Miksi syön leipää? + arvonta!


Postaus on toteutettu yhteistyössä Vaasan Leipomoiden kanssa

Rakastan leipää ja hätkähdänkin aina, kun joku sanoo leipää turhaksi ravinnoksi. Parhaimmillaan leipä on mitä fiksuin ja helpoin välipala ja ainakin itse syön leipää oikeastaan päivittäin. Leivän laadulla on tietysti väliä, eikä leipälaatikkooni mahdukaan yhtään valkoista höttöleipää. En noudata tietoisesti vehnätöntä ruokavaliota, mutta olen jo vuosia suosinut kauraleipää sen herkullisen maun ansiosta. Nyt pääsin kaupallisessa yhteistyössä Vaasan leipomoiden kanssa kertomaan teille Vaasan leipomoiden uusimmasta terveellisestä tuotteesta, nimittäin tästä kaura-tattarileivästä, josta veikkaankin suurta suosikkia suomalaisten keittiöihin. Kaura-tattari on leivottu täysin ilman vehnää, eli hyvä uutinen kaikille teille jotka minun laillani petytte usein kauraleipäpaketin tuoteselostetta lukiessa: ensimmäisenä ainesosana on usein vehnä. Kauran lisäksi kaura-tattarileivässä on nimensä mukaisesti tattarijauhoja ja hirssiä. Kyseessä on siis vatsaystävällinen, terveellinen ja herkullinen leipä, täydellinen ja maukas vaihtoehto välipalaksi siis.

Ihmiskehot ovat tietysti ainutlaatuisia yksilöitä ja mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Siinä missä voin sanoa esimerkiksi kasvissyönnin olevan kaikille hyvä vaihtoehto, voin todeta, että hiilariton ruokavalio ei todellakaan sovi kaikille. Karppauksen kulta-aikoina minäkin yritin, useampaan otteeseen. En jaksa viikkoakaan ilman hiilareita ilman jatkuvaa väsymystä ja päänsärkyä ja nyt kun treenaan paljon enemmän kuin ennen ja eri intensiteetillä, en pärjäisi varmasti päivääkään hiilarittomalla ilman nääntymistä. Koska arki on kovin hektistä, en aina ikinä ehdi suunnitella aterioita treenirytmin mukaan. Sen sijaan pidän huolta, että saan aina ennen treeniä nopean hiilaritankkauksen. Se ei kuitenkaan tarkoita mitä tahansa höttöhiilaria vaan siinäkin haluan suosia terveellistä vaihtoehtoa. Ylivoimaisesti suosituin eväs ennen treeniä on itselläni juuri leipä. Viimeaikoina olenkin tehnyt mun lempparileivän (tai kaksi) aina ennen treeniä ja yleensä palaan niin nälkäisenä kotiin, että jätän yhden odottamaan väsytettyä treenaajaa. En koskaan syö leipää aamulla, silloin se ei vain maistu, mutta välipalana ja juuri treenin jälkeen juuri tällainen ilman vehnää leivottu leipä, proteiinia saa kun laittaa päälle keitetyn kananmunan.

Miksi syön leipää myös ennen treeniä? Leivän hiilareiden avulla jaksan treenata paljon paremmin. Tämä on itseasiassa monille aikamoinen kompastuskivi, sillä helposti varsinkin painonpudottaja ajattelee, että on tehokkaampaa treenata tyhjällä vatsalla. Väärin. Tyhjällä vatsalla ei jaksa liikkua niin hyvin ja treeni on tehottomampi = vähemmän kulutettua energiaa treenin aikana ja sen jälkeen. Syön nykyään jopa juuri ennen juoksulenkillekin lähtöä pienen määrän hiilareita ja silloin jaksan paljon paremmin vaikka ennen luulin, että täytyy aina odottaa se pari tuntia edellisestä suupalasta, ennen kuin voi lähteä juoksemaan.

