Mutsi dokaa

No tänä viikonloppuna tämä mutsi ei dokaa, mutta näin perjantaiaamupäivän ajatukseksi ajattelin julkaista tämän postauksen nyt kuitenkin. Aloitetaan vaikka sillä, että ihan oikeasti jopa toivon tänä(kin) viikonloppuna useampikin pienen lapsen äiti lähtisi vähän tuulettumaan. Ystävien seura, tyttöjen jutut, laittautuminen iltaa varten ja muutama lasi kuplivaa tuskin tekee pahaa lapselle tai onnelliselle perhe-elämälle?

Mua on toisinaan jopa kritisoitu siitä, että jaan sosiaaliseen mediaan videoita esimerkiksi kesän juhlituista öistä tai krapulapäivistä. Ei kiinnosta kuulkaa pätkääkään. Miksi ihmeessä esittäisin, että otan ihan vain vähän sivistyneesti ja olen ajoissa nukkumassa enkä varsinkaan näytä dagen efter naamaani seuraajilleni, jos totuus on jotain muuta? Käytän alkoholia nykyään harvoin, mutta ne kerrat kun lähden ulos, se tekee niin hyvää psyykkiselle jaksamiselleni, että on sen arvoista. Se on osa elämääni siinä missä lauantaiaamun joogatuntikin, joten miksi piilottelisin sitä somessa? Se, että mutsi dokaa toisinaan, tekee hyvää myös lapselleni. 24/7 äidin kanssa oleminen rasittaa varmasti molempien hermoja ja lapsi viihtyy todella hyvin myös muiden hänelle tärkeiden aikuisten seurassa. Jos pitäisi valita, valitsisin toki aina lapseni mieluummin kuin railakkaan illanvieton, mutta äidit tarvitsevat kepeää aikaa ystävien kanssa. Ei se tiistai-illan jumppatunti tai yksin tehty ostosreissu kauheasti irroita arjesta.

En tiedä olenko väärässä, mutta uskon äitien haluavan lähteä ulos paljon enemmän, kuin mitä he antavat ymmärtää. On siis toki hienoa, että alkoholia käytetään yleisestikin nykyään paljon vähemmän lähes kaikissa ikäluokissa ja alkoholinkäyttöhän ei ole millään lailla terveellistä. En muutenkaan kannusta nyt ketään juomaan mitään övereitä, vaan ennen kaikkea pitämään hauskaa. Moni äiti sanoo jäävänsä mieluummin kotiin, koska saa niin kauhean krapulan (harjoituksen puutetta, totesin tämän kesällä kun join vähän useammin niin eipä darrat vaivanneet). Kun illalla miehen mentyä nukkumaan katselee sohvalta kavereiden skumpanhuuruisia insta storyja eikä muistakaan miltä tuo kuplajuoma maistuu, kannattaa alkaa heti suunnitella jotain pientä irtiottoa. Kotona on kivaa, mutta kotona on vielä kivempaa, kun välillä pääsee lähtemään sieltä pois. Ilman sitä perhettä. Ajatteletteko te lapsettomat, että kaikki bileet ovat ohi kun lapsi syntyy perheeseen? Tai onko siellä joku toinenkin mutsi, joka tykkää toisinaan kaivaa korkkarit kaapista ja pitää hauskaa aamuun asti hyvällä omallatunnolla?


