Luonnollinen kauneus on muuttunut käsite – Minkä verran on ok muuttaa ulkonäköään?

Mitä sinun mielestäsi tarkoittaa luonnollinen kauneus? Ennen luonnonkauneudesta puhuttaessa viitattiin ehkä täysin meikittömään lookiin, johon eivät kuuluneet oikeastaan edes hiusvärit. Nykyään luonnollinen kauneus on edelleenkin tietysti sitä kevyttä ehostusta ja mahdollisimman naturellia ilmettä sekä kevyttä ehostusta, mutta antaa tilaa myös aika monille ”lisäkkeille”. Jokainen ymmärtää sen omalla tavallaan. Kauneudenhoitoon on tullut kuitenkin paljon näitä ns. pysyviä toimenpiteitä, eli niitä lisäosia, jotka eivät lähde vain pesemällä pois.

Kun vajaat kymmenen vuotta sitten muotia olivat superpitkät rakennekynnet, 6o-senttiset hiustenpidennykset, viuhkat ripsissä, todella paksu pakkelikerros ja litra itseruskettavaa, se oli silloin kaunista. Voi luoja, niitä miesparkoja jotka joutuivat aamulla herätä aivan erinäköinen daami kainalossa. Mulla on ollut samaan aikaan niin hiustenpidennykset, 15mm pitkät ripsipidennykset, stilettorakennekynnet, värilliset piilolinssit, varmaan tuubillinen meikkivoidetta ja itseruskettavaa sekä tyynynkokoiset push up-toppaukset rintsikoissa. Ja niin oli kyllä suurimmalla osalla mun ystävistäkin. Luonnonkauneus oli silloin ihan last season.

Toisaalta, kymmenen vuotta myöhemmin lähden ehkä töihin täysin samannäköisenä kuin herään, mutta mulla on ”tatuoidut” kulmakarvat, täyteainetta kasvoissa, akryylivahvistetut kynnet ja rintaimplantit. Toki olo on paljon enemmän ”luonnonkaunis”, kun en juurikaan meikkaa, hiuksissani ei ole ollut pidennyksiä moneen vuoteen ja katson nykyään toisten ripsipidennyksiäkin vieroksuen, että miten mulla on joskus ollut tuollaiset. Hankin ehkä rusketukseni ulkomailta, mutta toisaalta olen jopa vähemmän aito, kuin kymmenen vuotta sitten varaosien kulta-aikana. Tunnen kuitenkin itseni luonnollisemmaksi ja rakastan sitä tunnetta, kun ei tarvitse miettiä, että meikki tekee ihmeitä aikaan. Suosin nykyään hyvin kevyttä meikkiäkin. Se on taas toisaalta aidompaa.

Kauneusihanteet ovat onneksi tällä hetkellä muuttuneet kovin luonnolliseen suuntaan. Yhä useampi luopuu ripsi-, ja hiustenpidennyksistään ja tavoittelee esimerkiksi juuri täyteaineilla ja kestokulmilla hyvin luonnollista lopputulosta. En itsekään halunnut mitään ankkahuulia vaan lähinnä korjata vanhaa ”epämuodostumaa”, jonka sain 17-vuotiaana, kun koira puri minua kasvoista ja sain huulien ja leuan alueelle useita tikkejä. ”Tissit” laitoin silloin aikanaan tasapainottamaan kroppaani ja korvaamaan ne olemattomat rinnat. Tämä on kuitenkin asia, jota en koskaan halua suositella kenellekään. Olisin halunnut olla silloin niin itsevarma ja tyytyväinen omaan kehooni, etten olisi päätynyt koskaan leikkauspöydälle, mutta en ollut. En voi sanoa, että katuisin leikkausta, mutta nyt en menisi siihen jos pitäisi valita. Kauneusleikkauksissa pitäisi ihan oikeasti olla joku vähintään 25 vuoden ikäraja. No, se siitä. Olen myös ottanut kulmiin microblading-käsittelyn, sillä se helpottaa arkeani niin paljon, kun ei tarvitse aina piirtää kulmia. Meikkaisin ne muuten ihan joka aamu. Akryylivahvistuksia kynsissä pidän siksi, että omat paperinohuet kynteni lohkeavat heti ja lakkaus on jo seuraavana päivänä epäsiisti. Itse koen paljon teennäisemmäksi sen paksun meikkikerroksen, överipitkät ripset, hiustenpidennykset ja huijaavat alusasut. Joku toinen voi taas nähdä minut täysin feikkinä. Siksi minusta olisikin ihana kuulla teidän ajatuksianne aiheesta. Mitä luonnollinen kauneus merkitsee teille ja miten suhtaudutte näihin erilaisiin ”lisäosiin”? Mitä teiltä löytyy?