Tämä Vaasan kaura-tattarileipä on hyvää ihan sellaisenaankin, mutta parhaimmalta sekin maistuu mun vakkarileivänpäällisillä eli tomaatilla, avokadolla ja sitruunapippurilla. Toinen hyvä vaihtoehto liikkujalle on juuri se keitetty kananmuna. Jos haluat inspiraatiota upeisiin leivänpäällisiin ja vähän koristellumpia versioita kuin nämä mun perus arkileivät, Instagramista löytyy hashtagilla #vaasankauratattari niiiin kauniita leipiä. Niitä ei tosin raaskisi varmaan edes syödä. Olen nyt itse syönyt kaura-tattarileipää koko viikon ja todennut sen paitsi todella hyväksi vatsalle, myös nelivuotiaan pikkuliikkujan suosikiksi. Yleensä häntä ei saa aamuisin syömään juuri mitään, mutta tämä leipä maistuu. Pulkkamäessäkin meni 2,5 tuntia ihan huomaamatta. Jos säkin tykkäät leivästä, kommentoi alle mitä leipää yleensä itse syöt? Vastanneiden kesken arvotaan kassillinen leipää! Jos mietit, mitä teet kassillisella leipää, niin tämä kaura-tattari sopii ainakin hyvin pakastettavaksi. Musta on kai tullut aikuinen, kun mietin että pakastimessa on hyvä pitää varalla ainakin yksi leipäpaketti, aina tulee se päivä, kun kaapissa ei ole yhtään mitään ja jostain on saatava energiaa. Jos ei treeniin niin ihan vaikka kauppareissuun. Arvonnan tarkemmat säännöt löydät täältä. Energiaa ja hyvää oloa tulevaan viikkoon!

Yhteistyössä: Vaasan Leipomot &


71 Comments
 • Jonna
  Posted at 21:15h, 13 tammikuun Vastaa

  Mäkin oon syönyt viime aikoina lähinnä ruisleipää ja kauraleipää. Kauraleivistä remppaita olleet Lidlin kaurasydämmet sekä ainakin Cittareista (ilmeisesti myös Prismasta) saatava kauramini, jonka raaka-aineet ovat vain kaura, psyllium ja jodisuola. Harmi, että tässä Vaasan leivässä on myös sokeria ja muuta ”turhaa” mukana, joten arkikäyttöön tätä en itselle mielellään ottais.

 • Riikka
  Posted at 22:09h, 13 tammikuun Vastaa

  Kauraleipä on suosikkini! tämä tattarilla leivottu leipä kuulostaa kans maukkaalta, ja pitääkin testata. Paahdettu leipä on mielestäni parasta, etenkin kun päälle vielä latoo herkkutäytteet kuten avokadoa, hummusta ja tuoreita yrttejä.

 • Donja
  Posted at 22:24h, 13 tammikuun Vastaa

  Yleensä syön ruisleipää sekä varrasleipää. Välillä pitää saada jotain juureen leivottua maalaisleipää tms.

 • Rose
  Posted at 22:46h, 13 tammikuun Vastaa

  Kauraleipä on ihan ykkösjuttu!

 • Lilli
  Posted at 23:11h, 13 tammikuun Vastaa

  Leipä on hyvää! Ja täytteillä saa vaihtelua. On helppo ja nopea valmistaa. Hyvä eväänä ja kuidunlähteenä. Kaikki leipä tulee syötyä, mutta ruisleipä on lemppari<3

 • MariaK
  Posted at 06:04h, 14 tammikuun Vastaa

  Minun lempparileipä on ruisleipä.

 • liinakoo
  Posted at 06:54h, 14 tammikuun Vastaa

  Gluteenittomuuden takia kauraleipä on suosikkini :)

 • Katja
  Posted at 06:59h, 14 tammikuun Vastaa

  Lidlin kaurasydämet tai just nuo kaura-tattari on parhaita!

 • jiip
  Posted at 07:03h, 14 tammikuun Vastaa

  Yleensä tulee valittua kauraleipää juurikin maun takia. Varsinkin Lidlin kaurasydämet vievät kielen mennessään :)

 • Emilia
  Posted at 09:50h, 14 tammikuun Vastaa

  Kauraleipä on lemppari! :)

 • NelliinaX
  Posted at 10:16h, 14 tammikuun Vastaa

  Leipä naisen(kin) tiellä pitää :) Vaasan Ohuet Ruispalat mun lemppareita. Mukana.

