Reissukaveri

Kuusiviikkoisesta asti maailmalle raahattua lasta ei voi syyttää rohkeuden ja reippauden puutteesta. Omalla hauskalla tavallaan hän osaa sanoa sanoja ainakin viidellä eri kielellä ja ymmärtää neljävuotiaaksi hämmästyttävän paljon eri kulttuureista ja maista. Tuo auringossa kasvanut helposti ruskettuva pieni ihmisen alku on nähnyt maailmaa jo sen verran paljon, etten ole enää laskenut maita pariin vuoteen. Ymmärrän, että aikuiset haluavat joskus omaa aikaa ja olen itsekin matkustanut ilman lasta, mutta ensisijaisesti ottaisi lapsen aina mukaan. Mitä itse muistat lapsuudestasi ensimmäisenä? Mulla ainakin tulee mieleen heti kaikki etelänmatkat äidin tai isän kanssa. Kun palasimme kotiin, pikkuinen kertoi taas aivan innoissaan reissusta. Pitkä viikonloppu tutussa paikassakin voi olla seikkailu. Lapsen kanssa matkustaminen on nykyään niin helppoa, että vähän jopa ihmetellen katson aikaa taaksepäin, sitä kun vielä stressasin reissuun lähdöstä ihan hulluna. Loppujen lopuksi lapsen kanssa voi matkustaa ihan mihin tahansa ja näin isona lapsi on jo mitä mainioin reissukaveri.

Kokemusta on niin arjesta Espanjassa, kaupunkiviikonlopusta Pariisissa museoineen, Aasian suurkaupunkien vilinästä, sairaalareissusta Miamissa kuin ökylomailusta Dubain resorteissa. Ollaan oltu Balilla sadekaudella, roadtripilla Floridassa, nähty Karibian köyhyyttä ja autioita rantoja sekä maattu porealtaassa katolla Bangkokin kattojen yllä. Lapsi otetaan maailmalla todella hyvin vastaan. Matkustaminen on nykyään helppoa ja paljon edullisempaa kuin koskaan aiemmin. Muutamien kalliiden merkkilastenvaatteiden hinnalla lähtee helposti reissuun. Lapsen kannalta matkustaminen on mitä mainioin sijoitus. Ripaus rohkeutta, uteliaisuutta ja seikkailumieltä jokaiseen matkalaukkuun. T. Mirva ja sen paras reissukaveri. Matkustatteko te lasten kanssa ja jos, niin millaisiin kohteisiin? 

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


2 Comments
 • Minttu MAMI GO GO
  Posted at 23:08h, 15 toukokuun Vastaa

  Mun omat lapset ovat ehdottomasti parhaimmat reissukaverit ikinä! Niiden kanssa on tosi helppo ja kiva matkustaa.

  Olen matkustanut yksin kahden lapsen kanssa niin paljon kun olen pystynyt. Ekan kerran mentiin vain me kolmistaan kun pojat olivat 1 ja 3 ja siitä se sitten lähti. Ollaan oltu monesti tutuilla mestoilla Espanjassa (ihan teidän naapurissa), mutta myös Thaimaan tyhjillä valkoisilla rannoilla ja saarilla snorklaten, myöskin sairaalassa (minä yön tipassa, pojat vieressä pädeillä), luksushotellissa pilvenpiirtäjän katolla, laskettelureissuilla mökissä ja nyt suunnitellaan reissua Singaporeen sekä Lontooseen. Mun oma haave on ollut pitkään myös viedä lapset Disney Worldiin, jossa itse olen pari kertaa käynyt lapsena. Ja tietty Pariisin!

  Musta on ihanaa ja tärkeääkin näyttää lapsille maailmaa sekä ihmetellä ja tutkia sitä yhdessä. Toki nyt ilmasto/lentoahdistus sekä syyllisyys siitä nostaa päätään, ja olen miettinyt että pitäisi olla esimerkkinä tässä asiassa. Ehkä tulevaisuudessa matkataan sitten enemmän maata pitkin, saa nähdä – mutta ehdottomasti yhdessä!

  • mirvaannamarian
   Posted at 23:33h, 15 toukokuun Vastaa

   Sun reissupostaukset on aina tuonut mullekin rohkeutta että mee vaan, kun tekin ootte pärjänneet niin hyvin!❤️

Post A Comment