Olen päättänyt matkustaa taas Dubaihin, olenko huono ihminen?

No en ole. Eräs Dubaihin matkustamista koskeva postaukseni sai joskus blogini alkuaikoina aikaan aivan hirveän arvosteluryöpyn ja sain kyllä kuulla kunniani. Että kehtaankin matkustaa tuonne ihmisoikeuksia riistävään maahan eikä minulla ole mitään käsitystä eettisistä teoista ja ajattelen vain itseäni. No, ensinnäkin noilla perusteluilla jokaisen länsimaalaisen matkustajan voisi sanoa ajattelevan vain itseään. Onhan lentäminenkin jo suuri synti. Dubain matkailun eettisyys kuitenkin puhuttaa, ihan syystäkin. Itse toivoisin kuitenkin, ettei yhtä kohdetta tai oikeastaan sinne matkustavia, mustamaalata ennen kuin taustoja ihan oikeasti selvitetään. Ei sinne Thaimaahan matkustaminenkaan ole eettistä ja samalla tavalla myös näissä maissa sorretaan ihmisoikeuksia, eläinten oikeuksista nyt puhumattakaan. Siinä vaiheessa kun Dubain matkaani kritisoiva kaveri postaa kuvia joissa silittää tiikeriä, keski-ikäinen suomalainen mies maksaa naiselle vuorokaudesta kympin, jos sitäkään. Turistien käytöksen takia suljetaan rantoja nähtävyyksiä, korruptio kukoistaa useammassakin matkailijoiden suosimassa maassa. Dubai on vain antanut kasvot tälle ilmiölle. Yhtä lailla mukavuudenhaluisina länsimaalaiset matkustavat moniin muihin kohteisiin auringon ja halvan shoppailun perässä, vaikka maan ihmisoikeusasiat eivät kestäkään päivänvaloa.

En ole käynyt Dubaissa yli kahteen vuoteen ja tällä välillä tietoisuuteni maahan matkustamisen eettisyydestä on kasvanut. Olemme lähdössä Dubaihin vasta tammikuun loppupuolella, mutta halusin kirjoittaa tästä aiheesta jo nyt etukäteen, sinne matkustaa tällä välin varmasti myös blogini lukijoita. Itse aion ainakin reissullani kysellä vähän paikallisilta työläisiltä heidän elämästään, kuten olen aiemminkin tehnyt. Ilmiö, että työvoima tuodaan maahan lähes täysin muualta, on kiinnostava. Tähän asti kaikki kuulemani tarinat ovat olleet kuitenkin onnellisia tarinoita ja esimerkiksi eräs pakistanilainen taksikuski oli oikein tyytyväinen, kun sai töitä Dubaista ja pystyy elättämään perheensä sekä nauttia samalla jopa kohtuullisesta elintasostakin. Kotimaassa näin ei olisi ollut vaan perhe olisi pulassa.

Matkailua ja lentämistä kritisoidaan, mutta niin kritisoidaan kyllä nykyään ihan kaikkea muutakin. Kaikki mitä teet, on jollain tavalla jonkun mielestä väärin. Ei tällaisessa maailmassa halua kukaan elää. Silmiä ei voi sulkea pahuudelta ja vääryydeltä, kertakäyttökulutuksen aika on ohi ja ilmastonmuutosta on hillittävä. Mutta nyt joku kohtuus tähän kaikkeen. Kannustetaan mieluummin toisiamme tekemään hyviä asioita ja toivotetaan hyvää matkaa hänelle, joka on päättänyt lentää lämpöön pimeän marraskuun keskellä. Huono ihminen on hän, joka kylvää negatiivisuutta ympärilleen ja satuttaa toisia. Arvostelu on mennyt mun mielestä aivan liian pitkälle ja nykyään erityisesti somevaikuttajat tuntuvat joutuvan perustelemaan jokaikisen syödyn pihvin tai lennetyn lennon. Matkustaako joku teistä Arabiemiraatteihin tänä talvena? 


Tags:
,
3 Comments
 • alma
  Posted at 19:10h, 02 marraskuun Vastaa

  lokakkssa abu dhabissa.todella hyvää palvelua, tulematta iholle(vrt thaimaa) vierastyöläisten joukkoon mahtuu monia kohtaloita,pääasiassa he tulevat maahan vapaaehtoisesti,tekevät palkkatyötä josta lähettävät kotimaahansa perheilleen hyvin usein osan palkastaan. en jättäisi matkustamatta arabi emiraatteihin, on hyvä ihan itse nähdä ja kokea jotta voi muodostaa mielipiteensä …ja se aurinko & lämpö!

 • PiPa
  Posted at 22:39h, 02 marraskuun Vastaa

  Hei, hyviä pointtteja sinulta.
  Kun jaat sen meille💚

 • Kohti uusia seikkailuja! - MirvaAnnaMarian
  Posted at 08:07h, 23 tammikuun Vastaa

  […] Kirjoitin loppuvuodesta tämän postauksen Dubain matkailun kritisoinnista ja siitä, kuinka itse olen valintani tehnyt ja päättänyt […]

Post A Comment