Lomasuunnitelmia ja suosikkipaikkoja maailmalla

 

Loppukesä saa pienen pakokauhun valtaan. Kun Finnairin appi ammottaa tyhjyyttään ja päivät kylmenevät nopeammin kuin uskaltaa myöntääkään, päässä pyörii vain kysymys milloin seuraavaksi aurinkoon? Päätin jättää ainakin omalta osaltani jokasyksyisen Espanjan reissun väliin, en tainnut käydä Espanjan kämpillä tänä vuonna kuin kahdesti (?) mutta jotenkin en ole kaivannut sinne nyt ollenkaan. Haluaisin pitkästä aikaa sellaiselle kunnon rantalomalle, sillä vaikka viime talvena kävimme Dubaissa ja Miamissa, ne ovat kuitenkin samalla myös kaupunkikohteita ja vähän turhan fiinejä siihen tarkoitukseen, mitä tulevana talvena lomalta kaipaisin. Dubaille ja Miamille kuitenkin suuret suositukset, toimivat niin aikuisten kesken mutta myös aivan mainiosti perheen kanssa lomaillessa. Kiitospäivänä tuli testattua lapsen kanssa myös Mount Sinain päivystysosasto ja silti meillä oli helppo ja ihana loma. Jenkeissä on muutenkin ollut kaikin puolin todella helppoa ja turvallista. Me matkustetaan yleensä aina perheenä, toisinaan ystävien kanssa, ja vuokrataan auto oikeastaan ihan kaikkialla.

 

Tästä ajatuksesta innostuneena kävinkin miettimään suosikkikohteitani maailmalla. Harva paikka on sellainen, josta en olisi pitänyt. Bali oli silloin aikanaan kovin epäsiisti ja roskainen, joten haluaisin nähdä sen uudelleen nyt kun kehitystä on tapahtunut niin paljon. Kaupunkikohteista Pariisi on lumonnut minut täysin, siellä oli helppo olla neljävuotiaan kanssakin ja kiertää museoita sekä muita nähtävyyksiä. Sen lisäksi paikkoja, joihin haluan matkustaa ehdottomasti uudelleen (ja uudelleen) ovat NYC, Miami, Dubai, Hong Kong (tämä oli ihan villi kortti, mutta me tykättiin siitä kaikki) sekä Aasian maista helppoutensa puolesta Thaimaa. Koen sen jo Espanjan kaltaiseksi ”helppo mennä ja olla” -kohteeksi, vaikka olin pitkän aikaan kyllästynyt koko maahan, ruokaan ja kulttuuriin. Viime vuonna kävin myös ensimmäistä kertaa Wienin joulutoreilla, jos suunnittelet viikonloppumatkaa Keski-Eurooppaan, Wien on kyllä käymisen arvoinen kohde nimenomaan joulun alla.. On muuten joulukoristehörhön unelma! Jenkkeihin olen tykästynyt ihan täysillä, seuraavaksi haluan matkustaa länsirannikolle ja lähteä roadtripille.. Kaukokohteiden sijaan olen kuitenkin viime aikoina haikaillut enemmän Välimerelle, kuten Italiaan ja Kreikkaan. Harmi vain että paras matkustusaika sinne on silloin, kun viihdyn parhaiten nimenomaan Suomessa.. Mitkä ovat teidän lemppareita ja mihin olette kenties matkustamassa tulevana talvena?

Seuraa myös FACEBOOK / INSTAGRAM @mirvaannamarian


Tags:
7 Comments
 • Avatar
  Maria
  Posted at 10:01h, 23 elokuun Vastaa

  Mä rakastuin Toscanaan ❤️ Mut kuten sanoit, niin talviaikaan ei välttis paras meille lämmön ja auringon rakastajille!

  Bongasin keväällä hullunhalvat suorat lennot Losiin, joten sinne taas syyslomalla 🙈 Haaveissa on tehdä päiväreissu San Diegoon, mutta sinne voi ruuhkista riippuen mennä jopa 4 h, joten saas nähdä.

