Remontti – uusi keittiö ja mikrosementtilattia

 

Puhelin muistutti vuoden takaisesta remontista. Uusittiin siis viime vuoden kesäloman aikana koko keittiö sekä vaihdettiin eteisen ja keittiön laattalattiat valkoiseen, marmorikuvioiseen mikrosementtiin. Saan aika ajoin kyselyjä remontista ja kotikuvista, pitäisi kyllä useammin kuvata kotijuttuja. Koska remontista on nyt tasan vuosi ja löysin näitä kuvia, ajattelin vielä iltatekemiseksi koostaa näistä postauksen näin vuoden ”käytön” jälkeen. Jos muuten tulee mieleen mitä vain kysyttävää, lattiasta tai keittiöstä niin kirjoitelkaa kommenttiboksiin. Joku tiedusteli ainakin lattian tehnyttä yritystä ja kun olin vastaamassa kommenttiin, en löytänyt sitä enää enkä enää kuollaksenikaan muista missä somekanavassa tämä oli! Joten pahoittelut, ei ollut tarkoitus jättää vastailematta. Nyt kuitenkin vilkaisu meidän kotiin, eli keittiö ja mikrosementtilattia esittäytyvät tässä..

 

 

Mikrosementtilattia on ollut yksi parhaimpia valintoja, mitä kodin hankintoihin tulee. Sen alla on tosiaan vanha laattalattia, jota ei tarvinnut piikata pois jolloin säästyi paljon aikaa, rahaa, työvaiheita sekä pölyä ja meteliä. Se on todella tasainen, eikä se ole märkänäkään liukas. Kuljemme ulkoporealtaaseen niin ikään keittiön ja eteisen läpi, jolloin kohta viisivuotiaat märät jalat ottavat melkoisia juoksuaskeleita. Laattalattialla kompastuttiin aina, mikrosementillä ei ollenkaan.

 

Tähän on kaatunut punaviinit, kurkumalatet, soijat ja sitruunat, mutta toistaiseksi mikään tahra ei ole jäänyt kiinni. Pahin tilanne oli itseasiassa viime jouluna, kun pikkujoulujen jälkeen pullokassit seisoivat hetken aikaa eteisessä. Punaisesta lelukaupan muovikassista irtosi valtava punainen tahra, joka imeytyi huokoiseen mikrosementtilattiaan. Tietysti näkyvimmälle mahdolliselle paikalle suoraan ulko-oven eteen. Olin jo tilaamassa mikrosementin asentaneesta firmasta hiontaa ja pintakäsittelyä, mutta kokeilin vielä puhdistaa itse. Taikasienet, asetonit ja Cifit olivat aivan turhia – tahra haalistui hieman, mutta näkyi edelleen hyvin selvästi. Muistan kuinka lähdin tahrasta kiukustuneena kampaajalle ja suihkaisin ihan perus Methodin yleispuhdistusainetta kunnon lätäkön tahrakohdan päälle. Palasin takaisin kotiin ja koko tahra oli poissa. Eli vinkkinä, jos mikrosementtiin tulisi tahra, sitä kannattaa putsata mieluummin ajan kanssa pesuaineen pitkällä vaikutusajalla kuin hulluna edestakaisin myrkyillä kuuraten.

 

 

Itse keittiö oli aivan nappivalinta. Sen merkkiä ja mallia on muuten usein kysytty ja se on tosiaan Scavolini Exclusiva ja ainakin viime kesänä se oli vielä ainut vastaava keittiö Suomessa, sillä tämä malli oli silloin niin uusi. Siksi ostimmekin niin sanotusti sian säkissä, sillä emme olleet nähneet livenä tätä keittiötä ollenkaan. Eniten pidän marmoritasosta, Gaggenaun kodinkoneista (pisteet erityisesti liedelle sekä uunille ja mikrolle) ja valaistuksesta. Kaikkia valoja voi pitää päällä yhtä aikaa tai erikseen. Kaappitilaa on vihdoin tarpeeksi ja keittiön design on sopivan moderni, mutta ripauksella rakastamaani ”antiikkisuutta” ja pehmeitä muotoja.

