Kasvovesien luksusta

Tuhlatessani aikaa Pariisin lentokentällä, huomasin duty free -myymälän hyllyssä Guerlainin kasvoveden. Sininen luksusta henkivä pullo näytti houkuttelevalta ja muutaman peräkkäisen viini-illan jälkeen ihokin tuntui kovin kuivalta ja elottomalta. Ostin sian säkissä ja kokeilin sitä heti, kun pääsin istumaan lentokoneen penkkiin. Pidän kasvovesissä joko tehokkaista kuorivista versioista tai vaihtoehtoisesti kunnolla kosteuttavista tuotteista. Inhoan kuitenkin kalvomaista tunnetta, jonka toiset paksut kasvovedet jättävät iholle. Guerlain Super Aqua Lotion imeytyi hyvin ja nopeasti, mutta jätti ihon kosteutetun tuntuiseksi. Juuri sitä, mitä moni kasvovedeltä kaipaakin. Toiset pitävät edelleen kasvovettä ihonpuhdistuksen viimeistelijänä, kuten itsekin tein varmaan 15 vuoden ajan. Nykyään kaksoispuhdistan kasvot jos käytän meikkiä ja levitän kasvoveden aina käsin, en siis vanulapulla jolloin ikään kuin pyyhkisin sen pois kasvoilta. Kasvovesi on siten paljon riittoisampaa ja levittyy iholle paremmin. Käytän muuten nykyään kasvojen ihonhoidossa sekaisin niin luonnonkosmetiikkaa, kuin näitä synteettisiäkin tuotteita. Haluaisin pysyä pelkässä luonnonkosmetiikassa, mutta osa tuotteista on vaan tehonsa puolesta parempia synteettisellä puolella.

Milloin käytän? Kun iho tuntuu kuivalta. Talven pakkasilla turvaudun varmasti edelleen Whamisan kuivan ihon kasvoveteen, mutta kevätiholle se on jo turhankin kosteuttava. Jos iho on rasvoittuvan tuntuinen, vaihdan silloin kuorivaan kasvoveteen. Tämä ei kuitenkaan ole liian paksu ja kosteuttava niin ikään ainoaksi kasvovedeksi.

Kenelle suosittelen? En koskaan katso kosmetiikkatuotteiden ikäsuosituksia. Käytän ikääntyneen ihon yövoidetta ja silmänympärysvoidetta, koska ne vain ovat niin tehokkaita ja tykkään niiden fiiliksestä. Minulla ei siis ole aavistustakaan millaiselle ihotyypille tämä kasvovesi on alunperin suunniteltu. Voisin kuvitella sen koostumuksen ja fiiliksen perusteella, että ikääntymisen merkkien ehkäisyyn sekä ikääntyneelle iholle kosteuttavaksi tuotteeksi. Eli 25 ikävuodesta ylöspäin aivan kaikille, jotka eivät kammoa synteettistä kosmetiikkaa. Voi kun sitä olisi tajunnut jo silloin 20-vuotiaana alkaa panostaa ennaltaehkäisevään ihonhoitoon, olisi säästänyt varmasti monet eurot ja tuotekokeilut. Selektiivisen kosmetiikan ystävälle ja myös sille pihistäjällekin. Tuote on nimittäin todella riittoisa pumppupullonsa ansiosta, mikäli ei käytä vanulappua sen kanssa, vaan levittää kasvoveden käsin. Älä viimeistele tällä puhdistusta, vaan aloita sillä kosteutus. Ensin kasvovesi, sitten kostealle iholle seerumi(t) ja lopuksi kosteusvoide. Tässä on tuote, jota ostan ehdottomasti uudelleen. Ja niitä on tullut vastaan aika vähän.

 


No Comments

Post A Comment