Hulluna Lappiin

 

 

Katselin latutietoja ja eksyin selailemaan Levin viikko-ohjelmaa turisteille. On ilo huomata, miten paljon mahdollisuuksia Lappi tarjoaa vierailijalle. Revontuliretket, poroajelut ja huskysafarit ovat laskettelun ja hiihdon ohella klassikkoja ja paikalliset yrittäjät ovat saaneet keksittyä niistä jos jonkinlaisia variaatioita. Ihanaa! Turistit ovat silminnähden innoissaan ja hulluna Lappiin. Täällä jos jossain olen suunnattoman ylpeä suomalaisuudestani. Lappi on ainutlaatuinen.

 

Rakastun luontoon kerta kerralta enemmän. Kaipaan pois hälinästä, sinne hiihtoladulle omien ajatusteni keskelle. Vaeltavan ja tiuskahtelevan mielen saa rauhoittumaan parhaiten liikkumalla keskellä luontoa. Voisin helposti viettää täällä aikaa ihan yksinkin, vaikka onkin ollut ihanaa katsella hiihtolomasta nauttivaa lasta ja viettää aikaa koko perheen kanssa. Ehkä vielä joskus elämässä on tilanne, että täällä voisi viettää enemmänkin aikaa. Kuten olen aiemminkin sanonut, mieluummin muuttaisin talveksi Lappiin kuin esimerkiksi Espanjaan. Kesässä ja valossa on puolensa, mutta Lappi.. Se lumoaa. Tiedättekö mistä puhun?

 

Samaan aikaan kun ajatukset alkavat jo aavistuksen verran olla tulevassa keväässä, hiihtoladulla selän takaa tuuleva lumi hätkähdyttää hämärän tullen. Oliko siinä joku? Vaivaiskoivujen takaa säkenöivä aurinko muistuttaa kevään olevan lähellä, samaan aikaan pakkanen puree punaisia poskia. Erakko sisälläni nauttii yksinäisestä ladusta, stressaajan mieli kevenee sitä mukaa, kun syke nousee. Yksin luonnossa ei kaipaa musiikkia, ei äänikirjoja eikä edes juttukaveria. Ajatukseni, tavoitteeni ja energiani ovat yhtäkkiä hyvin selkeät. Siihen ei tarvita joogaretriittiä palmujen alla, siihen tarvitaan Lappi.

 

Hektisessä arjessa ja aivan liian kiireisessä maailmassa tällainen irtautuminen ja rauhoittuminen on jo edellytys hyvälle ololle. Liialliset ärsykkeet saavat meidät helposti unohtamaan, millaisia tyyppejä me oikeasti ollaankaan. Muista siis hidastaa, viettää aikaa hiljaisuudessa ja liikkua hyvän olon vuoksi. Siihen ei aina tarvita edes sitä Lappia.

Seuraatko? FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvannamaria


Tags:
,
5 Comments
 • Avatar
  Inka Koistinen
  Posted at 17:41h, 20 helmikuun Vastaa

  Hienoa että sinulla on mahdollisuus rentoutua Lapissa, minulle se on vain kaukainen haave. Kenties joskus, jos lottovoitto osuu kohdalle ;) Muutoinkin blogisi on aika kiva poikkeus tavanomaisista perusblogeista. Tästä saa aina häivähdyksen luksusta!

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 11:03h, 24 helmikuun Vastaa

   Toivotaan lottovoittoa tai vaikka palkankorotusta tms, hih! :D Ja kiitos, kiva kuulla että pidät <3 Yritän kyllä karsia kaikkea ns. turhaa luksusta nyt elämästäni ja elää mahdollisimman maanläheisesti. Arvot ovat niin muuttuneet matkan varrella :) Ihanaa sunnuntaipäivän jatkoa sulle!

 • Avatar
  Nennu
  Posted at 14:24h, 21 helmikuun Vastaa

  Kiitos näistä pohjoisen postauksista. Lumiset maisemat ja luonto saa aina hymyn huulille ja hyvän mielen. ❤️
  Ensi talvena oli tarkoitus tulla Leville talviloman viettoon. Onko sinulla antaa jotain hyviä hiihtolenkki vinkkejä? Entäs paikat, joissa on ehdottomasti käytävä? Viikko-ohjelmassa näytti olevan tarjolla ohjelmaa ihan joka lähtöön. On ihan malttamaton olo jo tulevasta. 😅

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 11:00h, 24 helmikuun Vastaa

   Ihana kuulla että tykkäät <3 Kaikki hiihtolenkit jotka lähtevät pois päin keskustasta ja autoteiden lähettyviltä ovat ihania kun on niin hiljaista :D Riippuu toki missä päin on mökki, mutta autollahan pääsee kyllä kauemmaskin hiihtelemään. Auton vuokraus on muuten Levillä mun mielestä ihan must jos omaa ei ole, siellä on niin pitkät välimatkat kaikkialle..

   Mutta mun lemppariladut ovat Kätkän reittejä :) Lapinkylään, Sammun Tupaan, Kätkäjärvelle, Kultamaahan.. Toiseen suuntaan jos lähtee niin Luvattu maa, Tonttula, Marja-Leenan latukahvila nokipannukahveineen.. Ai että <3

   Huskyajelut, porotilat, Utsuvaaran iglukylässä kannattaa käydä vaikka syömässä jos toivoo näkevänsä mahdollisimman suurella todennäköisyydellä revontulia, Immelkartanon savusauna ja avanto.. Ihan vaan se rauha ja hiljaisuus luonnossa <3

   • Avatar
    Nennu
    Posted at 18:55h, 24 helmikuun Vastaa

    Kiitos näistä ❤️ Nokipannukahvit kuulostaa niin houkuttelevalta.

Post A Comment