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


15 Comments
 • Karita
  Posted at 23:07h, 07 kesäkuun Vastaa

  Puhut ihanan avoimesti siitä, mikä on sinun mielestäsi luonnonkaunista. Minulle luonnonkauneus merkitsee suurinpiirtein sitä näkyä, miltä ihminen näyttää tullessaan esimerkiksi saunasta. Se miltä ihminen näyttää juuri sillä hetkellä, kun ei ole panostanut itseensä yhtään. Ja on siitä huolimatta kaunis. Aidosti hymyilevät ihmiset ovat yleensä niitä kaikkein kauneimpia.

  Ps. Tuo päivän asusi on uskomattoman ihana.

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:57h, 08 kesäkuun Vastaa

   Kiitos Karita <3 Hymy tekee kyllä jokaisesta kauniin, silloin kun se on aito ja kumpuaa nimenomaan siitä omasta hyvästä olosta.

 • Nimetön
  Posted at 23:24h, 07 kesäkuun Vastaa

  Itse koen luonnollisen kauneuden tarkoittavan ulkonäköä ilman lisukkeita (hiukset, ripset, kynnet), täyteaineita ja implantteja.

  Kevyt ehostus sopii mielestäni luonnolliseen kaukeuteen.

  Itseäni ei tosin haittaa mitkään lisukkeet, täyteaineet, meikit, hiusvärit tai muutkaan ja moni on mielestäni järkyttävän kaunis ”muokattuna”, esimerkiksi Pamela Anderson nuorenpama.

  Mulla ei ole mitään ekstraa käytössä arjessa / työpäivinä, mutta vapaalla tykkään toisinaan panostaa varsinkin pukeutumiseen ja asusteisiin.

 • Pee
  Posted at 23:58h, 07 kesäkuun Vastaa

  Ristiriitainen aihe… En todellakaan paheksu kenenkään tapoja tai valintoja. Tee sitä, mikä saa sulle hyvän olon – vois olla mun motto. Mut kyllä liika on liikaa! Itsellänikin on ollut rakennekynnet ja pitkät räpsyt. Nyt ajattelen, ettei ne niin makeet olleet. Kynsissä oli fiiliksen mukaan ties mitä kimalletta. Huh! Nykyisin nautin ihan lyhyistä kynsistä ja joskus laitan läpinäkyvää lakkaa. Varpaissa punaista. Mut ripsissä mulla oli aika hyvä tekijä eikä ne olleet niin massiiviset onneksi. :D Meikkaan kyllä, mut luonnollisemman kuin ennen. Kulmat on pakko laittaa joka aamu. Kestopigmentointi kyllä kiinnostaisi. Ripsiin laitan yleensä ripsaria, mut kyllä taivuksellakin pärjää. Usein laitan meikkivoidetta tai värillistä rasvaa, mut ainakin aurinkopuuteria. Oon aika kalpea ihonväriltäni enkä rusketu. Siksi tykkään käyttää joskus sävyttäviä vartalo voiteita tai säärissä itseruskettavaa (sukkahousujen sijaan!), ku jalkoihin ei mulla varsinkaan mikään arska tartu! Kolhin itteeni alati, niin semisti ruskeassa ihossa ei ne mustelmatkaan näytä niiiiin pahoilta! :D Hiuksia värjään, mutta en niin radikaalisti mitä joskus – piti olla tosi musta ennen! Tai oli vaihe, kun oli välillä punaista jossain otsiksessa tms. Apua miltä ne kuvat nyt näyttää! ;) Jossain kohtaa käytin korujakin paljon enemmän. Niitäkin nyt maltillisemmin ja pelkistetympiä. Nyt topatut rintsikat tuntuu ihan kaameilta. Urheilutopit on parhaita! Jos uskaltaisin, laittaisin tisseihin vähän ehkä täytettä. Näin parin muksun jälkeen.. no, ne ei oo niin entisellään! Pienet olleet aina, mut suht ”tyhjät” nykyisin! Mut sitä asiaa harkitsen ajan kanssa. Ei nääkään ketunnenät pahimmasta päästä oo. Kai! :D mut sit sitä miettii, et mitä mä omille muksuille ja muille
  esim. minäkuvansa painiville nuorille viestitän jos ottaisin silarit. Vaikea asia. Ja kyllä 18v on ehkä liian nuori päättämään sellaisesta. Herkkä ikä.

  Luonnollinen kauneus on mun mmielestä ehkä eniten sitä, oli meikkiä ja lisäosia tai ei, että viihtyy omassa kehossa ja on oma itsensä. Sen pohjalta kumpuava hymy ja levollinen ja itsevarma olotila on paras ”meikki”! :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:56h, 08 kesäkuun Vastaa

   Hahah tunnistan ton mustelmaongelman :’D Suosittelen kyllä lämpimästi kestokulmia, microblading on todella helppo tapa saada kauniit kulmat. Stadissa Kakko Brows on <3

   Mä oon usein miettinyt myös tuota, että miten vääristyneen kuvan annan esim omilla implanteillani juuri nuorille naisille. Mutta se oli sitä aikaa, kun olin oikeasti todella epävarma itsestäni ja en nähnyt mitään muita vaihtoehtoja kuin laittaa tissit heti kun mulla oli niihin rahaa ja sellainen hetki, että oli fiksua laittaa niin paljon rahaa tuollaiseen turhamaisuuteen. Implantit paransivat mun elämänlaatua kyllä tosi paljon, koska olin vihdoin edes suht tyytyväinen mun kroppaan. Kuitenkin haluan myös omalla esimerkilläni kertoa, että jos olisin silloin joutunut odottamaan vielä pidempään ja sitten myöhemmin päässyt tuon ulkonäkökriiseilyn yli, en olisi lähtenyt leikkaukseen.