Miinusta tulee hanasta, jota on jo kerran korjattu sekä marmoritasojen työläästä hoidosta. Kuulin vasta myöhemmin, että marmoritasoihin on olemassa jokin pinnoite, joka pitäisi sen kiiltävänä? Voikohan sellaista tehdä jälkikäteen? Tykkään isosta neliönmuotoisesta altaasta, mutta sen puhtaanapito on myös vähän haastavaa, sillä altaan pohja on tasainen. Se saisi edes hieman viettää keskelle kohti viemäriä.. Liesituuletin vaihdettiin muuten remontin yhteydessä aktiivihiilituulettimeen ja se on ollut kyllä sata kertaa tehokkaampi kuin vanha, taloyhtiön hormiin yhdistetty liesituuletin. Valkoinen viinikaappi on kaunis ja ihanan käytännöllinen – se aukeaa kosketuksesta, mutta siihen ei toistaiseksi ole pystynyt oikein kukaan muu kuin minä. Ehkä juuri siksi pidänkin siitä niin paljon..

 

 

Kokonaisuudessaan olin todella tyytyväinen remonttiin ja valitsisin edelleen ihan samat jutut kuin silloin reilu vuosi sitten. Eniten pidän kokonaisuudessa juuri tuosta marmorista, jonka kuviointi toistuu myös lattiassa, vaikka se tosiaan onkin materiaalina vähän työläs. Tälläkin hetkellä katselen tätä keittiötä ruokapöydän äärestä, sillä me ajettiin vielä illalla Hangosta kotiin. Aluksi ajattelin, että kamalaa tulla kesken kesäloman tänne kaupunkiin, mutta oven kun avasi ja vastaan tulvi tuttu kodin tuoksu ja ensimmäisenä silmissä oli oma sänky, muistin miksi koti on mulle kuitenkin se maailman paras paikka. Muutama päivä kaupungissa ja taas takaisin Hankoon. Nauttikaa kodista, mökistä, veneistä tai ihan mistä vaan, jossa kesälomaanne vietätte ♥

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
,
8 Comments
 • Vilma
  Posted at 11:04h, 15 heinäkuun Vastaa

  Rakastan vaan sun blogia ja tyyliä! Ihana koti teillä <3 olis kiva nähdä kuvia sun vaatehuoneesta. Ja kaikki kauneusjutut, treenijutut, lifestyle kiinnostaa. Paras blogi!

  • mirvaannamarian
   Posted at 21:51h, 15 heinäkuun Vastaa

   Kiitos niin paljon, aivan ihana kuulla!! <3 Mulla ei oo enää vaatehuonetta kun se purettiin pois, nykyään vaan liukuovikaapit :)

 • Säde
  Posted at 20:21h, 15 heinäkuun Vastaa

  ihana keittiö! sulla on tosi tyylikäs ja klassinen maku. jotenkin samaan aikaan modernin, mutta ei liian ”kylmän” vaan kotoisen näköistä :)

  • mirvaannamarian
   Posted at 21:47h, 15 heinäkuun Vastaa

   Kiitos :) Mä en missään nimessä tykkää liian modernista, mieluiten asuisin nimenomaan vanhassa talossa antiikin keskellä, jos sais valita :D <3

 • Mirva Saunamäki
  Posted at 17:52h, 08 toukokuun Vastaa

  Hei Mirva,!
  Olemme ajatelleet mikrosementtilattiaa keittiöön. Keittiökaapit ovat valkoiset, joten muistatko, mikä on teidän lattian sävy? Varmaan jokin vaalean harmaa.

  • mirvaannamarian
   Posted at 10:46h, 11 toukokuun Vastaa

   Se on täysin valkoinen mutta ”marmorikuvioinnilla” :) Kuviointi tehtiin muistaakseni sekoittamalla harmaata mikrosementtiä joihinkin kohtiin.. Mutta pohjavärinä valkoisin mahdollinen valkoinen. Siinä näkyy lika kyllä helposti joten suosittelisin ehkä valitsemaan hieman harmaamman/beigen sävyn jos ei jaksa jatkuvasti olla pesemässä lattiaa hohtavan valkoiseksi.

 • Satu
  Posted at 11:47h, 16 maaliskuun Vastaa

  Ihana uusi keittiö! Itsekin rakennutan juuri uutta kotia ja mietin noita eri materiaaleja. Olemme vielä ihan alkukuopissa ja teemme vasta maatöitä. Seuraavaksi pitäisi valita jätevesipuhdistamo, vastaan on tullut ainakin sellainen kun Uponor Wehoputs. Tuollainen mikrosementtilattia voisi sopia hyvin meille, sillä meillä kaatuilee usein kaikkea ja vanhan kotimme puulattia oli tahroja täynnä.

  • mirvaannamarian
   Posted at 13:28h, 17 maaliskuun Vastaa

   Tämä on itseasiassa meidän edellisen kodin keittiö :) Uusi on samasta mallistosta, tosin erilaisella marmorilla, greigen värisillä ovilla sekä kullanvärisillä vetimillä :)

Post A Comment