Lentäminen pelkillä käsimatkatavaroilla – huomioi nämä!

Pidän itseäni nykyään hyvänä pakkaajana ja pakkaan kovin nopeasti niin omat kuin lapsenkin tavarat. Kun lähes kuukausittain matkustaa johonkin, pakkaaminen alkaa olla jo tuttua. On kuitenkin yksi osa-alue, jossa voin sanoa olevani huono, nimittäin lentäminen pelkillä käsimatkatavaroilla. Nesterajoitukset pakottavat ostamaan matkakokoista kosmetiikkaa, mutta löytyisipä matkakokoisia kenkiä ja laukkuja.. Nyt Portugalin reissulla tämä pakkausurakka oli taas edessä ja pienestä laukusta ja vähäisestä tavaramäärästä huolimatta pakkaaminen tuntui paljon haastavammalta kuin tavallisesti, kun tottuneesti heittelen aina ne samat jutut ruumaan menevään laukkuun ja ne tietyt käsimatkatavaroihin. Pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaminen on kuitenkin nopeampaa, joten tällaisille viikonloppumatkoille pyrin mahdollisuuksien mukaan jättämään ruumaan menevän laukun kotiin. Tässä mun vinkit käsimatkatavaroilla matkustamiseen, että tuleva reissusi ja pakkausurakkasi voisi olla helpompi.

Trolleyn tai muun käsimatkatavaralaukun lisäksi ota toinen laukku, jonka saat penkin alle ja jossa säilytät ns. tärkeät tavarasi. Isot, kevyet ja ns. avoimet laukut (Neverfull-malliset) toimivat tässä parhaiten. Laukun tarkoituksenahan on olla läppärilaukku, mutta sinnehän mahtuu paljon muutakin. Näiden lisäksi voit ottaa vielä hyvin pienen käsilaukun passia, puhelinta ja lompakkoa varten. Suosittelen hyvin pientä crossbodymallia, niistä ei tule sanomista.

Osta matkakokoista kosmetiikkaa tai pieniä purkkeja, jotka täytät kotona olemassa olevilla tuotteilla. Pakkaa ne jo valmiiksi kotona litran minigrip-pussiin ja laita pussi paikkaan, josta saat sen nopeasti kaivettua hihnalle. Yhden pakkauksen koko saa olla enintään 100 ml ja mukana saa olla vain yksi litran läpinäkyvä pussi. Myös aerosolit (hiuslakka, kuivashampoo jne) lasketaan nestepakkauksiksi. Matkakokoja on yllättävän vaikea löytää kaupoista, melkein kaikki matkapakkaukseni olen tilannut eleven.fi -verkkokaupasta. Muista, että jos ostat kosmetiikkaa reissusta, kannattaa tehdä se vasta paluumatkalla lentokentältä. Ärsyttää jättää 150 ml kasvoputsari turvatarkastukseen.

Suosi muutenkin minigrip-pusseja, niihin pakkaa nimittäin näppärästi laturit johtoineen sekä tarvittavat lääkkeet. Näin kaikki on järjestyksessä ja löytyy helposti. Lataa valmiiksi kamera, varavirtalähde ja läppäri, niin latureille ei ole ainakaan ihan heti käyttöä. Muista pakata etukäteen mukaan myös adapteri, mikäli matkustat maahan jossa sitä ei ole. Maksoin viimeksi 75 euroa jenkkiadapterista heti hotelliin päästyäni, että sain puhelimen päälle.

Valitse monikäyttöisiä vaatteita, jotka eivät rypisty helposti. Rullaa vaatteet ja pue kaikkein eniten tilaa vievät päällesi. Hatut, pipot ja takit kannattaakin pitää mahdollisuuksien mukaan päällä, sillä ne vievät niin paljon tilaa pienessä laukussa. Itse suosin reissuissa lämpimämpiin maihin aina mekkoja, sillä ne vievät vähiten tilaa. Kenkiä kannattaa ottaa mukaan myös mahdollisimman vähän ja eniten tilaa vievät kengät (kiilakorot tai lenkkarit) laittaa jalkaan lennon ajaksi. Käytä myös kaikki tila hyödyksi laukussa. Kenkiin tunkee helposti sukat tai uikkarit, alusvaatteet taas pieneen käsilaukkuun. Järjestelmällinen pakkaaminen säästää tilaa ja hermoja, joten aikaa jää lähdön hetkestä nauttimiseen.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


1 Comment
  • Tuula
    Posted at 14:07h, 27 marraskuun Vastaa

    Todella kallis adapteri ollut. On muuten hyvä vinkki laittaa kaikki pienet tavarat minigrip-pusseihin, niin löytyy tavarat helposti. Itse pidän aina tukisukkia lentäessä ja jos on vähän pidempi lento, niin otan myös mukaan suihkutettavan kasvoveden, se tuo hieman raikkautta iholle.

Post A Comment