 • Eerika
  Posted at 10:52h, 14 tammikuun Vastaa

  Yleensä syön 100 % ruisleipää ilman hiivaa, mutta joskus ostan myös kauraleipää, jos satun löytämään sellaisen, jossa ei ole vehnää. :)

 • Niina
  Posted at 10:55h, 14 tammikuun Vastaa

  Ehdottomasti paras leipä on Hannun 100% gluteenittomat kaurasämpylät (Pirjon pakari). Täydellinen maku, eikä sokeria. Hintavia, mutta hyviä. Tällä hetkellä en itse syö leipää. Ajattelin nyt hetken olla ilman leipää ja sokerisia herkkuja. Olo on kyllä paljon parempi! Kun itsellä on tapana korvata muita syömisiä juuri näillä.

 • Kukka
  Posted at 11:14h, 14 tammikuun Vastaa

  Mä syön päivittäin aina leivinhiivatonta ruisleipää, kun se sopii mun ruokavalioon. Välillä herkuttelen myös muilla leivillä, kuten rieskalla tai itsetehdyillä sämpylöillä. Nam!

  Tätä leipää pitää kokeilla, kun soveltuisi pävittäiskäytössä itsellenikin!

 • Aino
  Posted at 11:28h, 14 tammikuun Vastaa

  Syön aika paljon leipää, eniten tykkään itse leivotusta tuoreesta leivästä!

 • Nimetön
  Posted at 12:06h, 14 tammikuun Vastaa

  Välttelin ennen hiilareita (not good) ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavana myöskään gluteeniton valikoima ei maistunut. Onneksi nykyään on paljon vaihtoehtoja ja oma lempparini onkin Fazerin Vatsaystävällnen kaura. Niin hyvää ja ilman mitään ylimääräistä.

  Innostuin itsekin tästä tattarileivästä kunnes huomasin, että sisältää sokeria. Harmillisesti moniin leipiin on lisätty joko sokeriaa tai siirappia. Tiedän, ettei pieni määrä maata kaada mutta pyrin silti valitsemaan sokerittoman vaihtoehdon jos saatavilla ja ei vaikuta makuun.

 • Eräs vaan
  Posted at 13:08h, 14 tammikuun Vastaa

  Toistelet usein blogissasi ettei karppaus sopinut sulle. Katsos kun on erilaisia karppaus tyylejä. Atkinsia, alakarppia ja hyväkarppia. Viimeksimainitussa päivän hilarit pidetään 100 grammassa.

  • mirvaannamarian
   Posted at 14:21h, 14 tammikuun Vastaa

   100 g hiilareita päivässä on sekin todella vähän, mä en liikkujana pärjäis sillä mitenkään. Tiedän kyllä paljon karppaavia aktiivitreenaajia jotka ovat uskomattoman hyvässä kunnossa. Yksilöllisiä juttuja, mulle se ei vain sovi ja olenkin aina puhunut vain omasta puolestani :)

   • Eräs vaan
    Posted at 19:04h, 14 tammikuun Vastaa

    Jokainen syö toki miten lystää, vaikka roskaruokaa eli hesemättöä. Mulle taas sopii hyväkarppaus/ pitkälti sitä noudattava dieetti erinomaisesti etenkin siksi että se on rauhoittanut vatsan. Mulle ei käy gluteeniviljat ollenkaan, ei edes Vaasan 100 % kaura koska tuotantolinjalla käsitellään gluteeniviljoja. Sinänsä oli ihan kivan makuinen leipä. Voisit silti selventää mitä karppaustyylejä olet aikanasi kokeillut.

    • Anonyymi
     Posted at 18:44h, 22 tammikuun Vastaa

     On myös tärkeää huomata, että varsinkin matalahiilarisemman karppauksen alkuun ”kuuluu” sopeutumisvaihe, jolloin monella on veto poissa, keho kipeä ja päätä särkee. Tämän jälkeen usein karppauksen hyvät puolet kuten vireystilan nousu, jaksavuus jne nousevat esiin ja kannustavat jatkamaan – olisiko voinut olla kyseessä pitkittynyt sopeutumisreaktio?

 • Anu
  Posted at 13:16h, 14 tammikuun Vastaa

  Yleensä tulee syötyä jälkiuunileipää (100% ruis) tai Vaasan 100% kauraleipää.