 • Nepi
  Posted at 00:16h, 08 kesäkuun Vastaa

  Mä oon myös joskus aikoinaan ollut semmonen meikkipelle että huh.. ;D tänä päivänä sentään nuoret naiset osaavat tehdä upeita meikkejä vaikka paljon sitä tavaraa olisikin naamassa! Itseltäni löytyy microbladingkulmat sekä klassiset suht lyhyet ripsienpidennykset ja thats it, en meikkaa arkisin. Juhlaan sitten vähän aurinkopuuteria ja huulipunaa. Mutta kukin tyylillään :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:50h, 08 kesäkuun Vastaa

   Mä kans kauhistelen välillä et miten jaksoin joka ikinen aamu joskus kuudelta laittaa kunnon paksut luomivärikerrokset ja rajaukset duuniin.. :D Tällä hetkellä ilman meikkiä tukka nutturalla toimistolla!

 • Maria
  Posted at 08:11h, 08 kesäkuun Vastaa

  Heippa!
  Sinun blogia lukeneena voin ainakin omasta puolestani sanoa että olen hymyssä suin lukenut ja katsonut sinun muuttuneita kuvia 🌺🌺
  Kuinka paljon luonnollisemmalta näytät ja mun mielestä kauniimmalta ja aikuismaisemmalta. Tottakai itsetunto tekee kauneuteen niin valtavasti, ja jotenkin sinusta huokuu myös itsevarmuus.
  💪💪

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:49h, 08 kesäkuun Vastaa

   Voi kiitos Maria, tämä on ihana kuulla <3 :) Mä koen kyllä itsekin muuttuneeni todella paljon. Ikä ja äitiys tekee kyllä ihmeitä.

   • Maria
    Posted at 15:02h, 08 kesäkuun Vastaa

    Ole hyvä vain🌺🌺

 • Niina
  Posted at 10:42h, 08 kesäkuun Vastaa

  Mun mielipide on, että jokainen tekee mitä tahtoo. Myös mulla on ollut joskus rakennekynnet ja ripsien pidennykset. Tällä hetkellä ei ole kumpiakaan ja oman hiusvärinkin olen kasvattanut takaisin. Tosin se on melko tumman ruskea. Ainut mistä en luovu, on rusketus. Oma ihoni ruskettuu helposti ja käytän myös itseruskettavia. Meikkaan myös melko paljon. Olen aatellu kokeilla myös magneettiripsiä. Mutta siinä mun ”feikki” jutut.

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:48h, 08 kesäkuun Vastaa

   Mitkä on magneettiripset?!

   Rusketus tekee kyllä niin paljon koko yleisilmeelle, tuntuu että kaikki vaatteetkin näyttävät paremmilta kun on vähän väriä iholla :D

   • Niina
    Posted at 12:24h, 08 kesäkuun Vastaa

    Ne on tavallaan ihan samanlaiset kun irtoripset. Mutta niiden kiinnitykseen ei tarvii liimaa. Ripsissä on magneetit, jolla ne kiinnittyy toisiinsa. Eli eka laitat omien ripsien yläpuolelle toisen irtoripsi nauhan ja sen jälkeen omien ripsien alapuolelle toinen. Omat ripset jää siis niiden väliin ja molemmissa nauhoissa on siis magneetit. Sokos ja Punanaamio ainakin niitä myy.

    • mirvaannamarian
     Posted at 12:52h, 08 kesäkuun Vastaa

     Ei hitto kuin kätevältä kuulostaa, pakko kokeilla jossain juhlissa!

 • Aliisa
  Posted at 10:56h, 09 kesäkuun Vastaa

  Mielenkiintoinen teksti! Totta puhuen itsekin aloin miettiä luonnollisuuden rajoja. Kritisoin kieltämättä kuvien käsittelyä joka johtaa muovimaiseen lopputulokseen. Meikin suhteen mietin, että luonnollinen lopputulos tarkoittaa sitä, että pienet ”virheet” saavat näkyä. Toisaalta luonnollisuus lienee katsojan silmissä. Jos kirurgian puolelle mennään, en ole koskaan ymmärtänyt miksi muutokset pitää viedä niin radikaalille tasolle. Ymmärrän jos lähes rinnaton nainen haluaa suurentaa rintansa, mutta miksi on hypättävä koripallojen kokoluokkaan? Sama pätee huulien täyttämiseen. Toisaalta jos silmä tottuu samalla tavalla kuvien muokkaamiseen, muokattu versio muuttuu ”luonnolliseksi” katsojan silmissä.

Post A Comment