Mikrosementti vanhan laattalattian päälle – projektin alku

Tässä ylläolevassa kuvassa näkyy meidän nykyinen keittiön ja olohuoneen lattia. Beigensävyinen laatta on sinänsä ihan jees, mutta vitivalkoiseen keittiöön se ei oikein sovi. Lisäksi saumat ovat tummentuneet lähes ruskeiksi. Ollaan usein mietitty lattian vaihtoa, mutta nyt keittiöremontin yhteydessä se tuli ajankohtaiseksi. Tähän piti tosiaan ensin vaihtaa isot 60 x 60 cm laatat, mutta laattojen valinta jäi lopulta ihan viime tinkaan. Koko lattiaprojekti alkoi ahdistaa ja aloin siinä kohtaa miettiä vaihtoehtoja isolle valkoiselle laatalle. Jossain muistin nähneeni makeita betonin näköisiä sementtilattioita, ja pienen googlailun ja blogin kommenttiosioiden selaamisen jälkeen muistin sen. Mikrosementti.

Meillähän on makuuhuoneessa betonilattia, joka on kyllä todella kaunis, mutta hyvin työläs asentaa (rakennusvaiheessa se olisi ollut paljon helpompaa) ja siihen tulee myös helposti halkeamia alun kuivumisvaiheen jälkeen. Makuuhuoneen lattiassa mua ei halkeamat haittaa, pikemminkin päinvastoin, pidän niistä. Keittiön ja eteisen isoissa lattiapinnoissa niille ei kuitenkaan ole tilaa. Senkin takia mikrosementti on loistava valinta. Betonin ulkonäkö, mutta ei sen huonoja ominaisuuksia. Mikrosementin paras puoli on kestävyyden lisäksi myös se, että se voidaan tehdä vanhan lattialaatan päälle. Ratkaisu huoliini metelistä, pölystä, laattojen piikkaamisesta ja uusien leikkaamisesta. Remontin kesto lyheni ainakin puolella, josta olen äärimmäisen iloinen. Mikrosementti sopii lattia-, seinä, tai kattomateriaaliksi niin kuiviin kuin märkiinkin tiloihin. Aika helppo tapa uudistaa esimerkiksi kylpyhuone, eikö?

Värivaihtoehtoja oli lukemattomia erilaisia, mutta halusin ehdottomasti valkoisen. Pintaa elävöitetään vielä hieman harmaalla, jolloin saadaan aikaan ikään kuin marmorikuvio. Vanhan laattalattian saumat tasoitetaan pariin kertaan ja päälle levitetään mikrosementti useammassa kerroksessa. Mikrosementtilattiaa voi tehdä kuulemma myös itse, mutta ainakin isoimmilla pinnoilla suositellaan aina kääntymistä ammattilaisen puoleen. Meillä ei yksinkertaisesti ole aikaa alkaa tehdä itse mitään, joten tilattiin ihan ”avaimet käteen” asennus materiaaleineen, suojauksineen ja lattialistoineen. Laitan kuvia tietysti heti lopputuloksesta, tässä alla fiiliskuvia valkoisesta mikrosementistä. Muutos tulee olemaan varmasti ihan huima. Kokonaisuudessaan kuivumisaikoineen meidän lattiaremontin kesto on alle kaksi viikkoa ammattilaisen tekemänä, joten ihan mahdottomasta hommasta ei todellakaan ole kyse verrattuna laattojen piikkaamiseen, uusien leikkaamiseen ja itse laatoitukseen.

Onko mikrosementti teille tuttu materiaali? Olisi kiva kuulla kokemuksia, muutamalta lukijalta tosiaan jo aiemmin talvella sainkin vinkkejä, iso kiitos siitä, sillä muuten en luultavasti olisi keksinyt koko mikrosementtiä. Bloggaaminen on tästäkin syystä niin mahtava työ ♥ Toivottavasti aika menee nopeasti ja saan pian esitellä ennen/jälkeen kuvia!

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
,
1 Comment
  • Maija
    Posted at 11:11h, 26 kesäkuun Vastaa

    On kyllä oikein hyvä tapa uudistaa kylpyhuonetta, kaunista jälkeä. Minulle mikrosementti ei ole tuttu aine, mutta kiinnostavaa aina oppia uutta. Olen nyt tutkinut sementti injektointia, kun en tästäkään aikaisemmin tiennyt. Löysin kuitenkin hyvää tietoa esimerkiksi tältä sivulta: http://www.suomenrakennevahvistus.fi/palvelut/injektointi/

Post A Comment