 • Mari
  Posted at 13:35h, 14 tammikuun Vastaa

  Tuoreet Vaasan Ruispalat on mun lempparileipää. :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 14:22h, 14 tammikuun Vastaa

   Siis ne pehmeät ja ihanat ruispalat ja paljon voita päälle… Parasta! Hitto kun ei vatsa kestä syödä ruisleipää, muuten söisin niitä varmaan kilotolkulla :’D

 • Tiima
  Posted at 15:24h, 14 tammikuun Vastaa

  Yleensä syön ruisleipää, Porokylän Kartanon ruis on lemppari. Herkkuna sitten spesiaaliruuan kanssa paistopisteestä vaaleaa leipää, niistä Cittarin kaura-pellava on suosikki.

 • Sussukka
  Posted at 16:46h, 14 tammikuun Vastaa

  Syön päivittäin Oululaisen jälkiuunipalaa. Ruisleipä on muutenkin ihanaa, mutta tää on vielä piirun verran parempaa.

 • Mervi
  Posted at 16:47h, 14 tammikuun Vastaa

  Syön kolme kertaa päivässä leipää. Yleensä aina kauraleipää. Olen jo maistanut tätä tattarileipää ja todennut sen maittavaksi.

 • Reetta
  Posted at 17:08h, 14 tammikuun Vastaa

  Ruisleipä ja kauraleipä. Tää kaura-tattari on hurjan hyvää!

 • Tytti
  Posted at 17:36h, 14 tammikuun Vastaa

  Parasta on paikallisen leipomon ruisleivät ,niitä tule syötyä monta kertaa päivässä.
  Pakastimessakin täytyy olla aina leipää varalle ja välillä leivotaan itse.
  Täytyy etsiä kaupasta tätä leipää.

 • Rida
  Posted at 17:44h, 14 tammikuun Vastaa

  Vaasan ohut herkku-ruispalat on niin herkkua!

 • Jenna
  Posted at 18:02h, 14 tammikuun Vastaa

  Meillä leipälaatikko täyttyy aika ruispainotteisesti ja lempileipä on tällä hetkellä uusi tuttavuus, Vaasan tumma ruisleipä. Treenin jälkeen vatsa huutaa juuri tätä päällystettynä juustolla, salaatilla, kanamunalla ja kurkkusiivuilla! 😍 Vaaleampaa leipää pyritään leipomaan itse. Mikä on talviulkoilun jälkeen parempaa kuin lämmin kaakao ja tuoreet sämpylät?
  Kauraleipiä kokeillaan ostaa silloin tällöin, mutta ei olla löydetty tarpeeksi täyttäviä. Nämä menee kyllä testiin!

 • Emmi
  Posted at 19:07h, 14 tammikuun Vastaa

  Lähinnä tulee syötyä eri ruisleipiä, välillä kauraleipää. :P

 • Hannnna
  Posted at 19:49h, 14 tammikuun Vastaa

  Ulla Pakarin ruisleipää – oon ihan koukussa siihen!

 • Anni
  Posted at 20:41h, 14 tammikuun Vastaa

  Mun lemppareita ovat juurikin kauraleivät. Maistuu hyvältä eikä vatsa satu! Tämä kaura-tattarikin kuulostaa tosi hyvältä :)

 • Mare
  Posted at 22:45h, 14 tammikuun Vastaa

  Äidin tuore ruisleipä on parasta maan päällä! Mutta sitä kun ei nykyään niin usein pääse nauttimaan, niin syön usein jotain siemenleipää, namskis

 • manna
  Posted at 14:17h, 15 tammikuun Vastaa

  Kauraleipää tulee syötyä aamukahvin kanssa. Itseleivottu rieska on myös ihan parasta.

 • Jonskutar
  Posted at 11:04h, 16 tammikuun Vastaa

  Kauraleipää ja juuresleipiä :)
  Ruisleivästä vatsani ei tykkää, mutta pojalleni sitä ostan.

 • MarjaKoo
  Posted at 17:39h, 16 tammikuun Vastaa

  Leipä on ihan parasta kahvileipää! Ruisleipää syödään paljon, kauraleipä ja juuresleivät tuo vaihtelua ja ovat suurta herkkua.

 • Eve_
  Posted at 21:25h, 16 tammikuun Vastaa

  Kaura- ja ruisleivät ovat omia suosikkejani! :)

 • klaara
  Posted at 00:15h, 18 tammikuun Vastaa

  Lidlin kaurasydämet kuuluvat aamupalaani ja keittojen kanssa syön ruisleipää, muuten en juurikaan leipää syö. Pakkasessa täytyy myös olla aina varoiksi leipää kun kaupassa käydään vain pari kertaa viikossa.

