihan joka päivä. Kesän tullen on ihana raikastaa koti valoisaksi, syksyllä sitten jotain lämpimämpää ja ehkä vähän jotain tummempaa joukkoon. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän haluan myös yhdistää antiikkia muuten simppeliin, melko skandinaaviseen sisustustyyliin. Olohuoneessa on nyt tuo arkku sekä Tiffany-valaisin, vielä se kaipaa jotain pientä.. Ehkä taidetta? Pohja on kuitenkin valmis. Jos yhtään mietit sohvan vaihtoa valkoiseen, tee se!

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
,
11 Comments
 • Avatar
  Maria
  Posted at 08:40h, 23 toukokuu Vastaa

  Oi, näyttääpä ihanalle <3

  Sama täällä; rakastan ujuttaa muutamia antiikkijuttuja sisustukseen. Ne tuovat jotenkin kivasti särmää ja kerroksellisuutta!

  Onko tuo nahka sellaista, että jos koira nyt sattuisi lenkin jälkeen hyppäämään sohvalle kuratassuin, että sen voi helposti putsata?

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 13:51h, 23 toukokuu Vastaa

   Juuri sellaista :D Tänä aamuna pyyhin siitä vanukkaat pois, eilen jaloista tulleita multa- ja nurmikkojäämiä.. Ja edelleen valkoinen ;)

   Toki suojasin sen suihkeella ja pyyhin kaikki liat yleensä heti, mut hyvin lähtee irti!

 • Avatar
  Annika / Pellavaa&pastellia
  Posted at 12:55h, 24 toukokuu Vastaa

  Todella kaunis olohuoneen sisustus, aivan silmä lepää:)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 21:30h, 24 toukokuu Vastaa

   Voi Annika, kiitos <3 Sun olohuone on niin kaunis, että mä kyllä vaihtaisin sen tähän ihan anytime :D

   Toivottavasti siellä on kaikki hyvin, olet ollut ajatuksissa!

 • Avatar
  H
  Posted at 17:49h, 24 toukokuu Vastaa

  Ihan huikean kaunista! Ja nuo verhot, niin upeat! Mitä materiaalia ovat?

  Asutteko siis maantasossa, eli teillä on oma piha? Mutta kerrostalo kuitenkin? Yritän yhdistellä palapelin palasia lukemani perusteella :D

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 21:28h, 24 toukokuu Vastaa

   Voi kiitos <3 Verhot ovat pellavaa, muistaakseni näissä oli kai joku erikoiskäsittely. Ainakin ne ovat pysyneet jo reilun vuoden ihan super hyvinä ja ryhdikkäinä! Ne ovat siis Alettan moottoroidut laskosverhot, en voi kuin suositella lämpimästi. Koko systeemi toimii aivan moitteettomasti, noita saa säädettyä tyyliin puhelimesta ja kaukosäätimestä ja itse verhokankaat ovat todella laadukkaita ja ne oli vain asennettu meille sillä välillä, kun oltiin töissä :D Super!

   Joo asutaan ekassa kerroksessa, ensin se oli mun kauhu, mutta nyt tykkään tosta pihasta ihan hulluna kun vähän rempattiin sitäkin kun aikanaan tänne muutin :D Ens viikolla tulossa ainakin yksi terassipostaus, jossa näkyy pihaakin paremmin :)

 • Avatar
  Jennii
  Posted at 20:11h, 24 toukokuu Vastaa

  Mä en ole ikinä ollut mikään suuri nahkasohvien ystävä ja oon sanonut etten IKINÄ hankkisi nahkasohvaa. Mutta nyt täytyy perua puheensa… teidän uusi sohva on aivan IHANA! 😍 Ja kuulostaa todella käytännölliseltö. Vasta noin vuosi sitten ostin uuden sohvan, mutta en ole siihen täysin tyytyväinen. Aloin jo miettiä, että pitäiskö taas hankkia uusi… 😅 Ainut asia mitä mietin, että onko tuo tosi matala, eli saako kunnolla imuroitua sohvan alta? Tai olisiko sitten yksi vaihtoehto ostaa korkeammat jalat. Täytyykin miettiä tätä!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 21:22h, 24 toukokuu Vastaa

   Oi kiitos! <3 :D Hahah mäkään en aiemmin pitänyt nahkasohvista mutta käytännöllisyys ja puhtaus vei voiton ja vitsi tää onkin aivan ihana! On tosiaan niin matala ettei voi imuroida alta (tai toki voi jos joku nostaa sohvaa..) mutta se on mulle ainakin myös edellytys, meillä oli joskus sen verran korkeajalkainen sohva, että sen alle kertyi KAIKKEA vaikka kuinka yritti pitää siistinä, kun sinne mahtui kaikki aina astioista leluihin ja pölykoiriin :D

 • Avatar
  Piia
  Posted at 11:27h, 13 elokuu Vastaa

  Voi mä olen puntaroinut tätä sohvaa (liian) kauan..
  Se on kyllä niin kaunis ja veikkaan että sellainen pian myös meiltä löytyy.

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 12:06h, 13 elokuu Vastaa

   Suuri suositus, se kesti hyvin remppasotkun keskelläkin ja taikasienellä aivan super helppo putsata! :)

 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 02:21h, 25 lokakuu Vastaa

  Hei, teillä on kyllä ihanan näköistä😊 oon myös tuota sohvaa miettinyt mutta meillä on kissa. Keinonahkasohvalla kissan ei tarvi kuin kävellä ja siinä on reiät. Miten luulet että tuon sohvan pinnan kans käy? Eli voiko sitä verrata enempi keino- vai aitonahkaan? Maarit K.

Post A Comment