Teethän asioita juuri niin kuin itse haluat?

Hmm, mitenköhän nämä ajatukseni taas otsikoisi. Ehkä joku nyt saa tästä kuitenkin kiinni kun lukee vähän pidemmälle. Olen pyöritellyt näitä ajatuksia päässäni jo pidemmän aikaa, ehkä joku teistäkin? Koin jossain vaiheessa ihan valtavan oivalluksen siitä, että ihan oikeasti me kaikki pidämme aivan eri asioita hienoina ja tavoittelemisen arvoisina. Jotenkin tämä yhteiskunta (ja someyhteiskunta) on vain tehnyt ne ärsyttävät ”normit”, jotka voivat vaikuttaa todella paljon elämämme kulkuun. Minulla oli pitkään sellainen ajatus, että olisi jotenkin todella hienoa opiskella esimerkiksi kauppatieteitä. Sitten pidän itseäni huonona ihmisenä, kun en jaksa lukea aiheesta ensimmäistäkään kirjaa. Lopputulos: Olen huonompi kuin monet muut, toiset pääsevät ekalla kauppikseen ja mä en saa luettua edes sitä yhtä kirjaa. Kuulostaako tutulta? Loppujen lopuksi minua eivät vain kiinnosta aihepiirit, joiden luulin olevan jotenkin tavoittelemisen arvoisia. Tärkeä ala, mutta ei itselleni. Sen sijaan kun jostain kiinnostun, jaksan lukea siitä loputtomiin. Näin kävi esimerkiksi lastentautien, perioperatiivisen hoitotyön ja nyt tällä hetkellä taiteen ja taidehistorian kanssa. Olen löytänyt ihan äärimmäisen mielenkiintoisen maailman taiteesta, josta en ymmärtänyt aiemmin yhtään mitään.

Yhteiskunta luo myös ihanteita täydellisistä naisista tai miehistä. Kun se kaikkien ihannemies ei herätäkään minkäänlaista fiilistä, voi tuntea taas itsensä vähän epänormaaliksi. Kun oma peilikuva ei näytä niiltä somen täydellisiltä naisilta, joiden instagramtilejä ei erota toisistaan, on taas heti vähän huonompi. Pukeudu niin kuin sinä haluat, treenaa niin kuin sinä haluat ja tee siitä instagramtilistäsikin sellainen, kuin sinä haluat. Älä tee mitään mitä pitäisi tehdä, jos ei 100% siltä tunnu. Jos et halua pukeutua ”kuten naisen kuuluu” saadaksesi huomiota miehiltä, älä nyt hemmetti pukeudu.

Ja sitten ovat he, jotka vain oikeasti luulevat, että toisten asioiden tekeminen on vaan niin siistiä. Kesä ja venekausi on myös hyvä esimerkki tästä. Jotkut tuntuvat ajattelevan, että se on niin hienoa istua sunnuntait kännissä toisten veneillä, tunkea some täyteen kuvia ja muka-nauttia siitä olostaan, kun samalla stressaa huomista työpäivää. Mäkin joskus kokeilin, mutta en vain pysty juoda alkoholia sunnuntaisin, joten kaikki sunnuntain reissuni olenkin ollut selvinpäin ja odottanut vain kotiinpääsyä. Ehkä sitä oli vain nuori ja tyhmä, kun ei tajunnut tehdä asioita niin kuin itse haluaa. Ja älkää nyt siis ymmärtäkö väärin, toisille nämä kaikki yllämainitut asiat voivat olla niitä oikeastikin niitä maailman parhaita juttuja.

En henkilökohtaisesti usko, että edes suurin osa suomalaisista on elämäänsä täysin tyytyväisiä. Se voi johtua osittain myös siksi, että se elämä on mahdutettu johonkin tiettyyn muottiin. Edelleenkään mitään ei tarvitse tehdä vain siksi, että se on jotenkin muiden mielestä hienoa. Se, että itse pidät siitä mitä teet, on tärkeintä. Kuulostaa kliseiseltä, mutta monilta se edelleen tuntuu unohtuvan. Palauta mieleesi kuka olet ja mistä ihan oikeasti pidät. Elämästäsi tulee varmasti paljon mielekkäämpää.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria

 


No Comments

Post A Comment