3 Comments
 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 15:38h, 12 lokakuun Vastaa

  Aikoinaan yksi monen lasten äiti kenen lapset olivat jo aikuisia sanoi mulle, että – ei vaan, voinko käydä viihteelle, mutta tarvitse oikeastaan lähtee. Nollata itseeni arjesta ja sen myönta jaksaa olla parempi äiti ja vaimokin. Ei kuka lapsi hyötyä hermoilla ja kireällä olevasta äidistä. Siksi on erittäin tärkeää äidille pitää itsestään huolta ja jos se tarkoittaa että joskus kaivaa ne korkkarit esiin ja bailaa aamun asti, sitten olkoon menoksi. Short minded vois ajatella eri tavalla, mutta lopulta vain me itse määritellään minkälainen äiti, vaimo, ystävä ja ihminen me ollaan, ja yksi oikea tapa täällä ei ole olemassa. Siis itse kahden lasten äitinä todellakin laittaudun ja pistän korkkarit ja nauttin illasta silloin sun tällöin. Ja lapset näkevät että valmistun illan viettoon, on iloisia että mulla on kaveri iltaa ja sanoisin että sekin on hyvää malli lapsillekin että ne näkee että aikuisillekin on ystäviä ja sosiaalinen elämä, koska lopulta se on myös osa meidän elämästä. Ja jos joku ajattelee että äitinä pitäisi lukitse itseeni kotona ja pyhittää omaa elämäänsä 100% lapsille, mitä viesti silloin lähetetään oikeasti lapsille? Just se että kun he kasvaa aikuiseksi ja luulee että lasten hankkiminen tarkoittaa että elämän nauttiminen loppu. Onko se nyt mitä äidit oikeastaan haluan että lapset oppivat.Ja ne äidit ketä onkin pyhitänyt elämänsä lapsille, nekin sitten ottaa kovimilleen aikaa kun lapset aikuistu ja on aika lähteä pesästä. Ja sitten ne äidit liikaa sekaantu aikuisten lasten elämässä tai jää jopa katkeruus puolella.
  Ei, minä ihan hyvällä omatunnolla ja rauhassa ulkoilen omat korkkarit ja nauttin omista illoista kun siltä tuntuu 😉

 • Avatar
  Minttu MAMI GO GO
  Posted at 16:54h, 12 lokakuun Vastaa

  Jes just näin! Itse olin neljä vuotta joka toinen viikonloppu ilman lapsia kun he asuvat vuoroviikoin isällään.
  Rakastan musiikkia, tanssimista ja kavereiden kanssa olemista – joten kävin usein näinä vkloppuina ulkona. Se oli ihanaa. Joskus ihan vaan limun voimalla joskus ihan rehellisesti dokaten.
  Mutta aijjjettä sitä porukkaa, jonka mielestä äiti-ihminen ei näin saisi tehdä tai on silloin huono äiti. Paskat ja päinvastoin! Yksin kotonako minun olisi pitänyt surkutella lapsia ikävöiden että olisin ollut jotenkin parempi äiti?

  Ei, uhriutuminen ei ole äityyden mittari vaan tärkeää on tehdä asioita josta tykkää ja jotka lataavat akkuja tai nollaavat siitä hektisestä arjesta. Ennemmin sanoisin että hyvä äiti pitää huolta myös itsestään ja yrittää olla katoamatta täysin sinne mamma-maailmaan.

  Nyt kun meillä on pieni vauva, niin ulkona käyminen on jäänyt vähemmälle (toisinsanoen loppunut). Mutta olin minä pari vkoa sitten parilla lasillisella kavereiden kanssa ja se oli ihanaa. Oli toki myös ihana tulla kotiin, mutta kun lapsi kasvaa niin varmasti alan taas käymään useammin (tai ainakin pidempään) ulkona. Ja odotan tosi paljon sitä että päästään myös miehen kanssa yhdessä tanssimaan aamuun saakka, kuten ennen vanhaan!

 • Avatar
  Dao
  Posted at 21:32h, 12 lokakuun Vastaa

  Itse käyn nykyään n. kerran kuukaudessa kavereitteni kanssa ulkona baareissa ja isä tai isovanhemmat hoitavat häntä tällöin. Poikani täyttää pian kolme vuotta. En koe tätä mitenkään oudoksi vaikka monet sitä ihmettelevät. Pidän ihmisistä ja kaipaan aika ajoin ns. omaa aikaa raskaan työni vastapainoksi.

Post A Comment