  Mut Vegasiin ajetaan loman loppupuolella ja lennetään sieltä Losin kautta kotiin 👍🏼

  Balilla Nusa Dua oli supersiisti, mutta aitoa ja alkuperäistä sieltä ei löytynyt. Mä haaveilen viikon pilatesreissusta Ubudiin 🙏🏼

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 11:28h, 23 elokuun Vastaa

   Pitäis itekin kattoa olisko tarjouksia Jenkkeihin, löydän niitä yleensä vasta sit kun oon just varannut lennot :D Teidän syyslomareissu kuulostaa just siltä minkä mä haluaisin tehdä! Ihana kun pääsette!

   Bali oli tosi jännä, kun siellä oli kaikki rannat niin erilaisia! Uluwatu oli aivan superkaunis <3 Mun ystävät lähti silloin Ubudista tulivuorivaellukselle auringonnousussa, jos Miksu ei olis ollut niin pieni niin olisin ehdottomasti halunnut sinne mukaan..

   Siis jos mä menisin naimisiin ja pitäisin häät, Toscana ois täydellinen hääpaikka.. <3

 • Avatar
  Tanja
  Posted at 21:40h, 23 elokuun Vastaa

  Jenkit on munkin suosikki, kaikki toimii ja maisemia on joka lähtöön-on vuoristoa, rantaa ja kaikkea siltä väliltä. Road tripit siellä mun ehdoton suosikki. Mauritius oli kiva, Thaimaa takuuvarma mutta Malediivit, ou mai, ihan parasta

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:30h, 26 elokuun Vastaa

   Vielä joskus täytyy kyllä mennä Malediiveille <3

 • Avatar
  Anniina
  Posted at 09:56h, 25 elokuun Vastaa

  Näitä lukiessa ei tarvitse enää ihmetellä miksi maailma on tuhoutumassa. Mutta ihanaa että teillä on ollut hauskaa! 😚

  • Avatar
   mirvaannamarian
   Posted at 10:29h, 26 elokuun Vastaa

   Tätä maapalloa tuhoaa niin paljon enemmän (turha) liikematkustaminen kuin satunnaisesti lomalle lentäminen. Lentopäästöjä dissataan aivan valtavasti, mutta esimerkiksi Ruotsin risteily synnyttää aivan yhtä paljon päästöjä kuin Eurooppaan lentäminen. Oli myös mielenkiintoinen fakta näihin päästöasioihin liittyen, kun kuulin että yksi rahtilaiva vastaa noin 50 miljoonan henkilöauton päästöjä. Siksi arkisilla valinnoilla, kuten kotimaisuuden ja lähellä tuotettujen tuotteiden suosimisella on isoja ympäristövaikutuksia ja niillä voi omalta osin kompensoida myös sitä matkustamista. Nämä ovat valintoja, mutta itselläni maailman näkeminen ja sen näyttäminen myös lapselleni ovat hyvin korkealla arvojärjestyksessä. Mutta on siellä myös se ympäristökin <3

   • Avatar
    Anniina
    Posted at 20:57h, 26 elokuun Vastaa

    En tiedä voiko 4 kertaa vuodessa lomamatkalle lentämistä kutsua satunnaiseksi. Jokainen tekee tietenkin omat valintansa, mutta pidän vastuuttomana matkustelun ihannointia varsinkin näin sosiaalisessa mediassa.
    Laivaliikenne aiheuttaa myös paljon päästöjä. Olet oikeassa ja hienoa, että suosit lähiruokaa. En tosin tiedä miten tämä liittyy asiaan. Alati kasvava lentoliikenne on yksi suurimmista uhista ilmastonmuutoksessa.En tiedä mitä tarkoitat turhalla liikematkustamisella, ja tuolla 1 laiva 50 miljoona autoa esimerkillä tarkoitit todennäköisesti rikkipäästöjä, joka ei siis ole kasvihuonekaasu.

Post A Comment