 • anna s.
  Posted at 13:32h, 20 tammikuun Vastaa

  Ruisleipä juusto-viipaleella on parasta mitä tiedän :)

 • ViiviK
  Posted at 20:20h, 20 tammikuun Vastaa

  Jälkiuuni ruisleipää kinkulla ja kurkulla :)

 • Satu
  Posted at 20:42h, 20 tammikuun Vastaa

  Paahdettua ruisleipää avocadolla ja herbamarella :)

 • Jossu
  Posted at 12:37h, 22 tammikuun Vastaa

  Useimmiten syön isoja Supersämpylöitä – aina paahdettuna :D Päälle margariini, juusto, ohuenohut leikkele ja siiikana rehuja. Näkkäri on toinen suosikkini, ruisleipää menee jälkiuunileivän muodossa silloin tällöin mutta vasta kuivahtaneena koska vatsani ei tykkää tuoreesta leivästä (kuten suuni..) :)

 • Titta
  Posted at 13:32h, 22 tammikuun Vastaa

  Sama homma! Kaurakeipää kaikessa muodossa kunhan ensin tsekkaan ettei vehnää olisi. Leipä kuuluu mulla iltapalaan. 😍

 • Anna
  Posted at 14:08h, 22 tammikuun Vastaa

  Kyseinen leipä on mun tän hetken suosikki. Ihan ehdoton leivänpäällinen on avocado, joko maustettuna mustapippurilla, sitruunapippurilla tai chilikastikkeella. Namnam😋

 • Tuulia
  Posted at 14:19h, 22 tammikuun Vastaa

  Nykyisin tulee syötyä kauraleipiä enimmäkseen ja tykkään tuosta kaura-tattarileivästä. Se on ihanaa paahdettuna mantelivoin kanssa.

 • Sanna
  Posted at 16:06h, 22 tammikuun Vastaa

  Meillä syödään useimmiten ruisleipää, mutta nyt olen parina kertana löytänyt kaupasta aivan loistavaa kauraleipää!

 • Maija
  Posted at 16:43h, 22 tammikuun Vastaa

  Leipä kuuluu joka päiväiseen elämään, en osaa kuvitella elämää ilman leipää.
  Tämä Vaasan uusi kaura/tattari on kokeilulistalla ja heti, kun saadaan omaan kauppaamme niin sitä tulen ostamaan 😊😊

 • Jonna Pitkänen
  Posted at 17:17h, 22 tammikuun Vastaa

  Kauraleipää itsekin olen syönyt ainoastaan ja sen takia ettei vatsa hirveästi kestä vehnää tai ruista. Toki joskus tulee ruisleipää syötyä tai patonkia juhlissa mutta harvoiksi ne kerrat jää, sillä sen huomaa kyllä seuraavina päivinä. Pyrin suosimaan luomu kauraleipää, mutta sitä on vaikea saada.

 • Marikki
  Posted at 18:02h, 22 tammikuun Vastaa

  Perinteistä Reissumiestä eli ruisleipää.

 • Kira
  Posted at 18:34h, 22 tammikuun Vastaa

  Leipä kuuluu mulla jokaiseen päivään ja tuntuisi oudolta olla ilman. Tykkään vaihdella ja maistella eri leipiä. Pakkasesta löytyy lähes aina ruispaloja ja monivilja paahtoleipää, joita tykkään paahtaa ihanan rapeiksi.

 • Miska
  Posted at 18:47h, 22 tammikuun Vastaa

  Tämä tattari-kauraleipä oli kyllä kiva uusi tuttavuus! Parhaiten maistuu itse juureen tehty, täysrukiinen ja hiivaton leipä. Arjessa erilaiset 100% kauraleivät maistuvat ja hoitavat vatsaa. Vehnää sisältäviä leipiä välttelen ja säästän erityisiin herkkuhetkiin, jolloin artesaanileipää kuluu useampi siivu…

 • Elina
  Posted at 19:19h, 22 tammikuun Vastaa

  Mulla on useita leipäsuosikkeja ja testaan myös uusia mielelläni, ihan varmasti myös tätä kaura-tattaria kokeilen! Usein arkileiväksi valikoituu esimerkiksi Real-leivät, ohut ruisleipä tai 100% kauraleivät. Suosin siis enimmäkseen ruista tai kauraa, mutta kyllä vehnähöttöäkin tulee joskus viikonloppuisin herkuteltua. :)

 • Maija
  Posted at 20:44h, 22 tammikuun Vastaa

  Vaasan 100% kauraleipä on ihan ykkönen, menee useampi viipale päivittäin.

