Kotiin vasta elokuussa – saariston lumo

En ole kai koskaan ollut yhtäjaksoisesti niin pitkään poissa kotoa kuin viime kesänä venereissulla. Nyt suunnitelmissa olisi vähintään samanmittainen loma täällä saaristossa. Kunhan vene tosiaan korjataan täällä Hangossa, jatkamme matkaa Turun saariston kautta Ahvenanmaalle, josta edelleen Ruotsin puolelle. Paluumatkalla vielä Suomeen ja luultavasti jätetään venekin Hankoon. Meillä on osake Itämerenportista, joten Hanko on meidän toinen kotisatama – ja mun mielestä ehdottomasti Suomen paras kesäkaupunki. Mulle tää on kuin kesämökillä olisi.

 

 

Jo pari päivää täällä hiljaisuudessa meren ympäröimänä on nollannut koko vuoden. Mä oon sellainen meren rannalla kasvanut, tukka suolaisessa takussa saariston kukkien keskellä lapsuuteni viettänyt pohdiskelija, joka on kuitenkin niin juurtunut kaupunkiin, ettei osaisi sieltä enää poiskaan lähteä. Mun on pakko kuitenkin päästä joka kesä merelle.  Toisille se henkireikä on se kesämökki ja järven taakse laskeva aurinko, toisille ne kaupunkipiknikit tai kattoterassilla vietetyt illat. Oon tällä hetkellä monestakin syystä tosi onnellinen, tää ympäristö tekee hyvää. Keuhkojen täydeltä kostean suolaista ilmaa, Suomen kauneimmat hiekkarannat, pitsihuvilat, suloiset kesäkahvilat ja kaupat. Lautalla yli Itämerenporttiin ja hetki omassa hiljaisuudessa näillä rantakallioilla. Irtoan arjesta paremmin täällä kuin yhdelläkään rantalomalla. Nyt mä nappaan kumpparin alle ja lähden iltasaunaan.. Palataan aamulla ❤️

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


2 Comments
 • Avatar
  Ihana Ahvenanmaani / Tiina
  Posted at 21:55h, 10 heinäkuu Vastaa

  Tervetuloa Ahvenanmaalle!
  Itse en ole vielä koskaan päässyt purjehtimaan, ehkä sekin päivä vielä joskus koittaa.. :)

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 11:34h, 11 heinäkuu Vastaa

   Voi kiitos <3 Mun isän vanha "kotimaa" :) Mäkään en oo purjehtija, mutta muutoin sellainen veneessä kasvanut.. Ehkä jo viikonloppuna päästään sinne!

Post A Comment