 • Emma
  Posted at 20:46h, 22 tammikuun Vastaa

  Silloin harvoin kun leipää syön, niin 100% kauraleipää/-rieskaa tai 100% ruisleipää. Vehnää välttelen. Kiva ois maistaa tätä uutuutta :)

 • Sari
  Posted at 21:15h, 22 tammikuun Vastaa

  Itse suosin leipää, jossa puhdasta vehnää on käytetty mahdollisimman vähän. Tämän hetken lempparini on Lidlin 100% kauraleipä. Kaura & tattari-leipä kuulostaa hyvältä, olisi mukava päästä maistamaan!

 • Sari
  Posted at 22:47h, 22 tammikuun Vastaa

  Ruisleipää useimmiten

 • Mari V
  Posted at 06:13h, 23 tammikuun Vastaa

  Ruisleipä suosikkini.

 • Rita
  Posted at 10:11h, 23 tammikuun Vastaa

  Kaikenlainen leipä menee, mutta erilaiset siemenleivät ja kaurapalat ovat houkuttaneet viime aikoina eniten.

 • Heli
  Posted at 13:39h, 23 tammikuun Vastaa

  Leipä, kaikista raaka-aineista tai itsetehtynä, meillä ei niin kranttuja olla 🤗

 • Maija
  Posted at 13:56h, 23 tammikuun Vastaa

  Oon rakastunut Lidlin 100% kaurasydämmiin, mutta olen viime aikoina kokeillut myös muita vaihtoehtoja. Tämä kaura-tattari osui ja upposi itselle täysin heti ensi puraisulla!

 • Viu
  Posted at 17:20h, 23 tammikuun Vastaa

  No juurikin tuota kaura-tattaria syön ❤️

 • Mira
  Posted at 17:38h, 23 tammikuun Vastaa

  Kauraleipä on ehdottomasti lemppariani, yksi suurista herkuistani :)

 • Laura
  Posted at 18:19h, 23 tammikuun Vastaa

  Ruisleipä on lemppari, mutta ois kiva kokeilla tätäkin😊

 • Martina
  Posted at 19:20h, 23 tammikuun Vastaa

  Ihana palkinto! Leipä on JEES! ^_^
  Yleensä tulee syötyä Lidlin 100%kaura- sydämenmuotoiset leivät

 • Terhi
  Posted at 19:34h, 23 tammikuun Vastaa

  Ruispaloja jos jotain leipää syön. Vielä ei ole löytynyt muuta tarpeeksi vatsaystävällistä leioää

 • Terhi
  Posted at 19:35h, 23 tammikuun Vastaa

  Ruispalat on melkeinpä ainoa leipä mitä syön, vielä ei ole löytynyt muuta yhtä vatsaystävällistä leipää☺️

 • Susanna Tallgren
  Posted at 22:09h, 23 tammikuun Vastaa

  Syön monipuolisesti eri leipiä, joskus ruisleipää, toisinaan kauraleipää ja sämpylöitä. Itse tehty pataleipä on viime aikojen suosikki!

 • Anne
  Posted at 22:23h, 23 tammikuun Vastaa

  Kauraleipä on parasta. Tää kuulostaa kyl hyvältä mut Vaasan ruisleivät pistää vatsan ripulille (muut ei), joten toi vähän mietityttää… Mut ehkä jos voittais kassillisen tota nii vois kokeilla sopiiko ja onhan sitä sitten vaik muille jakaa. :D

 • hilkka
  Posted at 05:54h, 24 tammikuun Vastaa

  Ruisleipä meetvurstilla, juustolla ja kurkulla :)

 • Anna
  Posted at 21:10h, 25 tammikuun Vastaa

  leipä on parasta! mitä muuta voi syödä samalla tavalla aamupalaksi, välipalaksi tai iltapalaksi? en ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt. oma lempparileipä tällä hetkellä on Salosen kaura-siemenleipä.

Post A Comment